Αντιπρόεδρος ΣΕΒ στον «Θέμα 104,6»: Εάν δεν υλοποιηθούν οι υπάρχουσες επενδύσεις δύσκολα θα έρθουν νέες

Αντιπρόεδρος ΣΕΒ στον «Θέμα 104,6»: Εάν δεν υλοποιηθούν οι υπάρχουσες επενδύσεις δύσκολα θα έρθουν νέες

Ο Κωνσταντίνος Μπίτσιος, επισημαίνει ότι η χώρα πρέπει να μπει σε μια σταθερή αναπτυξιακή τροχιά και σε ένα κλίμα που θα φέρει επενδύσεις για να δημιουργηθούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας

bitsios-normal
Την ανάγκη να στραφεί η χώρα μας σε μια οικονομία παραγωγής και εξαγωγών προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, επισήμανε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τον Μάκη Πολλάτο, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος.

«Το ζητούμενο για εμάς είναι η χώρα με την ολοκλήρωση του προγράμματος να μπει σε μια σταθερή αναπτυξιακή τροχιά και σε ένα κλίμα που θα φέρει επενδύσεις για να δημιουργηθούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μπίτσιος.



Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, «υπάρχει ένα ισχυρό ξένο ενδιαφέρον από επενδυτές, όταν δημιουργηθεί ένα φιλικό επενδυτικό κλίμα. Εάν δεν υλοποιηθούν οι υπάρχουσες επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη, δύσκολο να έρθουν νέες».

«Η δική μας οικονομία για να μπορέσουμε να φτάσουμε κάπου, πρέπει να τρέξει με τουλάχιστον 4%», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Μπίτσιος.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, σχολιάζοντας την υπερφορολόγηση και τα υψηλά πλεονάσματα ανέφερε: «Έχουμε μεν αποκαταστήσει τη δημοσιονομική πειθαρχεία, αλλά με τη σημαντική υπερφορολόγηση που φτάνει στο 55% με 60% και στους ελεύθερους επαγγελματίες μπορεί να φτάσει στο 60% αυτά τα ποσοστά δεν βοηθούν στην ανάταξη της οικονομίας. Έχουμε και πολύ υψηλά πλεονάσματα, αυτό αφαιρεί πόρους από την πραγματική οικονομία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης