Επικεφαλής οικονομολόγος ESM: Αν εφαρμοστούν οι παροχές Τσίπρα δεν θα υπάρξει 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα

esm-logo

«Αν τα ανακοινωθέντα μέτρα εφαρμοστούν, τότε θα μπορούσε να γίνει σημαντικότερο πρόβλημα»  δηλώνει ο Ρολφ Στράουχ

Την ανησυχία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την επίπτωση που θα έχουν οι προεκλογικές παροχές του Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Ρολφ Στράουχ.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Στράουχ αρχικά επανέλαβε τη θέση του Κλάους Ρέγκλινγκ ότι αν και δεν υπάρχει πλήρης αξιολόγηση των μέτρων «η αρχική μας εκτίμηση είναι ότι με τα μέτρα αυτά, το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% μπορεί να μην επιτευχθεί μεγάλη απόκλιση».

«Το 2020 θα υπάρξει νέος προϋπολογισμός και επομένως είναι πιο δύσκολο να κάνουμε πρόβλεψη, αλλά αν τα ανακοινωθέντα μέτρα εφαρμοστούν, τότε θα μπορούσε να γίνει σημαντικότερο πρόβλημα» προσθέτει ο κ. Στράουχ.

Όπως εξηγεί, τέλος, το επόμενο σημείο κριτικής του ESM είναι ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είναι φιλικά στην ανάπτυξη σε μεσό-μακροπρόθεσμα προοπτική. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την βραχυχρόνια ανάπτυξη, αλλά αυτό απέχει από μια μεσο-μακροπρόθεσμη προοπτική. Και αυτό αποτελεί πηγή ανησυχίας για εμας δεδομένου ότι είμαστε ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας μέχρι στιγμή».

ΣΧΟΛΙΑ

Άρχισαν τα όργανα...

προτού μετρηθούν όλα τα ψηφοδέλτια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2_gr

Είσαι νέος έως 29 ετών, πτυχιούχος, που γνωρίζεις τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα και έχεις μικρή ή καθόλου προϋπηρεσία; Κορυφαία στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η AVIS και η Microsoft σε προκαλούν να πάρεις τη θέση τους!

mitarakis

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πως η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας αποτελούσε βασικό της στόχο, τελικά δεν είχε υπολογίσει τα απαιτούμενα κονδύλια