ΗΠΑ: Η στιγμή που ο τυφώνας Άιντα... ξηλώνει την οροφή νοσοκομείου - Συγκλονιστικό βίντεο

ΗΠΑ: Η στιγμή που ο τυφώνας Άιντα... ξηλώνει την οροφή νοσοκομείου - Συγκλονιστικό βίντεο

Οι δυνατοί άνεμοι ξηλώνουν την οροφή του νοσοκομείου - Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό - Ο Μπάιντεν κήρυξε τη Λουιζιάνα σε «κατάσταση καταστροφής»

ida-new-orleans-arthro
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο από τις ΗΠΑ, όπου ο τυφώνας Άιντα «χτυτά» τη Λουιζιάνα και ξηλώνει στην κυριολεξία την οροφή ενός νοσοκομείου.

Στο βίντεο, το οποίο ανήρτησε στο Twitter δημοσιογράφος του NBC-TV, διακρίνεται ξεκάθαρα η μεγάλη καταστροφή που προκαλούν στην οροφή οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.


Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό - Ο Μπάιντεν κήρυξε τη Λουιζιάνα σε «κατάσταση καταστροφής»

Στο μεταξύ, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Λουιζιάνα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό αφού ο τυφώνας Άιντα έπληξε την πολιτεία, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.us, ο οποίος παρακολουθεί τις διακοπές της ηλεκτροδότησης στις ΗΠΑ.

Συνολικά 1.002.184 πελάτες της εταιρείας ηλεκτροδότησης της Λουιζιάνα ήταν χωρίς ηλεκτρικό τις πρώτες ώρες σήμερα, 30 Αυγούστου, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Κλείσιμο
Ο τυφώνας Άιντα έπληξε τη Λουιζιάνα από τον Κόλπο του Μεξικού χθες, Κυριακή, ως μια σφοδρή καταιγίδα κατηγορίας 4. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε χθες το βράδυ σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιφέρεια της Νέας Ορλεάνης, ανακοίνωσε η εταιρεία Entergy Louisiana.



Σε κατάσταση μείζονος καταστροφής η πολιτεία

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε τη Λουιζιάνα σε κατάσταση μείζονος καταστροφής και έδωσε εντολή να διατεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια για να στηριχθούν οι προσπάθειες αποκατάστασης των περιοχών που πλήττονται από τον τυφώνα Άιντα, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) ο Λευκός Οίκος.



Στη βοήθεια που θα διατεθεί θα συμπεριλαμβάνονται «δωρεές για την προσωρινή στέγαση ή την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν κατοικίες, χαμηλότοκα δάνεια για την κάλυψη ανασφάλιστων ζημιών σε ιδιοκτησίες και άλλα προγράμματα για να βοηθηθούν πολίτες και επιχειρήσεις να ανακάμψουν από τον αντίκτυπο της καταστροφής», εξήγησε η αμερικανική προεδρία.



Ο Άιντα έφθασε πάνω από το έδαφος όντας τυφώνας Κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, προκαλώντας διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη τη Νέα Ορλεάνη. Οι αρχές της Λουιζιάνας έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής έναν θάνατο κατοίκου, εξαιτίας πτώσης δένδρου. Το ακραίο καιρικό φαινόμενο, που εξασθένισε στην Κατηγορία 2, αναμένεται να συνεχίσει να είναι τυφώνας για ώρες ακόμη και να συνεχίσει να πλήττει τη Λουιζιάνα, κατά το πιο πρόσφατο έκτακτο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC).



Σύμφωνα με το NHC, ο Άιντα βρισκόταν πριν από λίγο 65 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης, με ανέμους ταχύτητας ως και 165 χιλιομέτρων ανά ώρα. Θα κινηθεί προς την ενδοχώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της υπηρεσίας.



Ειδήσεις σήμερα

JFK: Η «ερωμένη» του μιλά για τον παράνομο δεσμό τους μετά από δεκαετίες σιωπής - «Δεν είναι ρομαντική ιστορία»

Ανασχηματισμός με θεσμικές αλλαγές

Big Brother: Ανατροπή στην πρεμιέρα – Η πρώτη δοκιμασία, η αποχώρηση, το «μυστικό δωμάτιο» και το... Twitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης