Τα κάτω... πάνω στη Wall Street

Τα κάτω... πάνω στη Wall Street

Intel και Netflix κράτησαν όρθια σήμερα την αγορά, ενώ αρνητικός πρωταγωνιστής υπήρξε η Apple

0424df564800d4c8ff
Με οριακά κέρδη έκλεισε τελικά η αμερικανική αγορά, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε εν μέσω αναζοπύρωσης εμπορικών φόβων μετά και τα σχόλια Τραμπ για τους δασμούς.

Intel και Netflix κράτησαν όρθια σήμερα την αγορά, ενώ αρνητικός πρωταγωνιστής υπήρξε η Apple.

Την αρχική πτώση 1,5% του τεχνολογικού κολοσσού πυροδότησε το χθεσινό σχόλιο του Τραμπ, ο οποίος αφού επιβεβαίωσε πως προχωρά κανονικά με τους δασμούς 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δισ. δολαρίων, δήλωσε στη Wall Street Journal ότι «ο κόσμος μπορεί να αντέξει δασμούς 10% στα iPhones».

Η δεικτοβαρής μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού (που ανεβοκατεβάζει τον Nasdaq) έχει ήδη χάσει σχεδόν το 1/5 της αξίας της από τον Οκτώβριο, ενώ μεγάλες είναι και οι συσσωρευμένες απώλειες των υπολοίπων FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google).

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη στο τέλος της εβδομάδας στο Μπουένος Άιρες, τόνισε ακόμη πως εάν οι διαπραγματεύσεις είναι άκαρπες, θα προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών σε όλα τα υπόλοιπα εισαγόμενα προϊόντα που παράγονται στην Κίνα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,44% στις 24.749 μονάδες, ο S&P 500 είχε κέρδη 0,34% στις 2.682μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε μόλις 0,01% στις 7.082 μονάδες.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, η μετοχή του Facebook υποχώρησε κατά 1,01%, ενώ Amazon, Netflix και Alphabet κινήθηκαν υψηλότερα.

Περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης