Folli Follie: Έφτασε η ώρα της απόδοσης ευθυνών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

koutsolioutsoi

Το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να προβεί στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων -υψηλών χρηματικών προστίμων- σ’ όλα τα μέλη του δ.σ. ή τα διευθυντικά στελέχη, για τα οποία προκύπτει σχετική ευθύνη

Εκτάκτως και με πλήρη σύνθεση συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να αποφασίσει την επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προστίμων) σε μέλη της διοίκησης της εταιρείας, με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η συνεδρίαση για την υπόθεση που παραμένει ανοικτή από τις αρχές του περασμένου Μαΐου, αναμενόταν εδώ και εβδομάδες, ωστόσο έπρεπε οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους, ώστε να τεθούν στη διάθεση της διοίκησης της Ε.Κ.

Κατόπιν αυτών, το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να προβεί στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων -υψηλών χρηματικών προστίμων- σ’ όλα τα μέλη του δ.σ. ή τα διευθυντικά στελέχη, για τα οποία προκύπτει σχετική ευθύνη. Ταυτόχρονα, θα συνταχθεί και η μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματικού χαρακτήρα παραβάσεις, η οποία και θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος και θα προχωρήσει στις περαιτέρω απαραίτητες ενέργειες και στην εξέταση της υπόθεσης μετά την απαγγελία της κατηγορίας περί χειραγώγησης της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κατηγορητήριο είναι βαρύτατο και το δ.σ. της Επιτροπής αναμένεται να επιβάλλει το μέγιστο των ποινών που προβλέπει η χρηματιστηριακή νομοθεσία για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς. Το κατηγορητήριο στρέφεται κατά των μελών της διοίκησης της Folli Follie και όσων υπέγραψαν τις επίμαχες οικονομικές καταστάσεις της μητρικής και εταιρειών του ομίλου. Πέραν των βαρύτατων διοικητικών κυρώσεων που αναμένεται να επιβάλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα πορίσματα θα διαβιβαστούν στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Δραγάτση προκειμένου να συνταχθεί και νέα μηνυτήρια αναφορά κατά της διοίκησης και της εταιρείας για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων για τον ισολογισμό της εταιρείας και τα ταμειακά της διαθέσιμα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν επαληθευτεί. Σημειώνεται ότι η μηνυτήρια αναφορά, επισείει ποινές που φτάνουν μέχρι τα 10 χρόνια φυλάκισης, λόγω του ότι αφορά κακουργηματικές πράξεις.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Εποπτικής Αρχής που ξεκινά από τις 11 το πρωί, με τη συμμετοχή και των επτά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αναμένεται να είναι μαραθώνια, καθώς οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάσει τα πορίσματα και τις εισηγήσεις των εποπτών της κεφαλαιαγοράς και των νομικών συμβούλων. Πέραν της ίδιας της εταιρείας, το κατηγορητήριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει στραφεί και κατά περίπου 10 φυσικών προσώπων, τα οποία υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις του 2017. Καθώς όμως ο επίμαχος ισολογισμός χαρακτηρίστηκε πλασματικός, αφού δεν προσκομίστηκαν στοιχεία για τα ταμειακά διαθέσιμα του επιχειρηματικού ομίλου, το αδίκημα που τους βαρύνει είναι αυτό της χειραγώγησης της αγοράς, μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Panos

Τόσα χρόνια τρώγατε ΤΡΩΓΑΤΕ από τον ιδρώτα των εργαζομένων που τους δίνατε ένα κομμάτι ψωμί. Πάτε να φάτε και τώρα? Φυλακή ρε

Μονος η Πανος

Κουμμουνιστακο, κανενας δεν εβαλε κανενα να δουλεψει με το ζορι. Οταν εσυ σταματησεις να ζεις με το χαρτζιλικι της μανας σου και δημιουργησεις επιχειρηση πληρωσε 100 χιλαριακα τον καθενα.

123

ΝΑΙ ... ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ .... ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ 3 ...2 ..... ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΙ ..... ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΑΤΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ,,,,, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΣΕ ΒΙΛΛΕΣ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ....

Τώωωωωωωρα, είναι, πάρα πολύ, αργά

κατόπιν εορτής, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς προσπαθεί να σωθεί η ίδια από τις τεράστιες ποινικές ευθύνες που βαραίνουν ΟΛΑ τα μέλη της για παράβαση καθήκοντος και παράλειψη οφειλόμενων ενεργειών για ΔΥΟ, τουλάχιστον, ΧΡΟΝΙΑ

Τα ονόματα των μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για να στραφούν εναντιόν τους οι ζημιωθέντες !!

Τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΑΝ, επί χρόνια, το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ φέρουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, θεσμική, πολιτική, διοικητική, αστική και ποινική ευθύνη !!! Αυτό που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ με στοιχειώδη έρευνα ο αλλοδαπός επενδυτής σε Λιόγας ημέρες, το ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕ, επί μακρόν, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!! Τεράστια ΝΤΡΟΠΗ. Αίσχος για τη ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ που μας ξεφτιλίζει στην παγκόσμια αγορά !! Τι νόημα έχουν τώρα οι .... ποινές ;;;; Ποιες ποινές ;; Από εγκληματίες σε εγκληματίες ;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

uy2_XL

Μια συμφωνία αποικιοκρατικού χαρακτήρα, η οποία φαίνεται να υπαγορεύτηκε από την βιασύνη της κυβέρνησης να κλείσει πάση θυσία, η συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και Shell για την αποεπένδυση των Ολλανδών από την αγορά της λιανικής, αποκαλύπτουν οι λεπτομέρειες του ντιλ τρεις μήνες μετά τις υπογραφές.

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.