Απώλειες λόγω... Κίνας για τον χρυσό

Απώλειες λόγω... Κίνας για τον χρυσό

Σε ποια επίπεδα διαμορφώθηκε η τιμή της ουγγιάς

gol
Με πτώση έκλεισε σήμερα ο χρυσός, καθώς η αισιοδοξία για εμπόριο έστρεψε τους επενδυτές μακριά από την ασφάλεια του πολύτιμου μέταλλου, οδηγώντας σε ράλι τις μετοχές.

Η Κίνα προσφέρθηκε να αυξήσει τις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων εντός της επόμενης 6ετίας. Εάν αυτό πραγματοποιηθεί, τότε η αξία των εισαγωγών αμερικανικών προϊόντων θα ενισχυθεί άνω του 1 τρισ. δολαρίων.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,8% ή 9,70 δολ. στα 1.282,60 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,3% στις 96,6 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,137 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,8% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,288 δολ.

Ώθηση στο δολάριο άσκησαν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ κατέγραψε αύξηση 0,3% τον Δεκέμβριο 2018.
Στο σύνολο του τέταρτου τριμήνου του 2018, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,8% σε ετήσια βάση, έναντι της αύξησης 4,7% του τρίτου τριμήνου.

Στο σύνολο της εβδομάδας, ο χρυσός σημείωσε πτώση 0,5%, καταγράφοντας τις πρώτες του εβδομαδιαίες απώλειες από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης