Η Λένια Κυριανίδου ξέρει την τέχνη του Christmas decoration

Η Λένια Κυριανίδου ξέρει την τέχνη του Christmas decoration

Μεγαλωμένη μέσα στα λουλούδια και με καλλιτεχνική φύση, η επιτυχημένη επιχειρηματίας που επιμελήθηκε το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αθήνα και τον ονειρικό στολισμό του «Four Seasons» μάς μυεί στην τέχνη του ανθισμένου art de la table

christmas_2
Τα λουλούδια και τα φυτά σε οποιονδήποτε χώρο κι αν τοποθετηθούν τραβούν τα βλέμματα και φέρνουν στους ανθρώπους ευφορία. Γι’ αυτό και τα Χριστούγεννα κυριαρχούν σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους: από τα έλατα μέχρι τα κατακόκκινα Αλεξανδρινά. Τα τραπέζια γεμίζουν ευφάνταστες συνθέσεις που έρχονται να ολοκληρώσουν ένα όμορφα στολισμένο σπίτι. Για τη Λένια Κυριανίδου, γνωστή από το διακεκριμένο ανθοπωλείο «Studio 7», αυτή είναι μία από τις πιο δραστήριες εποχές του χρόνου. «Εδώ και αρκετούς μήνες το πρόγραμμα είναι ασφυκτικά γεμάτο. Ολοι θέλουμε να κάνουμε τους χώρους μας πιο όμορφους και πιο γιορτινούς. Απαιτείται, λοιπόν, χρόνος τόσο για τον σχεδιασμό της διακόσμησης όσο και για την τελική υλοποίηση των ιδεών», μας λέει.

Η Λένια Κυριανίδου είναι η γυναίκα πίσω από την εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του πεντάστερου resort «Four Seasons Hotel Astir Palace Hotel Athens». «Μετά την αναγκαστική στέρηση της διασκέδασης το προηγούμενο διάστημα, όλοι μας έχουμε ανάγκη από περισσότερη χαρά. Η διάθεση για πολυτέλεια και γκλάμουρ είναι διάχυτη. Από αυτή την άποψη, φέτος κάναμε έναν στολισμό πιο λαμπερό από ποτέ. Ο διάκοσμος αποτελείται από ορτανσίες βαμμένες ασημί, με έντονο στοιχείο τον καθρέφτη. Ο καθρέφτης είναι κάτι σικάτο που προσθέτει λάμψη και μεγεθύνει τις εικόνες αλλά και τις εντυπώσεις. Χαίρομαι που αυτό που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε για το “Four Seasons” έχει κερδίσει θετικά σχόλια από την πρώτη στιγμή».

Η miss «Studio 7» συνήθως αποφεύγει την προβολή στα media, προτιμώντας να αφήνει τη δουλειά της να μιλάει. Ωστόσο η ιστορία της είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με τις δημιουργίες της: «Μπήκα στα λουλούδια χάρη στην οικογένειά μου. Το πρώτο μας ανθοπωλείο ήταν ένα κλασικό της γειτονιάς, πριν από 44 χρόνια. Με θυμάμαι μικρή να φτιάχνω μπουκέτα και να χαρίζω λουλούδια στον κόσμο. Η χαρά τη στιγμή της προσφοράς με έκανε να συνειδητοποιήσω τη δύναμη των λουλουδιών στην ανθρώπινη διάθεση», περιγράφει η επιτυχημένη δημιουργός που από μικρή είχε δραστηριοποιηθεί σε κάθε πόστο στην οικογενειακή τους επιχείρηση: εξυπηρετούσε, δημιουργούσε και κρατούσε ταμείο. Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν σίγουρη ότι ήθελε να ασχοληθεί με τον χώρο. Ανέκαθεν καλλιτεχνική φύση, η Λένια Κυριανίδου μετέβη στην Αιώνια Πόλη, τη Ρώμη, προκειμένου να σπουδάσει την τέχνη των κόμικ. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα, μπήκε στην επιχείρηση, την οποία αναβάθμισε δημιουργώντας το πασίγνωστο πλέον «Studio 7». Τη ρωτώ πώς προέκυψε ο αριθμός και η απάντηση είναι άμεση: «Μα γιατί το 7 είναι ο τυχερός αριθμός του πατέρα μου», ομολογεί χαμογελώντας. «Ο,τι έχει μέσα του το νούμερο 7 μάς φέρνει γούρι!».
Ga221212_467a
Ga221212_404a
Κλείσιμο

Σήμερα οι δημιουργίες της Λένιας γράφουν τη δική τους ιστορία επιτυχίας. Το lobby του «Four Seasons» είναι χωρίς αμφιβολία το πιο πολυφωτογραφημένο κατά την περίοδο των γιορτών. Ενας μαγικός διάκοσμος αποκαλύπτεται στους επισκέπτες που σπεύδουν να φωτογραφηθούν στο εμπνευσμένο φόντο κατακλύζοντας τα social media με εικόνες του οικιστικού «μπιζού» της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πρόκειται για μια συνεργασία που κρατάει χρόνια. Η Λένια Κυριανίδου είναι εκείνη που εφοδιάζει με λουλούδια όλους τους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου, από την υποδοχή μέχρι και τα δωμάτια. «Οι άνθρωποι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου αγαπούν τα λουλούδια, κι αυτό είναι εμφανές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», αναφέρει και συμπληρώνει: «Κορυφαία ξενοδοχεία άλλωστε σε όλο τον κόσμο στηρίζουν κατά πολύ τον διάκοσμό τους σε άνθη. Ο τύπος των λουλουδιών και των συνθέσεων κάνει πάντα τη διαφορά. Στα περισσότερα πάντως πολυτελή ξενοδοχεία τα λουλούδια ανανεώνονται σχεδόν καθημερινά».

Οσο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του «Four Seasons»: «Είναι αλήθεια ότι είναι το πιο ψηλό που υπάρχει στην Αθήνα, με μια μοναδική επιφύλαξη για το έλατο της πλατείας Συντάγματος.
Είναι 8,5 μέτρα και χρειάστηκαν 3 ημέρες επί 16 ώρες εργασίας μιας ομάδας 8 ατόμων σε κάθε βάρδια για να στηθεί και να στολιστεί. Υπάρχουν μικρά δεντράκια και σε άλλα σημεία του εσωτερικού διάκοσμου καθώς και κομμάτια από καθρέφτες σε σχήμα νιφάδων».

Η Λένια Κυριανίδου το 2015 άνοιξε «Studio 7» και στη Μύκονο. «Οταν άνοιξα, κάποιοι μου έλεγαν ότι ήταν ένα παρακινδυνευμένο βήμα. Δεν το φοβήθηκα όμως. Εχει μείνει αξέχαστο το ντεκόρ που φτιάξαμε ντύνοντας την οροφή του “Nammos” με λουλούδια. Μία άλλη φορά είχε τέτοια θαλασσοταραχή -και απαγορευτικό-, που αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε οι ίδιοι τα λουλούδια του event με φουσκωτό στο νησί. Διαφορετικά, δεν θα γινόταν ο γάμος. H Mύκονος είναι ένας τόπος που λατρεύει τα λουλούδια. Ολο το νησί είναι στολισμένο, από τις βίλες μέχρι τα ξενοδοχεία. Τα λουλούδια εκεί έχουν ζήτηση ακόμη και τον χειμώνα».

Τα ανθη της γιορτής
Για τη Λένια Κυριανίδου ένα γιορτινό art de la table χωρίς λουλούδια είναι ένα γυμνό art de la table. Γι’ αυτό μοιράζεται μαζί μας μερικά χρήσιμα tips. «Τα λουλούδια προσθέτουν αυτό το κάτι που απαιτείται σε ένα επίσημο δείπνο. Επιλέξτε μια σύνθεση σε συνδυασμό με τα σερβίτσια και τα μαχαιροπίρουνά σας ώστε να υπάρχει αισθητική αρμονία. Μπορείτε επίσης να παίξετε με ασήμι και χρυσό ή με κάποιο έντονο χρώμα. Μπορεί να είναι πολλές μικρές συνθέσεις ή μία ή δύο μεγάλες, ανάλογα με τα άτομα και το μέγεθος του τραπεζιού. Αν οι συνθέσεις είναι μικρές και πολλές, θα ήταν ωραία κίνηση φεύγοντας οι καλεσμένοι να πάρουν κι από μία. Είναι ένας όμορφος τρόπος για να τους μεταφέρετε την αισθητική σας και στον δικό τους χώρο και κυρίως να τους θυμίζετε για ημέρες μετά το κάλεσμά σας. Υπάρχουν συνθέσεις που χαρίζουν χρώμα και κάποιες που βάζουν σε εγρήγορση όλες τις αισθήσεις γιατί διαθέτουν και άρωμα. Είναι θέμα προσωπικού γούστου τι θα προτιμήσει ο καθένας». Οσο για τον στολισμό των γιορτών;
Ga221212_563a
Ga221212_571a

«Γεμίστε το σπίτι σας με κλαδιά και λουλούδια. Ανθη και φυτά συμβολίζουν την ευτυχία και την αφθονία. Η τάση στα φετινά γιορτινά τραπέζια και στολισμούς κινείται στους χρωματισμούς του μπορντό και κόκκινου αλλά με την προσθήκη πολλών ανάμεικτων φυλλωμάτων σε διάφορες αποχρώσεις και αρώματα (μανόλιες, τούγιες, πεύκα, ευκάλυπτοι, αγράμπελη). Μια ακόμη ενδιαφέρουσα τάση είναι οι χρυσοί και ασημένιοι καθρέφτινοι τόνοι που δημιουργούν μια έντονα glamorous και festive ατμόσφαιρα συνδυασμένοι με αναπάντεχα φυσικά στοιχεία όπως πεύκο, κάστανα, καρύδια και μεγάλες κουκουνάρες σε γήινες αποχρώσεις. Με τα φρέσκα λουλούδια σε λευκές αποχρώσεις δημιουργείται ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό, “iced chic” αποτέλεσμα» .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK