Κορωνοϊός: Δεν έχουν τέλος οι δωρεές στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Δεν έχουν τέλος οι δωρεές στα νοσοκομεία

Η πλειοψηφία των δωρεών κατευθύνθηκε, όπως ήταν φυσικό, από τη μία πλευρά στην προμήθεια υγειονομικού υλικού για την προστασία από την νόσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και από την άλλη στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με νέες κλίνες και σύγχρονο εξοπλισμό με επίκεντρο τους αναπνευστήρες

koronoiosdorees
Δεν έχουν τέλος οι προσφορές και δωρεές στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Παρά το γεγονός ότι η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα την ερχόμενη Δευτέρα έχει ξεκινήσει, μικρές και μεγάλες εταιρείες αλλά και ιδιώτες συνεχίζουν να ενισχύουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Το τελευταίο δίμηνο εν μέσω της πανδημίας απλώθηκε σε όλη την χώρα ένα τεράστιο δίχτυ προσφοράς από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου θωρακίζοντας τα νοσοκομεία αναφοράς αλλά και όλες τις δομές υγείας της επικράτειας.

Η πλειοψηφία των δωρεών κατευθύνθηκε, όπως ήταν φυσικό, από τη μία πλευρά στην προμήθεια υγειονομικού υλικού για την προστασία από την νόσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και από την άλλη στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με νέες κλίνες και σύγχρονο εξοπλισμό με επίκεντρο τους αναπνευστήρες. Όμως η μαζική προσφορά απλών πολιτών υγειονομικού υλικού και αναλώσιμων από το πιο απομακρυσμένο Κέντρο Υγείας της χώρας μέχρι και τις μεγάλες νοσηλευτικές μονάδες της Αθήνας εκτός από συγκινητική δημιουργεί αναβαθμίζει την κοινωνική ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι χαρακτηριστικό πώς μόνο κατά τις πρωινές ώρες σήμερα ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» ενέκρινε συνολικά 9 δωρεές για το βασικό νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας και μεγαλύτερο πνευμονολογικό κέντρο της χώρας. Ειδικότερα, εγκρίθηκε:
1)Η δωρεά από την Εταιρεία HOLMES PLACE GREECE, ενός (1) Monitor παρακολούθησης και ενός (1) Ηλεκτροκαρδιογράφου 12 καναλιών για την 6η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου.
2)Η δωρεά από την Εταιρεία HOTELWARE GROUP οκτώ χιλιάδων (8.000) ατομικών συσκευασμένων αντισηπτικών μαντηλιών για την 9η Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου.
3)Η δωρεά από την Εταιρεία ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ τριών (3) μηχανημάτων πολλαπλών λειτουργιών μη επεμβατικού αερισμού και οξυγονοθεραπείας μέσω υψηλής ροής (hi flow therapy) μαζί με τα αντίστοιχα αναλώσιμα συνολικής αξίας είκοσι δύο χιλιάδων τετρακοσίων ευρώ (22.400€).
4)Η δωρεά από την Εταιρεία ΙΡΙΔΑ ΑΕ, δύο (2) αναπνευστήρων πίεσης-όγκου συνολικής αξίας δέκα εννιά χιλιάδων ευρώ (19.000€) για την 9η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου.
5)Η δωρεά της Μαρίας Χριστινάκη είκοσι πέντε (25) ηλεκτρονικών υπολογιστών και δέκα (10) εκτυπωτών για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.
6)Η δωρεά από την Εταιρεία Μινέρβα ΑΕ, τριών (3) φορητών παρακλίνιων αναπνευστήρων Puritan Bennett 560.
Κλείσιμο
7)Η δωρεά από την Εταιρεία ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΕ, ενός (1) ηλεκτρονικού υπολογιστή.
8)Η δωρεά από την Εταιρεία ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, ενός (1) αναπνευστήρα και ενός (1) καρδιογράφου συνολικής αξίας οχτώ χιλιάδων εκατό ευρώ (8.100€) για την Α ́ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου.
9)Η δωρεά από την Εταιρεία Αφοι ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ έξι χιλιάδων (6.000) μερίδων των 40γρ μακεδονικού χαλβά για το προσωπικό του Νοσοκομείου.
Η ίδια εικόνα παρατηρείται και στο νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» στο οποίο τις τελευταίες μέρες έχουν προσφερθεί τα ακόλουθα:
1)Δωρεά 10 κλινών UNIQUE PLUS, συνολικής αξίας 28.000ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α και 10 μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων OSEN 9000C, αξίας 16.000 άνευ Φ.Π.Α από την εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Α.Β.Ε.Ε
2)Δωρεά κάλυψης των δαπανών για τη δημιουργία Εργαστηρίου Βιολογικής Ασφάλειας BCL3 27τμ, για τη διενέργεια εξετάσεων ανίχνευσης του SARS-COV2-2019 στο μικροβιολογικό εργαστήριο, συνολικής αξίας 25.000ευρώ άνευ Φ.Π.Α., από την εταιρεία BETA CAE SYSTEMS S.A.
3)Δωρεά 9 τεμαχίων μόνιτορς ζωτικών παραμέτρων ασθενούς, 1 κεντρικός σταθμός παρακολούθησης των άνω μόνιτορς ARI MEDICAL και 8 τροχήλατα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα-οξύμετρα /SVS’sMonitorSHENZHENOSEN,mod.OSEN9000, συνολικής αξίας 20.950,00ευρώ άνευ Φ.Π.Α., από τον Γενικό Εμπορικό Σύνδεσμο, «FUJIAN».
4)Δωρεά 20.000 υγειονομικών μασκών μιας χρήσης , συνολικής αξίας 10.000ευρώ άνευ Φ.Π.Α από την εταιρεία ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α.Β.Ε.Ε ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
5)Δωρεά 2 απινιδωτών Tec 5631 συνολικής αξίας 8.400ευρώ από την ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΪΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕΒΕ
6)Δωρεά 2 κλινών Hill-Rom 900 Accella για τις ανάγκες της ΜΕΘ από την εταιρεία KLEEMANN HELLAS.75)Δωρεά 2 κλινών Unique+Plus, συνολικής αξίας 5.600,00ευρώ άνευ Φ.Π.Α. από την εταιρεία ΚΡΙΚΡΙ Α.Ε.
8)Δωρεά του κόστους μεταφοράς των αεραγωγών λήψης αέρα της ΚΚΜ στην Καρδιοχειρουργική Κλινική κατά 25m για την αποφυγή λήψης αποβλήτων λόγω κορωνοϊού, συνολικής αξίας 2.500ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
9)Δωρεά 4.000 ποδοναρίων συνολικής αξίας 156,24ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α από την εταιρεία SMART TRADE MIKE.


Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με Θεσσαλονικιά που παραμένει θετική στον κορωνοϊό πάνω από δύο μήνες 

Ίκερ Κασίγιας: Το αινιγματικό tweet το οποίο διέγραψε και η ανακοίνωση που ετοιμάζει 

Γιατί κάποιοι νοσούν σοβαρά και κάποιοι ήπια από κορωνοϊό; - Ο ρόλος των γενετικών παραγόντων 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης