Τριγμοί στις διεθνείς αγορές καθώς ο Τραμπ «χοντραίνει» την εμπορική κόντρα

Τριγμοί στις διεθνείς αγορές καθώς ο Τραμπ «χοντραίνει» την εμπορική κόντρα

Ο Dow Jones βούτηξε ακαριαία κατά 100 μονάδες στον απόηχο της είδησης για τους νέους δασμούς στα κινέζικα προϊόντα 

Dow-on-record-high-Wall-
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε η Wall Street παρά τα αρχικά κέρδη αλλά και τα εντυπωσιακά στοιχεία για την απασχόληση, καθώς ο Τραμπ ξαναχτύπησε με νέους δασμούς, κλιμακώνοντας τον εμπορικό πόλεμο και στέλνοντας κύματα αναταράξεων στις αγορές.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε επιπλέον $267 δισ. δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, σε συνέχεια των $200 δισ. δασμών. Μάλιστα ο Τραμπ ανήγγειλε τους δασμούς μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One) ταξιδεύοντας προς Νέα Υόρκη.

Ο Dow Jones βούτηξε ακαριαία κατά 100 μονάδες στον απόηχο της είδησης.

«Η εφαρμογή των δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη, καθώς εξαρτάται από το τι θα συμβεί. Σιχαίνομαι που το κάνω αυτό, αλλά θα πρέπει να προσθέσω ότι «περιμένουν στην ουρά» δασμοί επιπλέον 267 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εφόσον ο Τραμπ πραγματοποιήσει την απειλή του τότε οι δασμοί που θα επιβληθούν στην Κίνα θα ξεπερνούν το ύψος των εισαγωγών κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ. Βάσει των επίσημων στοιχείων των ΗΠΑ η αξία των εισαγωγών κινεζικών προϊόντων έφθασε το 2017 στα 505 δισ. δολάρια!

Στον απόηχο της είδησης, ο βιομηχανικός κλάδος βρέθηκε στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ πτωτικός γύρισε και ο Nasdaq, παρότι νωρίτερα ανέκαμπτε μετά και τις απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων.

Κλείσιμο
Περισσότερα οικονομικά νέα στο Νewmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης