Ράλι της στερλίνας παρά την πρόταση μομφής κατά της Μέι

Ράλι της στερλίνας παρά την πρόταση μομφής κατά της Μέι

H ψύχραιμη αντίδραση της Τερέζα Μέι φαίνεται ότι έδωσε ώθηση στο βρετανικό νόμισμα  - Νέα ώθηση από τις πληροφορίες του BBC ότι η Μέι θα επιβιώσει της ψηφοφορίας- Σε υψηλό 2,5 ετών το βρετανικό CDS

sterlina
Η ψύχραιμη αντίδραση της Τερέζα Μέι στην κατάθεση της πρότασης μομφής εναντίον της από τους 48 αντάρτες των Συντηρητικών και η προειδοποίησή της ότι ενδεχόμενη αλλαγή ηγεσίας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το Brexit φαίνεται ότι έδωσαν μια σημαντική ώθηση στη στερλίνας.

Νωρίτερα, το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε  κατά 0,38% στο 1,2532 δολ. και κατά 0,25% στο 0,9037 έναντι του ευρώ αντίστοιχα.

Νέα άνοδος μετά τις φήμες ότι η Μέι θα επιβιώσει

Μάλιστα, η στερλίνα ανέβηκε ακόμη περισσότερο μετά τις φήμες ότι η Τερέζα Μέι θα κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες να αναλάβει τον έλεγχο του Συντηρητικού κόμματος ένας υποστηρικτής του σκληρού Brexit.

Η λίρα, αυξήθηκε στο 1,2620 έναντι του δολαρίου και στο 1,1121 έναντι του ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η στερλίνα είχε διολισθήσει σε χαμηλά 20 μηνών την προηγούμενη ημέρα.

Σε υψηλό 2,5 ετών το βρετανικό CDS

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2016 που πραγματοποιήθηκε το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, κινούνται τα βρετανικά ασφάλιστρα κινδύνου αθέτησης πληρωμής ων βρετανικών κρατικών ομολόγων (CDS), μετά την είδηση ότι κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Κλείσιμο
Η επιβεβαίωση της είδησης ότι θα γίνει ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο έδωσε ώθηση στα 5ετή CDS τα οποία χρησιμοποιούν οι traders ως ασφαλιστική δικλείδα έναντι της όποιας αβεβαιότητας, στις 40 μονάδες βάσης και και γύρω στις 31 μονάδες βάσης στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Markit.

Το επίπεδο των CDS είχε ενισχυθεί στις 45 μονάδες βάσης την επομένη της 23ης Ιουνίου του 2016, οπότε και υπερψηφίστηκε το Brexit.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στη στερλίνα έχουν βιώσει αρκετά έντονα «σκαμπανεβάσματα» λόγω των εξελίξεων γύρω από το Brexit.

H τελευταία αναταραχή στο Ουέστμίνστερ έκανε σαφές ότι η μεταβλητότητα στο βρετανικό νόμισμα θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του ευρώ, με εύρος μεγαλύτερο ακόμα και από τις ημέρες του δημοψηφίσματος υπέρ του Βrexit τον Ιούνιο του 2016.

Την Τρίτη η στερλίνα υποχώρησε σε χαμηλό 20 μηνών ήτοι στο 1,25 έναντι του δολαρίου αμέσως μετά τις πληροφορίες για πρόταση μομφής κατά της Μέι.

Παράλληλα, η τριμηνιαία μεταβλητότητα της στερλίνας ανέρχεται στο 15% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2016. Συγκριτικά η αντίστοιχη μεταβλητότητα της τουρκικής λίρας ανέρχεται στο 20% και πρόκειται για ένα από τα ευμετάβλητα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών.

Πάντως, η στερλίνα σήμερα μετά από την πρωινή πτώση, δείχνει σημάδια αντίστασης καθώς ενισχύεται έναντι δολαρίου και ευρώ, κατά 0,38% στο 1,2532 δολ. και κατά 0,25% στο 0,9037 έναντι του ευρώ αντίστοιχα.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης