LIVE

Κορωνοϊός

Γ. Δασκαλάκης: Με τη συμμαχία Stoiximan - ΟΠΑΠ μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους ξένους

cadc6189d583f037706ecef308edea00_XL
Περίπου πέντε χρόνια πριν οι μέτοχοι της Stoiximan έστησαν την επιχείρηση με αρχικό κεφάλαιο περίπου στα 800.000 ευρώ. Σήμερα η αποτίμηση της, μετά και το ντιλ με τον ΟΠΑΠ (ο Οργανισμός έλαβε το 36,75% προς 50 εκατ. ευρώ), έχει εκτοξευθεί πάνω από 130 εκατ. ευρώ! Κάτι που σημαίνει ότι εξελίχθηκε στο απόλυτο επιχειρηματικό στόρι τον καιρό της κρίσης.

Σημειωτέον ότι το 2017 ο Όμιλος Stoiximan είχε έσοδα 136 εκατ. ευρώ (από 93,7 εκατ. το 2016) και λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) 16 εκατ. ευρώ.

Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Δασκαλάκη τα καλύτερα έπονται, αφού η συμμαχία των δύο μεγάλων ανταγωνιστών είναι μία «win win» ιστορία αφενός για τους ίδιους, αφετέρου και για έναν ολόκληρο κλάδο που έχει μπει σε τροχιά «νομιμοποίησης» εν αναμονή και της τελικής νομοθετικής ρύθμισης.

Όπως ξεκαθάρισε, οι δύο εταιρείες διατηρούν την αυτονομία τους στο διαδικτυακό στοίχημα, συνεχίζοντας κανονικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, όπως μέχρι σήμερα, από τις δικές τους πλατφόρμες και ιστοσελίδες, ενώ το μάνατζμεντ και ο τρόπος λειτουργίας της Stoiximan παραμένει αυτόνομος.

Στην ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους τα στελέχη της Stoiximan ξεκαθάρισαν ότι το μεγάλο ντιλ με τον ΟΠΑΠ αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς μετά την ολοκλήρωση του εσωτερικού ελέγχου θα υπάρξει σύσταση κοινής εταιρείας για τις διαδικτυακές δραστηριότητες σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην εταιρεία αυτή, ΟΠΑΠ και Stoiximan θα έχουν από δύο μέλη στο 4μελές Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ μοιρασμένη στη μέση και η μετοχική τους απεικόνιση.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη η στρατηγική συμμαχία με τον ΟΠΑΠ ενισχύει σημαντικά την ηγετική θέση και απελευθερώνει την πραγματική δυναμική της Stoiximan. Το μερίδιο της εταιρείας στο διαδικτυακό στοίχημα σήμερα διαμορφώνεται στο 35%. Επίσης θωρακίζει τη θέση τόσο της Stoiximan, όσο και του ΟΠΑΠ σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών στην εγχώρια αγορά διαδικτυακού στοιχήματος και σφραγίζει καθοριστικά τον ελληνικό χαρακτήρα της εταιρείας.

Ως προς το τελευταίο μάλιστα ο κ. Δασκαλάκης αποκάλυψε ότι την εταιρεία την είχαν προσεγγίσει και παλαιότερα ξένοι παίκτες και εκ πεποιθήσεως αρνήθηκαν σε ένα ντιλ που θα μετέφερε δραστηριότητες στο εξωτερικό. Όπως τόνισε σήμερα η εταιρεία απασχολεί 450 άτομα, με περισσότερες από 300 προσλήψεις να έχουν γίνει την τελευταία διετία. Μάλιστα, ο μικρότερος μισθός είναι 860 ευρώ καθαρά για αποφοίτους πανεπιστημίου (junior επίπεδο), ενώ στόχος του ίδιου είναι να προσλαμβάνει μόνο Έλληνες σε μία προσπάθεια, στο μέτρο του δυνατού, να περιορίσει το brain drain. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο ίδιος, υπάρχουν αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι είχαν μετοικίσει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Βρετανία, η Σουηδία κλπ., και επέστρεψαν μετά τη δυνατότητα που τους δόθηκε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους στην Ελλάδα. «Επενδύσαμε λεφτά και χρόνο, εκπαιδεύσαμε νέους επιστήμονες και νοιώθουμε δικαιωμένοι», τόνισε ο κ. Δασκαλάκης.

Εξάλλου, όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Stoiximan, η εταιρεία είναι αξιόπιστος σύμμαχος για την ελληνική οικονομία, με ετήσια συνεισφορά στο Δημόσιο από άμεσους και έμμεσους φόρους της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς.

Η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, όπως τόνισαν τα στελέχη της Stoiximan ανοίγει επίσης νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της εταιρείας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την υλοποίηση νέων επενδύσεων.

Αναφερόμενος ο κ. Δασκαλάκης στους άξονες ανάπτυξης της Stoiximan ο κ. Δασκαλάκης τόνισε πως κινείται σε τρία σκέλη. Στο στοιχηματικό σκέλος σε Ελλάδα και Κύπρο με τη Stoiximan, στις ξένες αγορές με την Betano, που αποτελεί το διεθνές brand του ομίλου και στο κομμάτι της τεχνολογίας – gaming.

Για τη Stoiximan το μεγάλο στοίχημα είναι η επέκταση στο εξωτερικό. Ήδη σήμερα έχει παρουσία στη Ρουμανία, Γερμανία και Αυστρία με το «σήμα» Betano ενώ σε διαδικασία έγκρισης είναι η άδεια στην Πορτογαλία. Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη έως το α' τρίμηνο του 2019 η άδεια αναμένεται να εγκριθεί και έτσι να ξεκινήσει η διείσδυση σε μία αγορά που προς το παρόν έχει λίγους παίκτες και σημαντική προοπτική. Στην Betano αυτή τη στιγμή υπάρχουν 55.000 ενεργοί πελάτες με έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 41%.

«Με τη συμμαχία με τον ΟΠΑΠ μπορούμε να δείξουμε στις ξένες εταιρείες ότι μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Stoiximan, ο οποίος αποκάλυψε ότι μία πρώτη «επί της αρχής» συζήτηση μεταξύ των δύο εταιρειών έγινε δύο χρόνια πριν αν και οι εντατικές συνομιλίες που κατέληξαν στο ντιλ ξεκίνησαν περίπου δύο μήνες πριν.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία στο πρώτο 7μηνο της χρονιάς σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι καταγράφει αύξηση εσόδων 30% στην ελληνική αγορά, 28% στην κυπριακή και 82% στη ρουμάνικη.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης