Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξημένες οι τιμές των διαμερισμάτων το 2018

Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξημένες οι τιμές των διαμερισμάτων το 2018

Σημάδια ανάκαμψης μετά το πολυετές σερί πτωσης στην κτηματαγορά 

diamerismata-new-sp
Ελαφρά ανάκαμψη στις τιμές διαμερισμάτων καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους, μετά την πτώση το 2017, όπως προκύπει απο τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η ΤτΕ, που συγκεντρώνει δεδομένα από τα πιστωτικά ιδρύματα, υπολογίζει ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2018 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 0,8%, ύστερα από οριακή άνοδο (0,1%) το πρώτο τρίμηνο. Στο σύνολο του 2017 είχαν υποχωρήσει 1%.

Οι τιμές κατά παλαιότητα

Πιο αναλυτικά, η αύξηση των τιμών το β΄ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 ήταν 0,9% για τα «νέα» διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 0,7% για τα «παλαιά», δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών.

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2018, σημειώθηκε οριακή αύξηση των τιμών των «νέων» διαμερισμάτων κατά 0,2%, ενώ οι τιμές των «παλαιών» διαμερισμάτων παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Για το σύνολο του 2017, οι τιμές είχαν μειωθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 0,8% και 1,2% για τα «νέα» και τα «παλαιά» διαμερίσματα αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης