Δραγασάκης: Εγγυόμαστε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο

dragasakis-1-1021x580

Εμείς δεν έχουμε το άγχος της μείωσης του αφορολόγητου, εγγυόμαστε ότι δεν θα μειωθεί, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ

Στα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία μέσα από το συγκεκριμένο σχέδιο που υλοποιεί η κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης με συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Έκανε εκτενή αναφορά στην ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και τι σηματοδοτεί για την πραγματική οικονομία.

«Εμείς δεν έχουμε το άγχος της μείωσης του αφορολόγητου» δήλωσε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «εγγυομαστε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε πολλά θέματα μετά τις εκλογές, έχουμε θωρακίσει τη χώρα με το δημοσιονομικό απόθεμα που έχουμε εξασφαλίσει, δανειζόμαστε με χαμηλά επιτόκια και εξοφλούμε τα ακριβά δάνεια όπως αυτό του ΔΝΤ» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης. «Έχουμε αναπτυξιακή πολιτική, εκτιμώ ότι η Ελλάδα μπήκε σε νέο ανοδικό κύκλο» συμπλήρωσε.

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει σημαντικά βήματα στο κομμάτι της διαφάνειας στα δυο πιο σημαντικά πεδία εκείνο των δημοσίων επενδύσεων και εκείνο του ΕΣΠΑ. «Δημιουργούμε τις συνθήκες» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για να προσθέσει «αν ήταν σήμερα μια άλλη κυβέρνηση δεν θα μπορούσα να εγγυηθώ την αύξηση των μισθών κατά 11% ή αν θα υπήρχε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

«Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν είχαμε αναπτυξιακή τράπεζα άρα καλύψαμε ένα κενό» είπε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αναφέρθηκε στο πως θα καταφέρουν να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι σε περιόδους ύφεσης οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια κάτι στο οποίο έρχεται να απαντήσει η Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Ο κ. Δραγασάκης ερωτηθείς για επενδυτικούς φακέλους των προηγούμενων πολλών ετών που παραμένουν σε εκκρεμότητα είπε πως αρκετοί ελέγχονται από τις εισαγγελικές αρχές μετά από καταγγελίες.

Τέλος ο κ. Δραγασάκης υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογραμμίζοντας πως η ανάπτυξή μας εξαρτάται από την συνανάπτυξη με τους γείτονες μας.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ΣΥνεχιζε να ΡΙχνεις ΖΑρια

Λες και εχει αξία ο λόγος του Δραγασάκη τού Τσίπρα κ των υπολοίπων απατεώνων τού ΣΥΡΙΖΑ

Tzikos

ά ρε χαραμοφάη, παλιοψεύτη, πολιτικάντη, δεν λες τίποτα και για τις απατεωνιές του ΣΥΡΙΖΑ με το ανήθικο πλεονέκτημα

Άγγελος

Με τι αντάλλαγμα;;. Η Μακεδονία θυσιάστηκε για την μη περαιτέρω μείωση, μόνο των παλαιών συντάξεων, γιατί στις νέες πέφτει η σφαγή του Δράμαλη. Για το αφορολόγητο τι θα δώσετε;; ΑΟΖ, νησιά του Αιγαίου, Θράκη, Τσαμουριά;;.

Τακης

Ο λόγος σου εγγύηση! Είτε μιλάς είτε πέρδεσαι το ίδιο μας κάνει!

Θάνος

Θα το σκίσουν σαν τα μνημόνια , αλλά όταν θα είναι στην αντιπολίτευση.

Lakis

Φυσικά. Εμείς εγγυώμαστε ότι θα βρεθείτε εκεί που σας αξίζει. Στα τσακίδια.

νταξ

άμα εγγυάται ο σύριζα θα κοιμάμαι ήσυχος

cl

Ο λόγος σας, συμβόλαιο! Έχει αποδειχθεί η αξιοπιστία σας, δεν χρειάζεται να εγγυάστε, σας πιστεύουμε.

Ο ορισμός του απατεώνα ...

το πρωί εγγυάται στους υπουργούς οικονομικών του Eurogroup ότι θα καταργηθεί το αφορολόγητο και το βράδυ στην Ant1 ότι δεν θα καταργηθεί !!! Εμείς τώρα θα πρέπει να τον ψηφίσουμε για να κάνει τί ακριβώς ; να μας δουλεύει ψιλό γαζί ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης