Πριγκίπισσα Ευγενία - Τζακ Μπρούκσμπανκ: Αυτός, αυτή και τα πρωτοσέλιδα σκάνδαλα

Πριγκίπισσα Ευγενία - Τζακ Μπρούκσμπανκ: Αυτός, αυτή και τα πρωτοσέλιδα σκάνδαλα

Οι φωτογραφίες του με τρεις ημίγυμνες καλλονές πάνω σε σκάφος έκαναν τον γύρο του κόσμου χαρίζοντάς του τον τίτλο «Ο άπιστος σύζυγος». Εξηγήσεις δόθηκαν, η ιστορία ξεχάστηκε ήδη, ωστόσο εκείνος αποδεικνύεται άξιο μέλος μιας οικογένειας με ροπή στις παρεκτροπές

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
evgenia-skandala2
Μέχρι τα μέσα Ιουλίου ο βρετανικός Τύπος ασχολούνταν με την επικείμενη βάπτιση του Αυγούστου, του πρώτου γιου της πριγκίπισσας Ευγενίας και του Τζακ Μπρούκσμπανκ, που γεννήθηκε τον Φεβρουάριο. Η βάπτιση τελικά αναβλήθηκε γιατί κάποιος από τους καλεσμένους βρέθηκε θετικός στον COVID. Στα τέλη Ιουλίου, το ζευγάρι απασχόλησε και πάλι τον Τύπο, αλλά για λάθος λόγους. Ο πριγκιπικός σύζυγος εθεάθη σε σκάφος στις ακτές του Κάπρι να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα με τρεις γυναίκες με μαγιό. Καμία από αυτές δεν ήταν η Ευγενία. Ο Μπρούκσμπανκ αναγορεύτηκε άπιστος σύζυγος και όλοι ένιωσαν συμπόνια για τη νεαρή πριγκίπισσα που είχε παραμείνει στο σπίτι τους για να φροντίζει τον γιο τους όσο ο άντρας της διασκέδαζε με αμφιλεγόμενη παρέα. Καμία επίσημη δήλωση δεν έγινε από το Παλάτι -τι θα μπορούσαν να πουν δηλαδή;- ούτε κανένας παπαράτσι κατάφερε να απαθανατίσει την Ευγενία να σκουπίζει τα δάκρυά της. Μόνο ο Μπρούκσμπανκ τραύλισε κάποιες δικαιολογίες περί επαγγελματικού ταξιδιού. Η ιστορία έχει ήδη γίνει μπαγιάτικη είδηση, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να εστιάσουμε στις λεπτομέρειές της.

evgenia
Η πριγκίπισσα Ευγενία και ο επιχειρηματίας Τζακ Μπούκσμπανκ παντρεύτηκαν με μια μεγαλειώδη τελετή στο παρεκκλήσι του Σεντ Τζορτζ στο Ουίνδσορ, παρουσία της βασιλικής οικογένειας και πλήθους Ευρωπαίων γαλαζοαίματων

Το love story

Εκείνη είναι η κόρη του πρίγκιπα Ανδρέα και της Σάρα Φέργκιουσον, έκτη κατά σειρά εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ -και μάλιστα η πιο αγαπημένη της- και 10η στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Εκείνος είναι επιχειρηματίας από τη Νότιο Αφρική, στενός φίλος του Τζορτζ Κλούνεϊ, πρώην μάνατζερ νυχτερινού κέντρου και νυν εκπρόσωπος της τεκίλας Casamigos. Εκ πρώτης όψεως, ο υπότιτλος-σύντομη περιγραφή του ζευγαριού θα ήταν «η πριγκίπισσα και ο playboy». Γνωρίστηκαν το 2011 στο ελβετικό θέρετρο Βερμπιέρ, όπου είχαν πάει για σκι με διαφορετικές παρέες. Επειτα από επτά χρόνια σχέσης και ανέφελου έρωτα, ανακοίνωσαν τους αρραβώνες τους και μετακόμισαν σε δικά τους διαμερίσματα στο Παλάτι του Κένσιγκτον. Ο γάμος τους, ο οποίος έγινε στις 12 Οκτωβρίου 2018 στο παρεκκλήσι του Σεντ Τζορτζ, στο Ουίνδσορ, με νυφικό-υπερπαραγωγή και εντυπωσιακή guest list, που περιλάμβανε από βασιλείς και ευγενείς μέχρι σταρ του Χόλιγουντ, δεν υπολειπόταν σε μεγαλοπρέπεια και παπαρατσικά φλας από τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, ο οποίος είχε τελεστεί στον ίδιο χώρο λίγους μήνες νωρίτερα. Ο Μπρούκσμπανκ χρίστηκε σερ και η κοινή ζωή τους πήρε τον ρόδινο δρόμο της. Οταν, δε, γεννήθηκε και ο Αύγουστος-Φίλιππος-Χοκ, στις 9 Φεβρουαρίου 2021, η ευτυχία τους χτύπησε χρυσοποίκιλτο ταβάνι.

instagram_monadiki
Τρία χρόνια αργότερα, ο πριγκιπικός σύζυγος ποζάρει ανέμελος με το μοντέλο Μαρία Μπουτσελάτι, στις διακοπές του στο Κάπρι. Η φωτογραφία έγινε viral


Υστερα ήρθε το Κάπρι

Τέλη Ιουλίου, ο πριγκιπικός σύζυγος γέμισε τη βαλίτσα του με σινιέ μαγιό και καλοραμμένα σύνολα διακοπών, φίλησε στοργικά τη γυναίκα του και το παιδί τους και ταξίδεψε στο Κάπρι. Το ταξίδι, όπως δηλώθηκε, δεν ήταν αναψυχής, έτσι απλώς για να ξεσκάσει ο άνθρωπος από τις αλλεπάλληλες αλλαγές πάνας που ταλάνιζαν την καθημερινότητά του. Ηταν επαγγελματικό, καθώς ως εκπρόσωπος της Casamigos έπρεπε να παραστεί σε έναν φιλανθρωπικό χορό, για τον οποίο είχε γνώση η γυναίκα του. Αυτό που ενδεχομένως δεν γνώριζε η Ευγενία και τελικά το έμαθε με τον πιο άσχημο τρόπο ήταν ότι στη διάρκεια της παραμονής του στο Κάπρι πέρασε μια μέρα σε σκάφος παρέα με τρεις γυναίκες - και οι τρεις φυσικά με μαγιό και η μία από τις τρεις γυμνόστηθη. Οι φωτογραφίες του πριγκιπικού συζύγου αγκαλιά με τις καλλονές έγιναν viral και έδωσαν γεύση από φαρμάκι στο απογευματινό τσάι της πριγκίπισσας.

Οι τρεις γυναίκες βέβαια δεν ήταν τυχαίες καλλονές, αλλά συνεργάτιδες του συζύγου: η Ρέιτσελ Ζάλις, πρώην συντάκτρια του περιοδικού «Glamour» και νυν παγκόσμια διευθύντρια της Casamigos, η Μαρία Μπουτσελάτι, πρώην μοντέλο και νυν εκπρόσωπος της συγκεκριμένης τεκίλας, και το μοντέλο Ερικα Πελοζίνι, της οποίας η εμφάνιση προκάλεσε και το μεγαλύτερο σκάνδαλο, αφού αυτή ήταν η γυμνόστηθη της παρέας.

evgenia-skandala__2_
Ρέιτσελ Ζάλις
Κλείσιμο

Το ξέγνοιαστο διάλειμμα από τη δουλειά κέρδισε πολλά ζουμερά πρωτοσέλιδα και πήρε διαστάσεις σκανδάλου. Η Πελοζίνι έσπευσε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη και να ψελλίσει δικαιολογίες για την τόπλες εμφάνιση δίπλα στον πριγκιπικό σύζυγο: «Συνήθως δεν κάνω μπάνιο τόπλες, αλλά το μπικίνι μου είχε βραχεί και αποφάσισα να το βγάλω. Το ξέρω ότι δεν ήταν σωστό για τον Τζακ και την οικογένειά του. Ενιωσα πολύ άσχημα όταν είδα τις φωτογραφίες εκείνου περιτριγυρισμένου από τρεις γυναίκες, γιατί η σύζυγός του δεν ήταν εκεί. Λυπάμαι πάρα πολύ αν προκάλεσα ντροπή και αμηχανία στην πριγκίπισσα Ευγενία και τον Τζακ». Πρόσθεσε επίσης ότι το να βγάλει το επάνω μέρος του μπικίνι ήταν «ανάρμοστο», ότι «οδήγησε τον κόσμο να σκεφτεί με λάθος τρόπο και να καταλήξει σε λάθος συμπεράσματα» και χαρακτήρισε «οδυνηρό το ότι ο κόσμος σκέφτεται έτσι». Το ότι έβγαλε το επάνω μέρος του μπικίνι της γιατί το έβρεξε ενόσω ήταν στη θάλασσα -στην οποία συνέχισε να μπαινοβγαίνει- προφανώς το θεωρεί πειστική δικαιολογία χωρίς ίχνος παραλογισμού. Ωστόσο, η Πελοζίνι είπε ό,τι καλύτερο σκέφτηκε.

evgenia-skandala__3_
Μαρία Μπουτσελάτι


Κι ενώ κανένας από το Παλάτι δεν πήρε θέση για το ατυχές συμβάν, η μητέρα της νύφης, Σάρα Φέργκιουσον, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον γαμπρό της στην εκπομπή του BBC OΝΕ «The One Show», λέγοντας: «Ο Τζακ, που βρέθηκε στην πρώτη σελίδα, είναι ένας άντρας με εξαιρετική ακεραιότητα. Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους. Τον αποκαλώ Τζέιμς Μποντ. Τον θεωρώ σούπερ ήρωα και είναι σπουδαίος πατέρας, φανταστικός σύζυγος και ποτέ δεν προσπαθεί να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής, αντιθέτως μένει πάντα ένα βήμα πίσω. Θεωρώ λοιπόν απολύτως κατασκευασμένη αυτή την ιστορία, καθώς ο Τζακ εργάζεται ως εκπρόσωπος της Casamigos και έκανε απλώς τη δουλειά του, οπότε πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να το διευκρινίσουμε αυτό για λογαριασμό του». Σίγουρα είναι καλό να έχεις την πεθερά σου στο πλευρό σου όταν σε κατηγορούν δημοσίως για παραστράτημα, από την άλλη μεριά η Σάρα Φέργκιουσον (ή Φέργκι) δεν υπήρξε ποτέ πρότυπο ηθικής ούτε υπόδειγμα πιστής συζύγου, επομένως δεν είναι και η πιο αξιόπιστη μάρτυρας υπεράσπισης.

evgenia-skandala__4_
Έρικα Πελοζίνι - Οι τρεις πέτρες του σκανδάλου που διασκέδαζαν στο σκάφος με τον Μπρούκσμπανκ. Ειδικά η Πελοζίνι πόζαρε δίπλα του τόπλες

Οικογενειακές ιστορίες

Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για τον πρίγκιπα Αντριου, τον πατέρα της Ευγενίας, η οποία φαίνεται να τραβάει γύρω της ανθρώπους που είναι επιρρεπείς στα παραστρατήματα. Ποιος θα ξεχάσει τον χαρακτηρισμό «Randy Andy» που συνόδευε τον πρίγκιπα στη διάρκεια της εργένικης ζωής του, πριν γνωριστεί με τη Φέργκι και γίνει περήφανος σύζυγος και πατέρας; Ο Αντριου ήταν περιλάλητος για τη λατρεία του στο γυναικείο φύλο και οι επίσημοι συνοδοί του ήταν κατά κανόνα μοντέλα - μία από αυτές ήταν η Αμερικανίδα ηθοποιός Κου Σταρκ, που βρέθηκε μέχρι και στο Μπάλμοραλ σε ανεπίσημη συνάντηση με τη βασίλισσα.

Σύντομα έγινε γνωστό ότι η Κου είχε παίξει σε ταινία με υπερβολικά σέξι περιεχόμενο, για να το θέσουμε κομψά. Ο επίσημος εκπρόσωπος του Παλατιού έσπευσε να διευκρινίσει ότι η βασίλισσα δενγνώριζε τίποτα για την καριέρα της Σταρκ προτού την καλέσει στο εξοχικό της και ο πρίγκιπας υποχρεώθηκε να διακόψει τη σχέση τους. Λίγο αργότερα μπήκε στη ζωή του η Φέργκιουσον, ο γάμος τους έγινε το 1986 και η βασίλισσα ένιωσε ότι ο άτακτος γιος θα έπαιρνε επιτέλους τον ίσιο δρόμο.

Δυστυχώς, δεν είχε υπολογίσει στην άτακτη νύφη. Οσο ο Αντριου έλειπε από το σπιτικό τους υπηρετώντας στο Βασιλικό Ναυτικό, η Φέργκι διασκέδαζε τη μοναξιά της βγαίνοντας σε νυχτερινά κέντρα και πηγαίνοντας διακοπές με άλλους άντρες. Ανάμεσά τους και ο Τεξανός εκατομμυριούχος Στιβ Γουάιατ, ο οποίος απαθανατίστηκε από παπαράτσι να φιλάει την πατούσα της πριγκιπικής σύζυγου, ενώ εκείνη λιαζόταν τόπλες σε ξαπλώστρα, κάπου στη νότια Γαλλία. Η φωτογραφία στόλισε πολλά πρωτοσέλιδα και συνοδεύτηκε από τον τίτλο «Τα κλεμμένα φιλιά της Φέργκι». Αυτό συνέβη το 1992. Το επίσημο διαζύγιο βγήκε το 1996. Η Ευγενία ήταν 6 ετών και η αδερφή της, Βεατρίκη, 8 ετών.

evgenia-skandala__5_
Η Ευγενία και ο Τζακ με τον Αύγουστο, τον Φεβρουάριο του 2021


Το 2010, οι δραστηριότητες του Αντριου ξανάγιναν πρωτοσέλιδο, με αφορμή το τεράστιο σκάνδαλο του Τζέφρι Επστιν, του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή που καταδικάστηκε ως παιδεραστής και προαγωγός. Ο πρίγκιπας, που έκανε στενή παρέα μαζί του, κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στα οργιώδη πάρτυ του και ότι είχε εξαναγκάσει τρεις φορές σε σεξουαλική συνεύρεση μια ανήλικη, ονόματι Βιρτζίνια Ρόμπερτς, η οποία μάλιστα μόλις πριν από λίγες μέρες του έκανε και επίσημη μήνυση. Ο Αντριου, εξαρχής, είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία, ακόμα και ότι παρεβρέθηκε ποτέ σε άσεμνο πάρτυ του Επστιν, παρ’ όλα αυτά πλέον θα πρέπει να το αποδείξει και στο δικαστήριο. Το 2011, η Φέργκι είχε ομολογήσει έτσι κι αλλιώς ότι η ίδια είχε οικονομικές σχέσεις με τον Επστιν, ο οποίος της είχε δανείσει μεγάλα ποσά για να ξεπληρώσει τα χρέη της. Προς τιμήν της, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, ανέφερε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψει το ποσό του δανείου και ορκίστηκε ότι στο μέλλον δεν θα είχε καμία απολύτως σχέση με τον παιδόφιλο - ο οποίος άλλωστε αργότερα αυτοκτόνησε στη φυλακή. Βέβαια, τόσο η Φέργκι όσο και ο Αντριου έχουν ξανακατηγορηθεί για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές, τις οποίες εκείνη επίσης παραδέχτηκε με σκυμμένο το κεφάλι, εκείνος όμως επίσης τις αρνήθηκε και μάλιστα με την πλήρη κάλυψη της πρώην συζύγου και του παλατιού.

evgenia-skandala__1_
Ο Αντριου και η Φέργκι με την Ευγενία, τον Φεβρουάριο του '89


Επειδή, όμως, σόι πάει το βασίλειο, ακόμα και η μεγαλύτερη αδερφή της Ευγενίας, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, κατέχει τη δική της ξεχωριστή θέση στα πρωτοσέλιδα σκάνδαλα. Οταν ήταν 17 ετών, το 2006, είχε σχέση με έναν κάποιον Πάολο Λιούτσο. Οπως αποκαλύφθηκε μετά από εντατική δημοσιογραφική έρευνα προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα «ποιος είναι αυτός ο άντρας;», ο Λιούτσο τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε κατηγορηθεί για τον ξυλοδαρμό και τον θάνατο ενός συμφοιτητή του. Αν και ο Λιούτσο ομολόγησε την ενοχή του και εξέτισε την ποινή του -τρία χρόνια επιτήρηση και 100 ώρες κοινωνικής εργασίας- σαφέστατα και δεν θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός συνοδός της πριγκίπισσας. Η σχέση έληξε την ίδια χρονιά χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ηταν ζήτημα χρόνου, λοιπόν, και η μικρότερη κόρη της οικογένειας να απασχολήσει με κάποιο σκάνδαλο τον Τύπο. Εστω και λόγω του συζύγου της. Η ιστορία ήδη πέρασε στα ψιλά με συνοπτικές διαδικασίες και η ζωή συνεχίζεται στα βασιλικά ανάκτορα, όπου τα πάντα μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο και τα πάντα στο τέλος συγχωρούνται. Οχι πάντα και από το κοινό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AFP / VISUALHELLAS.GR, SPLASHNEWS / GETTY IMAGE / IDEAL IMAGES / HANDOUT


Ειδήσεις σήμερα

Ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο έπαθε ο Νίκος Χαρδαλιάς - Του τοποθετήθηκαν δύο στεντ

Κορωνοϊός: Στα 2.218 τα κρούσματα - 13 νεκροί, 250 οι διασωληνωμένοι

Στις αυλές σπιτιών η φωτιά στην Κερατέα – Μάχη να μην περάσει στον Εθνικό Δρυμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ