Νέα έρευνα: Οι ωκεανοί θα «φουσκώσουν» κατά δύο μέτρα έως το 2100 - Κινδυνεύουν 200 εκατ. άνθρωποι

dooms_day

Θα χαθούν μέσα στο νερό σχεδόν 1,8 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργήσιμης γης - Καμπανάκι κινδύνου για την «ημέρα της καταστροφής» από τους επιστήμονες

Η κλιματική αλλαγή οφείλεται στη δραστηριότητα του ανθρώπου ή πρόκειται για μία φυσική διεργασία, έναν φυσιολογικό κύκλο του πλανήτη; Το παραπάνω ερώτημα θα ήταν ωφέλιμο να το απαντήσουμε, αν υπήρχε στη διάθεση της ανθρωπότητας η πολυτέλεια του... χρόνου. Μία ακόμη επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αμέσως επόμενες 10ετίες, θα είναι δραματικές για το περιβάλλον που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά και την ανθρωπότητα, η οποία θα κληθεί να βρει λύσεις για την ίδια την επιβίωσή της.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό, έως το 2100 οι ωκεανοί θα έχουν «φουσκώσει» κατά δύο μέτρα, απειλώντας τεράστιες παράκτιες περιοχές και μαζί τους, έναν αριθμό τουλάχιστον 200 εκατ. ανθρώπων! Παράλληλα, θα χαθούν εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, γεγονός που είναι πιθανόν να επιβαρύνει σημαντικά την επισιτιστική κρίση στον πλανήτη, καθώς το ίδιο διάστημα, ο πληθυσμός θα έχει αυξηθεί κατά αρκετά δισ. ανθρώπους.

Την έρευνα υπογράφουν 22 ειδικοί για την κλιματική αλλαγή, τονίζοντας ότι ο χρόνος έχει περιοριστεί και ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται πραγματικά αντιμέτωπη με την «ημέρα της μεγάλης καταστροφής».

Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, θα βυθιστούν στη θάλασσα σχεδόν 1,8 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, δήλωσε ένας εκ των ερευνητών που μελέτησαν τα στοιχεία.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Science και στηρίχθηκε στη μελέτη των αλλαγών που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια η Γροιλανδία και η Ανταρκτική, περιοχές που καθορίζουν το κλίμα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Dim

ο πλανήτης παράγει πολλά περισσότερα τρόφιμα από τον πληθυσμό που έχει. το πρόβλημα είναι πως η κατανομή της παραγωγής δεν συμβαδίζει με την κατανομή του πληθυσμού. τώρα για την άνοδο της στάθμης, θα πρέπει να το δούμε

Μ.Π.

Για αυτό μην αγοράζετε σπίτια και μην κάνετε επενδύσεις σε ακίνητα κοντά στη θάλασσα πεταμένα λεφτά

Γιαννιώτης

Εδώ στα Γιάννενα παίζει να φουσκώσει η λίμνη ή είμαι οκ;

Επιστήμονας της Χρυσής Αυγής

Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή. Το είπε ο Ντόναλντ.

qwerty

Simeco μασώμενα δισκία είναι ότι πρέπει για το φούσκωμα.

George

200 εκατομμύρια θα γίνουν κλιματικοί μετανάστες.

@

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνετε στην λίστα των χωρών με τους περισσότερους κλιματικούς μετανάστες για 2 λόγους. Έχει πολλές παράκτιες πόλεις και είναι ήδη μια ζεστή χώρα που ο υδροφόρος ορίζοντας της δεν θα αντέξει τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες που έρχονται και θα αντιμετωπίσει μέχρι και προβλήματα με το πόσιμο νερό και με τις καλλιέργειες... Θα επιτρέψουν στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες θερμές χώρες, να μεταναστέψουν κλιματικά η θα τις εξολοθρέψουν με στημένους πολέμους προτού οι κάτοικοι τους γίνουν μετανάστες?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης