Τζορτζ Παπαδόπουλος - Σιμόνα Mαντζιάντε: Αυτός, αυτή & τα μυστήρια

Τζορτζ Παπαδόπουλος - Σιμόνα Mαντζιάντε: Αυτός, αυτή & τα μυστήρια

Κάτι που ξεκίνησε ως πολιτικό θρίλερ στην Αμερική και στοίχισε στον ομογενή πρώην σύμβουλο του Τραμπ την είσοδό του στον Λευκό Οίκο μετατρέπεται σε σκληρό ριάλιτι με διαδικτυακό ξεκατίνιασμα από την «agapi» του!

papadopoylos-gala-arthro
Στα 29 του ήθελε να μπει θριαμβευτής στον Λευκό Οίκο. Η Ομογένεια τον στήριζε, ενώ ο ίδιος ήξερε να διαφημίζει τον εαυτό του με τον καλύτερο τρόπο - σε σημείο που όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα, τον συνάντησε ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Και όλα αυτά, μέχρι την πλήρη αποδόμησή του σε ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που του στοίχισε 14 ημέρες στη φυλακή και το τέλος ουσιαστικά της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Τρία χρόνια μετά, η εντυπωσιακή και σκιώδης (πολλά δεν είναι ξεκάθαρα στο παρελθόν της) Ιταλίδα σύζυγός του, αυτή που τον υπερασπίστηκε και ήταν στο πλευρό του σε όλη τη διάρκεια του διωγμού του, αποφασίζει να τον χωρίσει με μια ανάρτηση στο Twitter όπου τον χαρακτηρίζει «οπορτουνιστή» και «απατεώνα». Στη συνέχεια, σβήνει τις αναρτήσεις, ανακοινώνει ότι κλείνει τους λογαριασμούς της στα social media και δύο ημέρες μετά επανέρχεται λέγοντας ότι βιάστηκε να βγάλει συμπεράσματα και ότι με τον σύζυγό της όλα είναι καλά. Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε κάτω από την ανάρτησή της: «Μόνο εσύ κι εγώ, agapi»! Ολα στη ζωή αυτών των δύο ανθρώπων τελικά είχαν να κάνουν με το Διαδίκτυο και τις... αποκαλύψεις.

000_18Y02M
image00008


Μεταξύ Λευκού Οίκου και Κρεμλίνου

Ο 33χρονος οικονομολόγος, γιος του πρώην προέδρου της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ, με ρίζες από τη Θεσσαλονίκη, λάτρης του ούζου και του Αντώνη Ρέμου και κάποια στιγμή σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, γκρέμισε ό,τι έχτιζε μέχρι εκείνη τη στιγμή, όταν σε ένα πολυτελές μπαρ στο Λονδίνο, τον Μάιο του 2016, αποκάλυψε σε κορυφαίο διπλωμάτη της Αυστραλίας ότι η Ρωσία διέθετε «βρώμικα» στοιχεία από την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον. Η υποκλοπή αλλά και η αποκάλυψη ότι ένα μέλος της καμπάνιας του Τραμπ είχε εμπιστευτικές πληροφορίες οδήγησαν το FBI να ανοίξει έρευνα τον Ιούλιο του 2016 για τις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.

Μία εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του προέδρου καλείται να καταθέσει στο FBI. Ηδη έχουν στην κατοχή τους μέρος του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, των μηνυμάτων που αντάλλασσε στο Facebook με Ρώσους φίλους του κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

Ο Παπαδόπουλος εξαφανίζει τους λογαριασμούς του από τα κοινωνικά δίκτυα, αλλάζει αριθμό κινητού, λέει ψέματα στις αρχικές καταθέσεις του και παρακολουθείται στενά ακόμη κι όταν έρχεται στη Μύκονο με τους φίλους του. Στους λογαριασμούς που έκλεισε είχε αναρτήσει φωτογραφίες με πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που πίστευαν ότι επιτέλους ένας δικός μας θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο και θα προασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Τον Οκτώβριο του 2017 δηλώνει τελικά ένοχος, παραδεχόμενος ότι είπε ψέματα για τον χρόνο και το είδος των επαφών που είχε με δύο Ρώσους και έναν Μαλτέζο καθηγητή. Καταδικάζεται σε φυλάκιση 14 ημερών και πρόστιμο 9.500 δολαρίων, ενώ σε συνέντευξή του αργότερα στην εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλου στην αμερικανική τηλεόραση ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που είπε ψέματα ήταν για να προστατεύσει τον Τραμπ. Υστερα από αυτή την περιπέτεια ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ φυσικά δήλωσε ότι δεν τον γνώριζε. «Λίγοι ήξεραν τον χαμηλού επιπέδου νεαρό εθελοντή, το όνομα του οποίου είναι Τζορτζ και ο οποίος απέδειξε ήδη ότι ήταν ένας ψεύτης. Ερευνήστε για τους DEMS! (σ.σ.: τους Δημοκρατικούς)», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, ενώ ο σύμβουλος της εκστρατείας, Μάικλ Καπούτο, είπε για τον Παπαδόπουλο ότι «ήταν το παιδί για τους καφέδες».

000_18X9JY
000_18X8HO
Κλείσιμο


Η μυστηριώδης Σιμόνα

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του έρχεται σε επαφή με την εντυπωσιακή Ιταλίδα Σιμόνα Mαντzιάντε, 34 ετών σήμερα (για άλλους 37), μέσω του LinkedIn, τον Σεπτέμβριο του 2016. Η ίδια δήλωνε ότι είχε εργαστεί στο Ευρωκοινοβούλιο ως δικηγόρος σε υποθέσεις απαγωγής παιδιών, ενώ δούλεψε και στο γραφείο του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ηγέτη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς. Μέσω συστάσεων βρίσκεται να δουλεύει στο London Centre of International Law Practice στο Λονδίνο, στο γραφείο του καθηγητή Μίφσουντ, ο οποίος θεωρήθηκε πράκτορας των Ρώσων και ο άνθρωπος που προσέγγισε τον Παπαδόπουλο. Ο Ελληνας οικονομολόγος τής στέλνει μήνυμα και της γράφει ότι του αρέσει πολύ. «Η συζήτηση ήταν... πολύ casual», εκμυστηρεύτηκε η Μαντζιάντε αργότερα μιλώντας στον «Guardian». Προσπάθησαν να συναντηθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η ίδια παραιτείται από τη δουλειά της και οι δυο τους συναντιούνται στη Νέα Υόρκη, όπου ερωτεύονται και στη συνέχεια παντρεύονται τον Μάρτιο του 2018. Ο γάμος τους μεταδίδεται σε live stream από την ιστοσελίδα Law and Crime. Η Μαντζιάντε βρισκόταν στο σπίτι των πεθερικών της στο Σικάγο όταν της έφεραν κλήτευση από το FBI για να καταθέσει. Δεν προσέλαβε δικηγόρο και πήγε μόνη της στα κεντρικά στο Σικάγο. Μεταξύ άλλων, τη ρώτησαν αν αγαπά τον Παπαδόπουλο. Οταν απάντησε «ναι», σχολίασαν: «Είναι τυχερός».

Στην ανάκριση αρχικά την αντιμετώπισαν ως πράκτορα των Ρώσων, ενώ και ο Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΑBC News και τον Τζορτζ Στεφανόπουλο ανέφερε ότι ακόμη και η οικογένειά του υποπτευόταν τη σύζυγό του για κατάσκοπο της Ρωσίας. «Φυσικά, ποτέ δεν πίστεψα κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι η κάθε όμορφη ξανθιά γυναίκα πρέπει οπωσδήποτε να είναι πράκτορας των Ρώσων», ισχυρίστηκε τότε. Μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του, ο Παπαδόπουλος κατέβηκε από τα έδρανα για να αγκαλιάσει τη σύζυγό του. Η ίδια είχε γίνει η δημόσια εκπρόσωπός του από την εποχή της σύλληψης μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του. «Ο Γιώργος είναι πολύ πιστός στη χώρα του, είναι πατριώτης. Βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και θα κάνει τη διαφορά», δηλώνει στην εκπομπή του Στεφανόπουλου, ενώ όταν ο παρουσιαστής τής ανέφερε τη δήλωση του Καπούτο, που τον αποκάλεσε «το παιδί για τους καφέδες», απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να πω ότι θα μου άρεσε να δω τον Γιώργο να μαθαίνει να φτιάχνει καφέ, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν το ’χει καθόλου».

image00025
image00009
Το ζευγάρι με φόντο την αστερόεσσα. Κάτω: Με τον Τομ Αρνολντ με τον οποίο ο Παπαδόπουλος δημιουργεί podcast


Εκλογική αποτυχία και happy end

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος στο βιβλίο που έγραψε πέρυσι ανέφερε ότι την εποχή που «τα όνειρά μου έπεσαν στον υπόνομο, όλοι μού φέρονταν σαν να είχα λέπρα». Παρ’ όλα αυτά, σημαντικά μέλη της Ομογένειας του έδωσαν συγχωροχάρτι και τον στήριξαν στην προσπάθειά του να διεκδικήσει θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News την υποψηφιότητά του, μετακόμισε από το Σικάγο στο Λος Αντζελες και τελικά τερμάτισε όγδοος. Σε όλη αυτή την προσπάθεια η Σιμόνα, που πλέον δηλώνει μοντέλο, ηθοποιός και σχεδιάστρια της κολεξιόν swimwear Agape by Simona, ήταν στο πλευρό του. «Κάνε την Καλιφόρνια σημαντική ξανά», του έγραφε στο Twitter. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, σε ανάρτησή της ανέφερε ότι τον χωρίζει: «Mετά από μήνες κακοποίησης, με αποκορύφωμα την ακραία έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό μου σήμερα στο podcast του. Κουράστηκα να τον ανέχομαι και να υποδύομαι τη σύζυγό του. Είναι ένα τέρας». Επίσης, τον αποκάλεσε «οπορτουνιστή» που τη χρησιμοποίησε «για τη δημόσια εικόνα του». Στη συνέχεια της ανάρτησης και απευθυνόμενη σε δεύτερο πρόσωπο του λέει: «Ξέρεις κάτι; Κάποτε νόμισα ότι είσαι έντιμο άτομο που αξίζει σεβασμό, αλλά συνειδητοποίησα τελικά ότι είσαι ένας απατεώνας χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας». Μετά από μερικές ώρες, έσβησε τα tweets και απενεργοποίησε προσωρινά τον λογαριασμό της.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 10 Μαρτίου, έγραψε πάλι στο Twitter: «Kάποια πράγματα που είπα για τον σύζυγό μου δεν ήταν αλήθεια και αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε σύμβουλο γάμου αντί να χωρίσουμε. (...) Τον αγαπώ βαθιά και ξέρω ότι και εκείνος με αγαπά». Ο δε Παπαδόπουλος σχολίασε κάτω από την ανάρτησή της: «Οπως και να ’χει, στο τέλος είμαστε μόνο εσύ κι εγώ, agapi».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK