Ξεπέρασαν τα 2,2 δισ. τα xρέη του Δημοσίου

oura-eforia

Αυξήθηκαν κατά 200 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο - Στα 1,79 δισ. ευρώ τα χρήματα που οφείλει το Δημόσιο στους ιδιώτες - 500 εκατ. ευρώ κάτω το πρωτογενές πλεόνασμα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018

Στα 1,982 δισ. ευρώ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης τον Μάρτιο του 2019, από τα οποία η κυβέρνηση προεξοφλεί ότι μετά από 8 μήνες θα περισσέψουν και τα 1,14 δισ. ευρώ για τις παροχές που θα δοθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα πάντως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το α΄τρίμηνο του 2019, ως τώρα (στο ¼ της χρονιάς) το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μισό δισ. ευρώ μικρότερο σε σχέση με εκείνο του α΄τριμήνου του 2018 (τότε ήταν 2,538 δισ. ευρώ).

proto-1


Παρά το πρωτογενές πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης πάντως, αυξάνονται αντί να μειώνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Κράτους που συνολικά ανήλθαν σε 2,207 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2019, έναντι 2,145 δισ. τον Φεβρουάριο και 2,062 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, έναντι 2,031 δισ. τον Δεκέμβριο του 2018.

proto-13


Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η μόνη υπηρεσία του Δημοσίου που πληρώνει τις υποχεώσεις της και δεν σωρεύει νέα χρέη είναι η ΑΑΔΕ, που μείωσε τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου σε 417 εκατ. ευρώ.

Αντιθέτως αυξάνονται τα χρέη κάθε μήνα από το υπόλοιπο Δημόσιο, στα 1,790 δισ. τον Μάρτιο από 1,665 δισ. τον Φεβρουάριο και 1,514 δισ. τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Los Bomboneros

Ναι, αλλά λεφτά υπάρχουν ώστε να πάρουν οι Αλβανοί, οι γύφτοι, οι "πρόσφυγες", πλεονάσματα και ψηφοθηρικές συντάξεις να μοιραστούν από την βαρύτατη φορολόγηση των συνειδητοποιημένων, που δε θα δούνε ποτέ αναγνώριση των κόπων τους. Οι τεμπέληδες και οι μπαταχτσήδες, μαζί και το Δημόσιο, συντηρούνται στην πλάτη των νοικοκύρηδων.

Π.

Συγνώμη, σωστά διάβασα; η μόνη υπηρεσία του Δημοσίου που πληρώνει τις υποχεώσεις της και δεν σωρεύει νέα χρέη είναι η ΑΑΔΕ"...??? Που και αυτή απλά " μειωσε τις οφειλομενες επιστροφες"?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

gerapetritis

Τα τρία σημεία κλειδιά του κυβερνητικού σχεδίου περιλαμβάνουν την απελευθέρωση του επενδυτικού δυναμικού, τη συγκράτηση και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

1
120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

9
Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.