Με άνοδο έκλεισαν οι αγορές στη Νέα Υόρκη

nyse

Οι αποδόσεις των ομολόγων ανακάμπτουν από τα ιστορικά χαμηλά

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η οποία χαρακτηρίσθηκε από έντονες εναλλαγές προσήμων.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 306,62 μονάδες με άνοδο 1,20%, στις 25.886,01 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,67% στις 7.895,99 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,44% και έκλεισε στις 2.888,68 μονάδες.

Η άνοδος, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς οφείλεται κατά σημαντικό ποσοστό στην αναστροφή του κλίματος στην αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση του δεκαετούς τίτλου αρχίζει να παρουσιάζει ανάκαμψη και να κινείται ανοδικά από τα ιστορικά χαμηλά στα οποία βρέθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σε ότι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα η Nvidia ανακοίνωσε υψηλότερες των εκτιμήσεων επιδόσεις για το τελευταίο της οικονομικό τρίμηνο, με τους επενδυτές να την «ανταμοίβουν» ανεβάζοντας τη μετοχή της κατά 7,25%. Ανοδικά κατά 5,09% έκλεισε και η μετοχή της Advanced Micro Devices, ενώ η Deere, γνωστή για τα γεωργικά μηχανήματα που κατασκευάζει, είδε τη μετοχή της να υποχωρεί αρχικά κατά 0,9% μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του τρέχοντος έτους, ωστόσο γρήγορα γύρισε σε θετικό έδαφος κλείνοντας στο +3,80%, με την τιμή της κοντά στα 150 δολάρια.

Ανοδικά έκλεισαν και οι τραπεζικές μετοχές. Η Bank of America έκλεισε με άνοδο 3% και η Citigroup έκλεισε στο 3,5%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου κινήθηκε ανοδικά κατά 0,73%, στα 54,87 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του χρυσού κατέγραψε πτώση 0,44%, στα 1.524,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς τίτλου κινήθηκε ανοδικά κατά 3,5 μονάδες βάσης στο 1,561%. Στην αγορά συναλλάγματος η ισοτιμία του δολαρίου ως προς το ευρώ βελτιώθηκε σε 1,109 δολάρια/ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης