Υπόθεση Novartis: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έστειλαν τη δικογραφία οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου

Υπόθεση Novartis: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έστειλαν τη δικογραφία οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου

Ανοικτό το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις ως προς τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς διαφθοράς

areios_pagos
Τίτλους τέλους έθεσαν στην ποινική προκαταρκτική έρευνα που διενεργούσαν, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης με αντικείμενο τη διερεύνηση των χειρισμών που έγιναν στην σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας Novartis από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου μετά από ένα έτος ερευνών και καταθέσεων διαβιβάζουν την δικογραφία που έχουν σχηματίσει για την Novartis στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ευάγγελο Ιωαννίδη για τις δικές του, πλέον, ενέργειες.

Κατόπιν αυτών, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις ως προς τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς διαφθοράς, δηλαδή την Ελένη Τουλουπάκη και τους επικούρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Ακόμη, οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης διαβίβασαν στην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και τον φάκελο για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν εμπλοκή και ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανία.

Πρόκειται για τον εκδότη εφημερίδων Ιωάννη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Ιωάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.

Ως προς τα τρία αυτά μη πολιτικά πρόσωπα η επιστημονική επιτροπή της Βουλής έχει γνωμοδοτήσει ότι δεν έχει αρμοδιότητα η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, αλλά οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και στην προκείμενη περίπτωση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Κλείσιμο
Κατά συνέπεια, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα κρίνει ως προς τα τρία αυτά πρόσωπα εάν θα διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα ή θα τεθεί στο αρχείο η δικογραφία ως προς τα πρόσωπα αυτά.

Ειδήσεις σήμερα:


Φωτογραφίες από Βουλή: Τα πηγαδάκια, η ένταση, ο Παππάς και τα... κορδόνια του Τσίπρα

Γεννηματά προς Τσίπρα: Ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και να την ενσωματώνεις


Reuters: Κοντά σε νέο μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό Έλληνες ερευνητές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης