ΗΠΑ: Πιο αισιόδοξα τα νοικοκυριά για το μέλλον

ΗΠΑ: Πιο αισιόδοξα τα νοικοκυριά για το μέλλον

Μικρή βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης «της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών» στις Ην. Πολιτείες τον μήνα Αύγουστο...

Μικρή βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης «της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών» στις Ην. Πολιτείες τον μήνα Αύγουστο, καθώς ένα μεγαλύτερο ποσοστό «νοικοκυριών» βλέπει το άμεσο μέλλον περισσότερο αισιόδοξα, ανέφερε σήμερα στην Ουάσινγκτον «η Διάσκεψη των συμβούλων».

Με τον δείκτη αυτόν μετράται κατά πόσον κρίνουν θετικά, ή αρνητικά, πέντε χιλιάδες επιλεγμένα για την αντιπροσωπευτικότητά τους «νοικοκυριά» την τωρινή οικονομική συγκυρία, αλλά και την διαφαινόμενη (του ερχομένου εξαμήνου).

Πλέον, ο δείκτης διαμορφώνεται στις 53,5 μονάδες, με αύξηση σε σχέση με τον μήνα Ιούλιο κατά 2,5 μονάδες. Οι αναλυτές διέβλεπαν αύξηση 0,50 μονάδας.

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι για την κατάσταση τον Ιούνιο του 2011 οι ερωτηθέντες γνωμάτευσαν κατά πλειοψηφία 72,5% ότι «η κατάσταση θα είναι καλή», έναντι 67,5% στο τέλος του Ιουλίου.

Ποσοστό σχεδόν 25% έκρινε ότι, «σήμερα, τα πράγματα δεν είναι καλά», από 26,4% προηγούμενα, η χειρότερη επίδοση μετά από τον φετινό Φεβρουάριο. Σε αυτόν τον τομέα, δηλαδή την απογοήτευση των μελών των δημοσκοπούμενων «νοικοκυριών», τον πιό καθοριστικό ρόλο παίζει ο βαθμός της απασχόλησης μέσα σε μία οικογένεια, όπως διευκρίνισε η «Διάσκεψη των συμβούλων».

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

italy_three

Ντι Μάιο, Κόντε και Σαλβίνι δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν πίσω, όμως οι Βρυξέλλες ζητούν βελτιωμένη πρόταση εντός τριών εβδομάδων - Ιταλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την ύπαρξη «Plan B», μολονότι η κυβέρνηση δεν τα επιβεβαιώνει

1
27b5932c53d95b71e52bfe93027bd588_XL

«Είμαστε σε παράλληλες συζητήσεις με τις μεγάλες πλατφόρμες -Αirbnb, booking, Homeaway κ.α.- ώστε να πάμε σε μία συνεκτική λύση που θα δώσει, αρχικά, το χρόνο προσαρμογής στους χρήστες και στη συνέχεια θα εκβάλλει από το σύστημα όσους δεν τηρούν τους κανόνες. Αυτή είναι η δική μας προσδοκία».

mytilinaios-1-708_0_11

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA) ανακοινώνει τη συμφωνία για εξαγορά του 97,87% των μετοχών της ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ. Α.Ε. (Επεξεργασία Αλουμινίου – Μεταλλοβιομηχανία), που δραστηριοποιείται στην βιομηχανική παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία μετάλλων και ιδιαίτερα των κραμάτων αλουμινίου και προϊόντων τους.