Νέα παρέμβαση Μάνου: Οι συντάξεις θα κοπούν - Αλλά θα στείλουν τον λογαριασμό μετά τις εκλογές

205191_204569686228057_7653123_n

Τον Ιανουάριο το κουτοπόνηρο κράτος θα ανακοινώσει ότι δεν πρόλαβε να κάνει τους υπολογισμούς που θα γίνουν μετά τις εκλογές έγραψε σε ανάρτησή του - Τι σημείωσε για τους... «ινστρούκτορες» της ΕΡΤ

Στο θέμα των συνταξέων και γενικότερα το ασφαλιστικό ζήτημα αναφέρεται ο Στέφανος Μάνος με ανάρτησή του, σχολιάζοντας ότι σε κάθε κράτος οπουδήποτε στον κόσμο κάθε συνταξιούχος θα γνώριζε σήμερα σε τι ύψος θα φτάσει η σύνταξή του στον Ιανουάριο του 2019.

Ο κ. Μάνος αναφερόμενος στον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στο συνταξιοδοτικό σύστημα τονίζει ότι «κανένας ιδιώτης, αν ήταν στη θέση του κράτους, δεν θα διανοείτο να συμπεριφερθεί όπως το κράτος». Επιπλέον κάνει την προσωπική του πρόβλεψη για το τι θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις στο τέλος του έτους.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει:

Λίγη ώρα πριν μιλήσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, 4 δημοσιογράφοι-ινστρούχτορες στην ΕΡΤ διεκτραγωδούν όσα κινδυνεύουν να πάθουν οι συνταξιούχοι αν εφαρμοστούν τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας που μόνο ο ...Πινοσέτ εφάρμοσε!

Φανταστείτε, λένε, να υποχρεωθούν οι πολίτες να ασφαλίζονται σε ιδιώτες. Ενώ βέβαια αν τους ασφαλίσει ο κ. Κατρούγκαλος θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και τη σύνταξη εξασφαλισμένη.

Σε ποιους απευθύνονται οι ινστρούχτορες;

Στους συνταξιούχους; Για να καλύψει τα έξοδα του το κράτος πετσόκοψε τις συντάξεις τους εκτός αν ανήκαν σε ορισμένες προνομιούχες ομάδες.

Στους ομολογιούχους που εμπιστεύτηκαν τις αποταμιεύσεις τους στο κράτος; Το κράτος διέγραψε τις υποχρεώσεις του και τους φέσωσε.

Στους επιχειρηματίες που έχουν λαμβάνειν από το κράτος; Μεγαλύτερος μπαταχτσής από το ελληνικό κράτος δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Ασφαλώς δεν είναι άγγελοι οι ιδιώτες, αλλά χωρίς καμιά αμφιβολία είναι καλύτεροι από το Ελληνικό Δημόσιο. Απόδειξη καθημερινή το αδιαχώρητο, παρά το κόστος, στις ιδιωτικές κλινικές. Η Aegean σε σύγκριση με την Ολυμπιακή. Το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε σύγκριση με το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο. Και τρανή απόδειξη της ανωτερότητας των ιδιωτών η συντριπτική προτίμηση που επιδεικνύουν οι Έλληνες για τα ιδιωτικά κανάλια περιφρονώντας την ΕΡΤ.

Σε 3 μήνες θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος που προβλέπει ότι οι συντάξεις όσων ήταν σε σύνταξη το 2016 ή ενωρίτερα θα επαναϋπολογιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Σε κάθε κράτος, οπουδήποτε στον κόσμο, πλην Ελλάδας, κάθε συνταξιούχος θα γνώριζε σήμερα σε τι ύψος θα φθάσει η σύνταξή του τον Ιανουάριο του 2019.

Για να μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του. Κανένας ιδιώτης, αν ήταν στη θέση του κράτους, δεν θα διανοείτο να συμπεριφερθεί όπως το κράτος. Θα φοβόταν την τιμωρία. Αλλά με το κράτος σατράπη όλα επιτρέπονται.

Πρόβλεψη μου είναι ότι οι συντάξεις θα μειωθούν, όπως έχει νομοθετηθεί, αλλά τον Ιανουάριο το κουτοπόνηρο κράτος θα ανακοινώσει ότι δεν πρόλαβε να κάνει τους υπολογισμούς που θα γίνουν μετά τις εκλογές. Έτσι η μείωση θα εφαρμοστεί μαζεμένη, αλλά αργότερα εντός του 2019. Θα ευχαριστηθούν οι θεσμοί και την ψυχρολουσία θα την υποστούν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι.

Για άλλη μια φορά θυμίζω την πρόταση μου: 700 ευρώ σε κάθε ένα και κάθε μια στα 67 χωρίς καμιά προϋπόθεση (χωρίς εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου). Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τους υπολογισμούς σας.

Δείτε την ανάρτησή του:

ΣΧΟΛΙΑ (74)

Στέφανος

Δέν τού φθάνει ή βουλευτική σύνταξη πού παίρνει ό Μάνος καί θέλει πάλι νά έλθει νά μάς σώσει ? Μήν ξεχνάτε ότι αυτός έκανε τόν νόμο γιά τά πανωτόκια !

Θλιβερός λαϊκιστής πιά

με ψευτοφιλελεύθερο μανδύα. Φοβάται να πεί ότι λόγω των μαϊμουδο-διατάξεων που υπήρχαν στο ασφαλιστικό, πάρα πολλές συντάξεις και εφάπαξ ήσαν δυσανάλογα ψηλά σε σχέση με το τί είχαν πληρώσει, επιβαρύνοντας έτσι το σύστημα και επομένως (λίγα χρόνια αργότερα) τους εργαζόμενους ασφαλισμένους και τους πολλούς συνταξιούχους για τους οποίους δεν υπήρχαν ευνοϊκές διατάξεις. Αφήνει να εννοηθεί ότι οι συντάξεις με τις ίδιες εισφορές θα ήσαν ψηλότερα (κάπου κοντά στις παλιές, θα σκεφτεί ο κοσμάκης), εαν το σύσρημα ασφάλισης ήταν ιδιωτικό, πράγμα που ξέρει καλά ότι δεν ισχύει. αντί να πεί την απλή αλήθεια ότι πρέπει να περικοπούν συντάξεις που είναι δυσανάλογα υψηλές σε σχέση με το τί έχει πληρωθεί, υπόσσχεται νέα Νιρβάνα με την ιδιωτική ασφάλιση. Δυστυχώς, μέρος του προβλήματος και όχι λύση του.

Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Πέρα από την συντριπτική προτίμηση που επιδεικνύουν οι Έλληνες για τα ιδιωτικά κανάλια περιφρονώντας την ΕΡΤ, συντριπτική προτίμηση επιδεικνύουν και σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς περιφρονώντας το κόμμα του κου Μάνου. Ήτοι, τρανή απόδειξη της ανωτερότητας των άλλων.

κομμουνιστής ο Μάνος ? Ήμαρτον..

3 τινά ισχύουν. Ή ξέχασε ή τόχασε ! Η έγινε ξαφνικά κομμουνιστής ! Ποιός ? Ο Μάνος ! Ποιος δεν θυμάται το περίφημο σακκουλάκι του καθενός ! Αυτό προμοτάριζε πρίν δεκαετίες .Τον ατομικό κουμπαρα ! Ο καθείς με την αξία του ,δηλαδή με τον παρά του . Και τώρα τον γυρνάει τον χαβά .Όλοι Έλληνες είμαθα,το λέει και το Σύνταγμα καλέ !Εφυήρε το αεικίνητο .Τίποτα δεν βάζετε,700 πέρνετε !Και όλα καλά .Και τα αφεντικά δεν θα βάζουν ,αλλά κι εσεις εργάτες δεν θα βάζετε.Θα βγάλουν λεφτά τα φιλελευθερόδεντρα ,που θα βγαζουν οι βιομηχανοι ,θαχουν ofshore εδώ στο Ελάντα-μπίτς,θα τα δηλώνουν όλα ,το κρατος θα έχει πόρους που φτάνουν για 700(έχει κάνει και τις πράξεις ) ,οπότε το πρόβλημα πάειιιι ! Υποπτος για μέλος κομμουνιστικής παραφυάδας ο κύριος Πρώην Υπουργός . Μάνο μαζέψου,με απλοικά τρύκ δεν ξεμπλέκει καμμία πολιτική γενιά ,αλλά δυστυχώς ούτε και οι επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Πρόταση Μάνου

Το 700 ευρώ σε κάθε έναν στα 67 θα μπορούσα να το δεχθώ αν μέσα στους κάθε έναν ήσουν και εσύ και οι βουλευτές και ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.Αν δεν ισχύει αυτό, τότε η πρόταση του Μάνου είναι μια χονδροειδέστατη βλακεία.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΑΝΟΥ ΟΤΙ Η AEGEAN ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ;ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΔΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Κ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Κ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;ΜΑΛΛΟΝ Ο ΜΑΝΟΣ...ΔΙΑΒΑΖΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΥΠΟΥ ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ Η ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ...ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΩΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

koulouras

Ευρώπη θέλατε Ευρωπαίους σας θέλει και τώρα αυτό άκουσα από τον Τσίπρα ψέματα είναι?? 😁

ε.α.

Μανοοο!!!!!Αει ψοφα ρε.Αρκετα!!!

Ίωνας 1890

Βλέπω το σχόλιο σου είναι γεμάτο επιχειρήματα.

2017

Εχεις μεινει ευτυχως για σενα 2(δυο)αιωνες πισω.Σε ζηλευω!

Ειπε.....

...αυτος που πεταχτηκε σαν τη σκαστη π....

@2017

Πανιώνιος είναι, εξυπνος θα 'ναι. Έτσι πάνε αυτά. Εσύ παλι καημένε μου, Όλυμπιακος και πασοκ ε?

Αλεκος

George τα λεφτά που λες ΔΕΝ υπάρχουν τα φαγανε. ξέχασε τα γίνει δεν γίνει αυτό που λέει ο Μάνος Πες μας που είναι αυτά τα εκατοντάδες ΔΙΣ με την υπάρχουσα κατάσταση ουσιαστικά το resume της πρότασης είναι απλό αντι να τα μοιράζει το πολιτικό σύστημα με παροχές σε όποια κλίκα θέλει θα παίρνουν όλοι τα ίδια (700 ε 700 δεν βγαίνει παραπάνω) μέχρι τώρα πχ το κράτος δίνει παραπάνω στους πρωην ΤΕΒΕ, στην ΔΕΗ , στους συνταξιούχους παλιον ΔΕΚΟ κλπ το οτι παίρνουν σύνταξη που αναλογεί στα χρήματα που έδωσαν είναι ΨΕΜΑΤΑ. Ελάχιστοι ελεύθεροι επαγγελματίες παίρνουν μόνο αναλογική σύνταξη. Όποιος έχι δει τα νούμερα καταλαβαίνει την πριμοδότηση τν υφισταμενων συνταξιούχων (που καλώς γίνεται για τους χαμηλοσυνταξιούχος για να υπάρχει ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης) αφού δεν το είχε προνοήσει τότε το κράτος Όποιος διαφωνεί με τα 700 να δει της εκτιμώμενη σύνταξη μηχανικου 35 αντίας με τον νόμο Κατρούγκαλου και αυτά χωρίς τις νεες μειώεις που θα γίνουν (καθώς το σύστημα ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ βγαινει)

George

Τα λεφτά δεν υπήρχαν ποτέ. Δεν άλλαξε κάτι. Το σύστημα δεν βγαίνει γιατί απλώς είναι αναδιανεμητικό κατά 70%. Ο Μάνος θέλει να το κάνει κατά 100% με λεφτά από τους φόρους. Θα παίρνει σύνταξη 700 ευρώ ακόμη κι αυτός που δεν δούλεψε ποτέ και δεν κόλλησε ένσημο καθώς δεν το είχε ανάγκη. Θα παίρνει 700 ευρώ κι αυτός που δήλωνε 400 μια ζωή και δεν πλήρωνε ούτε φόρους. Τα ίδια θα πάρει κι αυτός που πλήρωνε χιλιάδες ευρώ το χρόνο σε εισφορές. Καλό, ε? Γιατί να πάρει 700 σύνταξη από τους φόρους των άλλων αφού όσο δούλευε του έφταναν τα 400? Ένα ανταποδοτικό σύστημα δίνει ακριβώς όσα πήρε από τον καθέναν συν τις όποιες αποδόσεις. Και με μηδέν ευρώ στο ταμείο, θα μπορούσε να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας ένα τέτοιο σύστημα στηριζόμενο αρχικά στις εισφορές των σημερινών ασφαλισμένων. Με 1% μόνο από τις κρατήσεις υπέρ του κτισίματος αποθεματικού, σε 100 χρόνια θα είχε όλο το αποθεματικό που αναλογεί στις καταβληθείσες εισφορές 40 χρόνων, όλο το αναλογιστικό έλλειμμα δηλαδή. Σε μια μέρα δεν γίνεται τίποτα. Το ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά δεν σημαίνει ότι παύουν να υπάρχουν οι μελλοντικές υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί. Τα ίδια ήθελε να κάνει κι ο Γιάνης με τους Ευρωπαίους καθώς δεν υπήρχαν τα λεφτά αλλά του το ξέκοψαν.

George

2.580.000 είναι οι συνταξιούχοι. Αν από αύριο θεωρητικά δώσει 700 ευρώ σε όλους καταργώντας τις εισφορές, χρειάζεται 21,7 δισ. το χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εκτός αν κόψει τις συντάξεις σε όσους είναι κάτω των 67 και μειωθούν οι συνταξιούχοι στο 1,5 εκατομμύριο αφήνοντας το 1 εκατομμύριο να πεθάνουν γιατί δεν θα βρίσκουν πλέον δουλειά. Και πάλι θα χρειάζεται 12,6 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κι αυτά μόνο για τις συντάξεις. Να μη θέλει κάμποσα ακόμη για το κρατικό σύστημα υγείας? Ή το κόβουμε κι αυτό σε όσους πλήρωσαν εισφορές για δεκαετίες για να το έχουν στα γεράματα? Άλλος Αλέξης μας βρήκε, για να μην πω χειρότερος.

nik

βάλε και ποσα χρήματα γλυτώνει από τα ταμεία που κλείνουν. Και πρόσθεσε και τα χρήματα που θα μαζευτούν από τους φόρους σε μια ιδιωτική οικονομία χωρίς εισφορές. Δεν αλλάζει απλά το συνταξιοδοτικό, αλλάζει ολοκληρωτικά η οικονομία της χώρας

George

Δεν γλιτώνει χρήματα, κλέβει χρήματα. Έχει μεγάλη διαφορά.

nik

γλιτώνει χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία που κλείνουν ως οργανισμοί. Κτήρια, υπάλληλοι, καθαρίστριες που είναι εκεί. τι εννοείς κλέβει χρήματα? Τώρα κλέβει χρήματα από τους φόρους, για να καλύψει την ετήσια τρυπα 20 δις των ταμείων. Και μην ξεχνάς ότι φόρο πληρώνουν όχι μονο οι ασφαλισμένοι αλλα και οι άνεργοι, όταν πάνε να ψωνίσουν ή να βάλουν βενζίνη στο μηχανάκι τους. Το βρίσκεις δίκαιο αυτό?

George

@nik Αν εννοείς ότι κλείνοντας τα ταμεία θα μεταφέρει και τις συσσωρευμένες εισφορές (μελλοντικές υποχρεώσεις) των 600 δισ. σε ιδιωτικές ασφαλιστικές της προτίμησης του κάθε ασφαλισμένου τότε συμφωνώ, δεν είναι κλοπή. Δεν ξέρω πού θα βρει να δανειστεί τα 600 δισ. και με τι επιτόκιο. Κάτω από 20% δεν το κόβω πάντως και με ενέχυρο τον ίδιο μας τον κ.....ο. 120 δισ. το χρόνο μόνο για τόκους. Τσάμπα πράγμα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)