Χρηματιστήριο Αθηνών: Με κέρδη 0,93% το κλείσιμο

hrimatistirio_29

Η ελληνική αγορά την μια ημέρα εμφανίζει τζίρο και την άλλη συρρικνώνεται, δείχνοντας πόσο εύθραυστη είναι η οδός Αθηνών, καθώς οι επενδυτές δεν την περιλαμβάνουν ακόμη στα σχέδια τους

Ανοδικά κινήθηκε η Αθήνα εν όψει μιας θετικής εξέλιξης στην υπόθεση του brexit και των συνομιλιών ΗΠΑ- Κίνας.

Όμως, η ελληνική αγορά την μια ημέρα εμφανίζει τζίρο και την άλλη συρρικνώνεται, δείχνοντας πόσο εύθραυστη είναι η οδός Αθηνών, καθώς οι επενδυτές δεν την περιλαμβάνουν ακόμη στα σχέδια τους.

Παρά το γεγονός ότι, α) εγκρίθηκε ο μηχανισμός για τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων ( aps ) β) η Ελλάδα δανείστηκε με 1,55% στην δεκαετία γ) μειώθηκαν τα επιτόκια δανεισμού για ορισμένες επιχειρήσεις, η ελληνική αγορά παραμένει ένα εκκρεμές που άγεται και φέρεται ανάλογα με τις κινήσεις των μεγάλων παικτών σητν Αθήνα.

Το μοναδικό στοιχείο που αναφέρουν και ξένοι επενδυτές είναι
ότι η ειικόνα θα ξεκαθαρίσει μόνο όταν ΗΠΑ- Κίνα συμφωνήσουν ή δαφωνήσουν προκαλώντας ρίγη στις διεθνείς αγορές. Μέχρι την έκβαση της υπόθεσης λοιπόν, οι ξένοι επενδυτές δεν αναλαμβάνουν ρίσκο στην ελληνική αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 831,72 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,93%.

Κέρδη 2,08% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζα στα 2,45 ευρώ. Με άνοδο 1,14% η Eurobank στα 0,8395 ευρώ. Κέρδη 3,04% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,708 ευρώ. Ανοδος 1,51% για την Alpha bank στα 1,542 ευρώ. Κέρδη 4,39% για την Βιοχάλκο στα 3,57 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 41,6 εκατ.ε ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ωχ αμάν αμάν

Νεα τραπεζική φούσκα με επίκεντρο τα καλά δανεικά του Κούλη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2_gr

Είσαι νέος έως 29 ετών, πτυχιούχος, που γνωρίζεις τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα και έχεις μικρή ή καθόλου προϋπηρεσία; Κορυφαία στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η AVIS και η Microsoft σε προκαλούν να πάρεις τη θέση τους!

mitarakis

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πως η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας αποτελούσε βασικό της στόχο, τελικά δεν είχε υπολογίσει τα απαιτούμενα κονδύλια