Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Όλες οι επιλογές ανοικτές για τη νομισματική πολιτική στην ευρωζώνη

europe_banks

Ο Δε Γκίνδος επισήμανε ότι αυτό ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει αποφάσεις για τον χρόνο που θα επιλεγεί για μια δυνητική αύξηση των επιτοκίων, ή για ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς δε Γκίνδος τόνισε χθες πως όλες οι επιλογές παραμένουν ανοικτές ως προς τη χάραξη νομισματικής πολιτικής για να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη, αλλά και για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει οριστεί όσον αφορά τον πληθωρισμό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ισπανικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό RNE, ο Δε Γκίνδος επισήμανε ότι αυτό ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει αποφάσεις για τον χρόνο που θα επιλεγεί για μια δυνητική αύξηση των επιτοκίων, ή για ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επισήμανε ότι ενδέχεται να μη ληφθούν αποφάσεις στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή εντός Ιουλίου.

Επίσης χθες Πέμπτη, ο Όλι Ρεν, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, τόνισε στη γερμανική εφημερίδα Börsen Zeitung ότι η επιβράδυνση της δραστηριότητας στην ευρωζώνη δεν είναι πλέον προσωρινή και ότι το ευρωπαϊκό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα χρειάζεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να χορηγήσει ρευστότητα προκειμένου να εκπληρώσει τα καθήκοντά του βάσει της εντολής του.

Εξάλλου ο Δε Γκίνδος στη συνέντευξή του στο RNE επισήμανε πως βλέπει πολύ θετικά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ορίσει την Κριστίν Λαγκάρντ, μέχρι τώρα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποψήφια επόμενη πρόεδρο της ΕΚΤ.

«Είναι πολύ καλή επιλογή. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έκανε έξοχη δουλειά στο ΔΝΤ», έκρινε ο Δε Γκίνδος.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ συμφωνήθηκε την Τρίτη να ονομαστεί η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ υποψήφια για τη διαδοχή του Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της ΕΚΤ από τα τέλη Οκτωβρίου και η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποψήφια πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης