Απώλειες στη Wall Street στη «σκιά» εμπορικού πολέμου με την ΕΕ

Απώλειες στη Wall Street στη «σκιά» εμπορικού πολέμου με την ΕΕ

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,7% και ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,57%

ea63b5f5d74d0d3047653e7732b38830_XL
Απώλειες καταγράφει σήμερα η Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία και τη νέα εμπορική ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

O Dow Jones υποχώρησε κατά 0,7% στις 26.157 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,57% στις 2.879, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 0,56% χαμηλότερα στις 7.909 μονάδες.

Χθες, ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, πρότεινε μια λίστα ευρωπαϊκών προϊόντων ως αντίποινα για τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις προς τις εταιρίες αεροσκαφών, με τη μετοχή της Airbus στην Ευρώπη να κλείνει με απώλειες 1,9%.

Σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απείλησε ευθέως την ΕΕ, προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς 11 δισ. δολ. σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πάντως πως η ΕΕ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για ενδεχόμενα αντίποινα κατά των επιδοτήσεων στην Boeing.

Η μετοχή της Boeing είχε πτώση 1,4%, ενω της Caterpillar, εταιρείας «ευαίσθητης» σε θέματα εμπορίου λόγω της έκθεσής της στο εξωτερικό, υποχώρησε κατά 2,4%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης