Αλκυονίδες ημέρες στο Χρηματιστήριο: Έσπασε το φράγμα των 900 μονάδων

Αλκυονίδες ημέρες στο Χρηματιστήριο: Έσπασε το φράγμα των 900 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,25% στις 905,64 μονάδες

xrimatistirio
Με ισχυρή άνοδο, θετικές τις τράπεζες και τζίρο 103 εκατ. ευρώ η οδός Αθηνών έγραψε νέο υψηλό έτους (905,64 μονάδες) ενώ οι συμμετέχοντες έδειξαν προς όλους τις προθέσεις τους. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 905,64 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 1,25%.

Για μια ακόμα φορά η ελληνική αγορά διαφοροποιήθηκε από την Ευρώπη – όπου επικρατούσαν μεικτές τάσεις και κυρίως πτώση στην Γερμανία. Η ελληνική αγορά αρχίζει να δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον, έστω και είναι τέλος του χρόνου και κάποιοι έχουν ανάγκη από ανοδικές τιμές.

Δίχως το ρίσκο ΗΠΑ – Κίνας, η ελληνική αγορά προσελκύει ενδιαφέρον εξαιτίας των τραπεζών και των τιτλοποιήσεων. Και πρόκειται για μια αγορά η οποία παρά τα ξεσπάσματα ακόμη δεν έχει αποδώσει με την συμμετοχή της λιανικής επενδυτικής. Όλα πραγματοποιούνται από 10-15 funds και ξένους οίκους και η ελληνική συμμετοχή είναι περιορισμένη.

Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις επιλογές των ξένων και εφόσον δεν συμβεί κάτι δραματικό στις αγορές, τόσο τα ομόλογα, όσιο και οι μετοχές θα είναι από τους πρωταγωνιστές του 2020.

Από το πρωί σήμερα, όμως, μια είδηση από το bloomberg είναι πολύ θετική για όλες τις αγορές του κόσμου καθώς έχουν τοποθετηθεί τεράστια στοιχήματα σε options του Δείκτη Vixx με την πρόβλεψη ότι αγορές θα είναι ανοδικές έως τις 20 Ιανουαρίου.

Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί η έναρξη του νέου χρόνου θα είναι πραγματικά ένας Ιανουάριος με ...αλκυονίδες ημέρες.
Η μετοχή της Lamda ήταν πρωταγωνίστρια με άνοδο 5,91% στα 7,88 ευρώ με διακίνηση 870 χιλ τεμάχια.

Οι τράπεζες ύστερα από ένα trading στο τέλος παρέσυραν τους short και έκλεισαν θετικά. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 1,48% στα 2,955 ευρώ. Με άνοδο 1,60% η Alpha Bank στα 1,906 ευρώ. Κέρδη 0,98% για την Eurobank στα 0,8765 ευρώ.

Κέρδη 3,16% για τον ΟΤΕ στα 13,70 ευρώ. Πτώση 1,26% η ΔΕΗ στα 4,07 ευρώ. Με νέα άνοδο 2,97% ο ΑΔΜΗΕ στα 2,43 ευρώ. Κέρδη 1,57% για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 8,43 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης