Αυτά είναι τα δύο νέα αναμνηστικά νομίσματα των 2 ευρώ

euro

Θα κυκλοφορήσουν 750.000 νέα κέρματα με θέμα τα 75χρόνια μνήμης του Κωστή Παλαμά και άλλα τόσα για τα 70 χρόνια από την ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα

Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τα δύο νέα αναμνηστικά κέρματα των δύο ευρώ.

Ως εκ τούτου θα κυκλοφορήσουν 750.000 νέα κέρματα, τα οποία θα έχουν ως θέμα – παράσταση: «Κωστής Παλαμάς- 75 χρόνια μνήμης» και άλλα 750.000 κέρματα, τα οποία θα έχουν ως θέμα – παράσταση: «70 χρόνια από την ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα».

Όπως αναφέρεται, «τα κέρματα αυτά κόπτονται-τυπώνονται εφάπαξ σε ποσότητα 750.000 τεμαχίων ανά θέμα, με την παράσταση της εθνικής όψης διαφορετική από τα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής. Η παράσταση επί της κοινής όψης και της στεφάνης και των δύο ως άνω κερμάτων είναι ίδια με τα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής με έτος κοπής το 2018».

Περιμετρικά στο δακτύλιο του κέρματος τίθενται τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στον εσωτερικό κύκλο του κέρματος (πυρήνα), απεικονίζεται στο κέντρο ένα ρόδο, «λαλούν σύμβολον» της Ρόδου, εμπνευσμένο από αρχαίο νόμισμα της πόλης, από τα χαρακτηριστικότερα των Δωδεκανήσων. Η παράσταση περιβάλλεται από σχηματοποιημένο κυματισμό.

Εντός του πυρήνα, περιμετρικά του θέματος, αναγράφονται οι λέξεις «1948-2018 Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», καθώς και το ανθέμιο (σήμα του Ι.Ε.Τ.Α.) και το μονόγραμμα του καλλιτέχνη (Γιώργος Σταματόπουλος).

Η ονομαστική αξία του νομίσματος αναγράφεται μόνο στην κοινή όψη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 (παρ. 1) του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 729/2014 του Συμβουλίου της 24ης Ιουνίου 2014 «για την ονομαστική αξία και τις τεχνικές προδιαγραφές των κερμάτων σε ευρώ που τίθενται σε κυκλοφορία».

600x346_2
kerma1-768x588

ΣΧΟΛΙΑ (2)

b

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ 70ΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ! ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ !

Strigou

Λεφτά υπάρχουνε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης