Beach Cleaning: Η ομάδα των εθελοντών-φοιτητών που έχουν συλλέξει 18.506 πλαστικά από τις παραλίες

Beach Cleaning: Η ομάδα των εθελοντών-φοιτητών που έχουν συλλέξει 18.506 πλαστικά από τις παραλίες

Αποφάσισαν να κάνουν κάτι δραστικό για να παραμείνουν καθαρές οι ακτές, αλλά και ο βυθός της θάλασσας

beach_cleaning_4
Tις παραλίες στην Πάχη Μεγάρων θα καθαρίσει αυτήν την Κυριακή η Beach Cleaning, η ομάδα των 20 εθελοντών φοιτητών με ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση που εδώ και 5 χρόνια, όταν ήταν ακόμα μαθητές, αποφάσισαν να κάνουν κάτι δραστικό για να παραμείνουν καθαρές οι ακτές, αλλά και ο βυθός της θάλασσας.

Το 2018, όπως αφηγούνται οι εθελοντές, παρατηρήσαμε ότι πολλές παραλίες ήταν πολύ επιβαρυμένες από σκουπίδια και με τα λιγοστά κοχύλια να χάνονται κάτω από τα πλαστικά. Καθώς εμβαθύναμε στο θέμα και είδαμε το μέγεθος του προβλήματος, ένα αίσθημα φόβου άρχισε να μας κυριεύει, μαζί με πολλές ερωτήσεις. Πόσο σοβαρό είναι αυτό το πρόβλημα; Τι μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε μια πραγματική αλλαγή; Υπάρχουν εφικτές λύσεις;

beach_cleaning_1
beach_cleaning_2
beach_cleaning_3
beach_cleaning_4


Κλείσιμο
Με κίνητρο αυτές τις ερωτήσεις και την δύναμη εθελοντών, τον Απρίλιο του 2018 οργανώσαμε τον πρώτο μας παράκτιο καθαρισμό στο Πόρτο Ράφτη. Αν και η παραλία που καθαρίσαμε γέμισε ξανά με πλαστικά μόλις μια εβδομάδα αργότερα, αυτό δεν μας πτόησε. Αντιθέτως, μας πείσμωσε ακόμη περισσότερο.

Συνεχίσαμε να χτίζουμε την ομάδα μας και να οργανώνουμε περισσότερες δράσεις, συλλέγοντας αυξανόμενες ποσότητες σκουπιδιών κάθε χρόνο. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, έχουμε ολοκληρώσει πάνω από 80 επιτυχημένους καθαρισμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συνεχίζουμε, αφοσιωμένοι στην αποστολή μας. Η Beach Cleaning καλεί όσους έχουν παρόμοιες ευαισθησίες και νοιάζονται για το περιβάλλον να γίνουν και εκείνοι εθελοντές.

Εως τώρα έχουν συλλέξει από τη θάλασσα και την παραλία 9.432 καλαμάκια, 18.506 πλαστικά μπουκαλάκια, 13.542 αλουμινένια κουτάκια και 1.592 είδη αλιείας.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Οι νέοι να ψηφίσουν, να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον τους - Δείτε βίντεο

Wall Street Journal: Γιατί τα αφεντικά που αναζητούν σκληρά εργαζόμενους, προσλαμβάνουν «ώριμους» υπαλλήλους

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον άγριο ξυλοδαρμό γονέων από τον 50χρονο γιο τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης