Βρετανία: Πράσινες πινακίδες για τα πράσινα αυτοκίνητα

Βρετανία: Πράσινες πινακίδες για τα πράσινα αυτοκίνητα

Η χώρα σκοπεύει μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050 – Περαιτέρω οικονομικά κίνητρα ζητά η εταιρεία υπηρεσιών αυτοκινητοβιομηχανίας RAC Ltd

ilektrika_autokinita
Την καθιέρωση πράσινων πινακίδων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εντός του 2020 προωθεί η Βρετανία, όπως δήλωσε ο γραμματέας μεταφορών, με στόχο να υπάρχουν καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050, σύμφωνα με το Reuters.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για καθαρότερα οχήματα, οι νέες πινακίδες θα φέρουν φωτεινή πράσινη λωρίδα από τη μία πλευρά. Με αυτές, οι αρχές θα τα εντοπίζουν, ενώ θα παρέχονται κίνητρα στους οδηγούς όπως φθηνότερο πάρκινγκ και εξαιρέσεις από τα τέλη εκπομπών.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει διαθέσει 12 εκατομμύρια λίρες (15,17 εκατομμύρια δολάρια) για τη χρηματοδότηση της έρευνας σχετικά με την τεχνολογία μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πιο πράσινων οχημάτων και τη βελτίωσης της υπάρχουσας τεχνολογίας φόρτισης μπαταρίας αυτοκινήτου.

Μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών θα είναι επιλέξιμα για τη λήψη των νέων πινακίδων κυκλοφορίας.

Οικονομικά κίνητρα ζητά η RAC Ltd

Η εταιρεία υπηρεσιών αυτοκινητοβιομηχανίας RAC Ltd δήλωσε ότι η κίνηση από μόνη της δεν είναι πιθανό να προκαλέσει πραγματική αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών, και ζήτησε περαιτέρω οικονομικά κίνητρα για να ενθαρρύνουν τους οδηγούς να κάνουν τη μετάβαση.

Κλείσιμο
Η Telegraph ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στους οδηγούς οικονομικό κίνητρο έως και 6.000 λίρες για να ανταλλάξουν αυτοκίνητα ντίζελ και βενζίνης με ηλεκτρικά οχήματα.


Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης από το Ισραήλ: Θα κάνω διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση

Διαρροές σε τουρκικά ΜΜΕ: Η Αγία Σοφία μπορεί να λειτουργήσει ως τζαμί στις 15 Ιουλίου

Η Αμερική τρελάθηκε: Γκρεμίζουν τα αγάλματα, καταργούν την Αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης