Επικεφαλής οικονομολόγος ESM: Αν εφαρμοστούν οι παροχές Τσίπρα δεν θα υπάρξει 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα

Επικεφαλής οικονομολόγος ESM: Αν εφαρμοστούν οι παροχές Τσίπρα δεν θα υπάρξει 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα

«Αν τα ανακοινωθέντα μέτρα εφαρμοστούν, τότε θα μπορούσε να γίνει σημαντικότερο πρόβλημα»  δηλώνει ο Ρολφ Στράουχ

esm-logo
Την ανησυχία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την επίπτωση που θα έχουν οι προεκλογικές παροχές του Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Ρολφ Στράουχ.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Στράουχ αρχικά επανέλαβε τη θέση του Κλάους Ρέγκλινγκ ότι αν και δεν υπάρχει πλήρης αξιολόγηση των μέτρων «η αρχική μας εκτίμηση είναι ότι με τα μέτρα αυτά, το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% μπορεί να μην επιτευχθεί μεγάλη απόκλιση».

«Το 2020 θα υπάρξει νέος προϋπολογισμός και επομένως είναι πιο δύσκολο να κάνουμε πρόβλεψη, αλλά αν τα ανακοινωθέντα μέτρα εφαρμοστούν, τότε θα μπορούσε να γίνει σημαντικότερο πρόβλημα» προσθέτει ο κ. Στράουχ.

Όπως εξηγεί, τέλος, το επόμενο σημείο κριτικής του ESM είναι ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είναι φιλικά στην ανάπτυξη σε μεσό-μακροπρόθεσμα προοπτική. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την βραχυχρόνια ανάπτυξη, αλλά αυτό απέχει από μια μεσο-μακροπρόθεσμη προοπτική. Και αυτό αποτελεί πηγή ανησυχίας για εμας δεδομένου ότι είμαστε ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας μέχρι στιγμή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης