Folli Follie: Έφτασε η ώρα της απόδοσης ευθυνών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Folli Follie: Έφτασε η ώρα της απόδοσης ευθυνών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να προβεί στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων -υψηλών χρηματικών προστίμων- σ’ όλα τα μέλη του δ.σ. ή τα διευθυντικά στελέχη, για τα οποία προκύπτει σχετική ευθύνη

koutsolioutsoi
Εκτάκτως και με πλήρη σύνθεση συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να αποφασίσει την επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προστίμων) σε μέλη της διοίκησης της εταιρείας, με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η συνεδρίαση για την υπόθεση που παραμένει ανοικτή από τις αρχές του περασμένου Μαΐου, αναμενόταν εδώ και εβδομάδες, ωστόσο έπρεπε οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους, ώστε να τεθούν στη διάθεση της διοίκησης της Ε.Κ.

Κατόπιν αυτών, το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να προβεί στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων -υψηλών χρηματικών προστίμων- σ’ όλα τα μέλη του δ.σ. ή τα διευθυντικά στελέχη, για τα οποία προκύπτει σχετική ευθύνη. Ταυτόχρονα, θα συνταχθεί και η μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματικού χαρακτήρα παραβάσεις, η οποία και θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος και θα προχωρήσει στις περαιτέρω απαραίτητες ενέργειες και στην εξέταση της υπόθεσης μετά την απαγγελία της κατηγορίας περί χειραγώγησης της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κατηγορητήριο είναι βαρύτατο και το δ.σ. της Επιτροπής αναμένεται να επιβάλλει το μέγιστο των ποινών που προβλέπει η χρηματιστηριακή νομοθεσία για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς. Το κατηγορητήριο στρέφεται κατά των μελών της διοίκησης της Folli Follie και όσων υπέγραψαν τις επίμαχες οικονομικές καταστάσεις της μητρικής και εταιρειών του ομίλου. Πέραν των βαρύτατων διοικητικών κυρώσεων που αναμένεται να επιβάλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα πορίσματα θα διαβιβαστούν στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Δραγάτση προκειμένου να συνταχθεί και νέα μηνυτήρια αναφορά κατά της διοίκησης και της εταιρείας για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων για τον ισολογισμό της εταιρείας και τα ταμειακά της διαθέσιμα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν επαληθευτεί. Σημειώνεται ότι η μηνυτήρια αναφορά, επισείει ποινές που φτάνουν μέχρι τα 10 χρόνια φυλάκισης, λόγω του ότι αφορά κακουργηματικές πράξεις.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Εποπτικής Αρχής που ξεκινά από τις 11 το πρωί, με τη συμμετοχή και των επτά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αναμένεται να είναι μαραθώνια, καθώς οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάσει τα πορίσματα και τις εισηγήσεις των εποπτών της κεφαλαιαγοράς και των νομικών συμβούλων. Πέραν της ίδιας της εταιρείας, το κατηγορητήριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει στραφεί και κατά περίπου 10 φυσικών προσώπων, τα οποία υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις του 2017. Καθώς όμως ο επίμαχος ισολογισμός χαρακτηρίστηκε πλασματικός, αφού δεν προσκομίστηκαν στοιχεία για τα ταμειακά διαθέσιμα του επιχειρηματικού ομίλου, το αδίκημα που τους βαρύνει είναι αυτό της χειραγώγησης της αγοράς, μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης