«Ράλι» για το πετρέλαιο, «βουτιά» για τον χρυσό

«Ράλι» για το πετρέλαιο, «βουτιά» για τον χρυσό

Κέρδη 3,6%, στα 70,53 δολάρια το βαρέλι ο «μαύρος χρυσός» - Απώλειες 0,7%, στα 1.256,40 δολάρια η ουγγιά, το πολύτιμο μέταλλο

og26
Ράλι σημείωσαν σήμερα οι τιμές του αργού, ξεπερνώντας το επίπεδο των 70 δολ. το βαρέλι εν μέσω αναφορών ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιέζει άλλες χώρες να μειώσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 2,45 δολ. ή 3,6% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 70,53 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Μαΐου για το πιο ενεργό συμβόλαιο.

Σε χαμηλό 7μήνου ο χρυσός

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του το συμβόλαιο του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να σημειώνει ένα ακόμη χαμηλό για το 2018, λόγω της ανάκαμψης της αμερικανικής αγοράς και της ενίσχυσης του δολαρίου.

Κλείσιμο
Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ο χρυσός Αυγούστου έχασε 9 δολ. ή 0,7% για να κλείσει στα 1.256,40 δολ. ανά ουγγιά. Μέχρι στιγμής τον Ιούνιο έχει χάσει περί το 3,5%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου έχασε 0,5% στα 16,331 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός κέρδισε 0,2%, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,4% στα 874,70 δολ. ανά ουγγιά.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης