NASA: Τρομακτικές εικόνες από τον τυφώνα Άιντα τράβηξαν αστροναύτες – Δείτε φωτογραφίες

NASA: Τρομακτικές εικόνες από τον τυφώνα Άιντα τράβηξαν αστροναύτες – Δείτε φωτογραφίες

Φωτογραφίες από το διάστημα δείχνουν ότι τα πυκνά σύννεφα από τον τυφώνα Άιντα– Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Μισισίπι και τη Λουιζιάνα βρίσκονται χωρίς ρεύμα

nasa_sate1
Πυκνά σύννεφα που στροβιλίζονται και τελικά ξεσπούν δείχνουν οι εντυπωσιακές αλλά και συνάμα τρομακτικές φωτογραφίες που τράβηξαν αστροναύτες της NASA από τον τυφώνα Άιντα, που θεωρείται ο πέμπτος μεγαλύτερος τυφώνας που έχει χτυπήσει ποτέ τις ΗΠΑ.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν από αστροναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πριν ο τυφώνας κατηγορίας 4 ξεσπάσει την Κυριακή. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 150 μιλίων την ώρα, προκαλώντας διακοπή της ηλεκτροδότησης, καταστροφή σε στέγες κτηρίων, ενώ πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα στο Μισισίπι και τη Λουιζιάνα μετά το πέρασα του τυφώνα.

nasa_sate
nasa_sate2


Η αστροναύτης του διαστημικού σταθμού Μέγκαν Μακ Άρθρουρ ανάρτησε τις φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο twitter ευχόμενη σε όσους βρίσκονται στο «διάβα» του φυσικού φαινομένου να είναι ασφαλείς.

Κλείσιμο


Φωτογραφίες από το μάτι του κυκλώνα δημοσίευσε και ο Γάλλος αστροναύτης Τομάς Πεσκέ, που βρίσκεται στον σταθμό, που ανέφερε ότι είναι ανησυχητικό το πόσο τα καιρικά φαινόμενα γίνονται ακόμη πιο ισχυρά και ακόμη πιο συχνά, ενώ ευχήθηκε για την ασφάλεια όλων όσοι επηρεαστούν.

nasa_sate_pes
nasa_sate_pes1


Σύμφωνα με τη NASA, οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν στο να γίνουν καλύτερα αντιληπτοί οι τυφώνες, όπως και στην προετοιμασία για να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπισή τους.


nasa_sate3






Ειδήσεις σήμερα:


Υπουργείο Εργασίας: Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές έως το τέλος του 2022


Ο εφιάλτης 29χρονης ανεμβολίαστης που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό: «Δεν μπορούσα να πιω ούτε νερό»


Πώς «στράβωσε» ο ανασχηματισμός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης