ΣτΕ: Ο Κυπαρισσιακός κόλπος παραμένει προστατευμένη περιοχή

ΣτΕ: Ο Κυπαρισσιακός κόλπος παραμένει προστατευμένη περιοχή

Νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα που χαρακτηρίζει τον Κυπαρισσιακό κόλπο ως «περιοχή προστασίας της φύσης» - Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή για την ακύρωσή του

kiparissiakoskolpos
Το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το από 17.9.2018 Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο χαρακτηρίστηκε ο Κυπαρισσιακός κόλπος στην Δυτική Πελοπόννησο, ως «περιοχή προστασίας της φύσης» και καθορίστηκαν οι χρήσεις, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, όπως καθορίστηκαν και οι ζώνες (αγροτική, κ.λπ.) της όλης έκτασης.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι Δήμοι Ζαχάρως, Τριφυλίας και Ανδρίτσαινας, ξενοδοχειακή τουριστική εταιρεία, ανώνυμη εταιρεία με αντικείμενο την εκμετάλλευση γηπέδων γκολφ και 180 περίπου κάτοικοι των γύρω περιοχών της αποξηραμένης λίμνης Αγουλινίτσας και των εκβολών του Αλφειού ποταμού. Όλοι ζητούσαν να ακυρωθεί το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.

Όμως, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο τον Παναγιώτη Ευστρατίου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Σωτηροπούλου, με μια σειρά αποφάσεων του (164-170/2021) απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των προσφυγόντων, όπως και όλες τις αιτήσεις ακύρωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

«Δείχνει» και το ECDC την επιδείνωση στην Αττική - Στο «βαθύ πορτοκαλί» η περιφέρεια

Στα 1.327 τα νέα κρούσματα - Τα 676 στην Αττική

Γερμανία: Εξετάζει κλείσιμο συνόρων λόγω μεταλλάξεων κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης