Στα 55,5 εκατ. ευρώ το τελικό τίμημα του ξενοδοχείου Hilton Cyprus

Στα 55,5 εκατ. ευρώ το τελικό τίμημα του ξενοδοχείου Hilton Cyprus

Οι επενδυτές ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε ανακαίνιση του πεντάστερου ξενοδοχείου - Ποιες αλλαγές σκοπεύουν να κάνουν στη λειτουργία του

hilton_cyprus1
Ολοκληρώθηκε και επίσημα, αφού πρώτα έλαβε έγκριση από την Αρχή Ανταγωνισμού της Κύπρου, η μεταβίβαση του Ηilton Cyprus στο κοινό επενδυτικό σχήμα της «Ιnvel-ΠΑΝΓΑΙΑ» (Vibrana Holdings Ltd), έναντι τελικού τιμήματος 55,5 εκ. ευρώ. Η συμφωνία αυτή διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όχι μόνο την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του πεντάστερου ξενοδοχείου, αλλά και την μελλοντική αναβάθμιση του, καθώς και την επιχειρηματική αξιοποίηση των πολύ σημαντικών όμορων οικοδομήσιμων εκτάσεων που διαθέτει στην ιδιοκτησία του.

Η συμφωνία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό σε κύκλους της Κυπριακής αγοράς ακινήτων, καθώς στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί αμφιβολίες για την μελλοντική πορεία της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας υπό το προηγούμενο καθεστώς διοίκησης. Πλέον η εξαγορά του Hilton Cyprus από έναν επενδυτικό φορέα με το κύρος και το μέγεθος της «Πανγαία» κλείνει και τον κύκλο των συζητήσεων σχετικά με την επιχειρηματική βιωσιμότητα του εμβληματικού ξενοδοχείου, λόγω της δυσχερούς οικονομικής θέσης στην οποία είχε περιέλθει η προηγούμενη ιδιοκτήτρια ΜΙG που κατείχε το 75.1% των μετοχών με το ποσοστό μειοψηφίας να ανήκει στην εταιρεία Louis PLC.

H απόκτηση του 98% των μετοχών του Hilton λύνει τα χέρια της «Πανγαία» που ήδη χθες με επίσημη ανακοίνωση της προανήγγειλε την ανακαίνιση εν λειτουργία της πολυτελούς μονάδας, την αναβάθμιση πολλών από τις εγκαταστάσεις της, αλλά και την εμπορική αξιοποίηση του όμορου οικοδομήσιμου ακινήτου που ανήκει στο ξενοδοχείο, πιθανότατα με την δημιουργία serviced apartments.

Με την απόκτηση και του Hilton, έπειτα από την εξαγορά του Holiday Inn στη Λευκωσία και των 21 ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου, η «Πανγαία», έχοντας ως κινητήρια δύναμη το επενδυτικό σχήμα «Invel» του Χριστόφορου Παπαχριστοφόρου που κατέχει ήδη το 66% της μεγαλύτερης ελληνικής εισηγμένης ΑΕΕΑΠ και σύντομα αναμένεται να ολοκληρώσει τις διαδικασίες(call option)για την απόκτηση του υπολοίπου, καθίσταται απόλυτα κυρίαρχη και στην κυπριακή αγορά ακινήτων με έμφαση στις μεγάλες δομές φιλοξενίας.

Ειδικά η εξαγορά του Hilton Cyprus θεωρείται από παράγοντες του ξενοδοχειακού τουρισμού, ως κίνηση «ματ» στον τομέα της φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών καθώς αποτελεί το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κυπριακή πρωτεύουσα με τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο κυπριακής καταγωγής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ιnvel, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την απόκτηση αυτού του εμβληματικού ακινήτου που αποτελεί μέρος της ιστορίας της Κύπρου από το 1967. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την έμπειρη και καταξιωμένη ομάδα management του ξενοδοχείου για να το οδηγήσουμε σε μία νέα εποχή, αναδεικνύοντας το στην καλύτερη μονάδα φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών που διαθέτει σήμερα το αστικό περιβάλλον της Κύπρου».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι το Hilton Cyprus είναι προνομιακά τοποθετημένο στο κέντρο της Λευκωσίας, σε μικρή απόσταση από το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο και την Κεντρική τράπεζα αποτελώντας ουσιαστικά την μοναδική διεθνούς επιπέδου δομή φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών, σε μία περίοδο όπου οι αφίξεις επισκεπτών υψηλότερης εισοδηματικής κλίμακας (επιχειρηματιών, εκπροσώπων εταιρειών κλπ) πολλαπλασιάζονται στο νησί.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο διαθέτει 294 δωμάτια εκ των οποίων τα 24 σουίτες και τα 76 executive καθώς και αίθουσες για συνέδρια και εκδηλώσεις, εστιατόρια κλπ. Περιλαμβάνει επίσης όμορη έκταση οικοδομήσιμης γης(πάνω από 6.000 τ.μ.), από τις ελάχιστες διαθέσιμες στο κέντρο της Λευκωσίας που θα μπορούσε να αποφέρει επιπλέον 20-25.000 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων για δυνητική χρήση γραφείων και κατοικιών, εμπορικού κέντρου, συναυλιακού χώρου κλπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης