ΗΠΑ: Πιο αισιόδοξα τα νοικοκυριά για το μέλλον

ΗΠΑ: Πιο αισιόδοξα τα νοικοκυριά για το μέλλον

Μικρή βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης «της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών» στις Ην. Πολιτείες τον μήνα Αύγουστο...

Μικρή βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης «της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών» στις Ην. Πολιτείες τον μήνα Αύγουστο, καθώς ένα μεγαλύτερο ποσοστό «νοικοκυριών» βλέπει το άμεσο μέλλον περισσότερο αισιόδοξα, ανέφερε σήμερα στην Ουάσινγκτον «η Διάσκεψη των συμβούλων».

Με τον δείκτη αυτόν μετράται κατά πόσον κρίνουν θετικά, ή αρνητικά, πέντε χιλιάδες επιλεγμένα για την αντιπροσωπευτικότητά τους «νοικοκυριά» την τωρινή οικονομική συγκυρία, αλλά και την διαφαινόμενη (του ερχομένου εξαμήνου).

Πλέον, ο δείκτης διαμορφώνεται στις 53,5 μονάδες, με αύξηση σε σχέση με τον μήνα Ιούλιο κατά 2,5 μονάδες. Οι αναλυτές διέβλεπαν αύξηση 0,50 μονάδας.

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι για την κατάσταση τον Ιούνιο του 2011 οι ερωτηθέντες γνωμάτευσαν κατά πλειοψηφία 72,5% ότι «η κατάσταση θα είναι καλή», έναντι 67,5% στο τέλος του Ιουλίου.

Ποσοστό σχεδόν 25% έκρινε ότι, «σήμερα, τα πράγματα δεν είναι καλά», από 26,4% προηγούμενα, η χειρότερη επίδοση μετά από τον φετινό Φεβρουάριο. Σε αυτόν τον τομέα, δηλαδή την απογοήτευση των μελών των δημοσκοπούμενων «νοικοκυριών», τον πιό καθοριστικό ρόλο παίζει ο βαθμός της απασχόλησης μέσα σε μία οικογένεια, όπως διευκρίνισε η «Διάσκεψη των συμβούλων».

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

otio

«Παραλάβαμε το 2015 ένα κράτος διαλυμένο, με 3,9 εκατομμύρια συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού», τόνισε, επισημαίνοντας ότι, φέτος, το μέρισμα αφορά σε 3,6 εκατομμύρια ωφελούμενους

5