ΗΠΑ: Πιο αισιόδοξα τα νοικοκυριά για το μέλλον

ΗΠΑ: Πιο αισιόδοξα τα νοικοκυριά για το μέλλον

Μικρή βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης «της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών» στις Ην. Πολιτείες τον μήνα Αύγουστο...

Μικρή βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης «της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών» στις Ην. Πολιτείες τον μήνα Αύγουστο, καθώς ένα μεγαλύτερο ποσοστό «νοικοκυριών» βλέπει το άμεσο μέλλον περισσότερο αισιόδοξα, ανέφερε σήμερα στην Ουάσινγκτον «η Διάσκεψη των συμβούλων».

Με τον δείκτη αυτόν μετράται κατά πόσον κρίνουν θετικά, ή αρνητικά, πέντε χιλιάδες επιλεγμένα για την αντιπροσωπευτικότητά τους «νοικοκυριά» την τωρινή οικονομική συγκυρία, αλλά και την διαφαινόμενη (του ερχομένου εξαμήνου).

Πλέον, ο δείκτης διαμορφώνεται στις 53,5 μονάδες, με αύξηση σε σχέση με τον μήνα Ιούλιο κατά 2,5 μονάδες. Οι αναλυτές διέβλεπαν αύξηση 0,50 μονάδας.

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι για την κατάσταση τον Ιούνιο του 2011 οι ερωτηθέντες γνωμάτευσαν κατά πλειοψηφία 72,5% ότι «η κατάσταση θα είναι καλή», έναντι 67,5% στο τέλος του Ιουλίου.

Ποσοστό σχεδόν 25% έκρινε ότι, «σήμερα, τα πράγματα δεν είναι καλά», από 26,4% προηγούμενα, η χειρότερη επίδοση μετά από τον φετινό Φεβρουάριο. Σε αυτόν τον τομέα, δηλαδή την απογοήτευση των μελών των δημοσκοπούμενων «νοικοκυριών», τον πιό καθοριστικό ρόλο παίζει ο βαθμός της απασχόλησης μέσα σε μία οικογένεια, όπως διευκρίνισε η «Διάσκεψη των συμβούλων».

 

 

 

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gerry_rice1

«Δεν θέλω να αντιδικήσω για την ιστορία της ελληνικής κρίσης» είπε ο Τζέρι Ράις, τονίζοντας ότι πλήθος εγγράφων και αναλύσεων, συμπεριλαμβανόμενων των μεταπρογραμματικών εκθέσεων και των εκθέσεων του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου, έχουν εξετάσει αναλυτικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους

limani01

Η υπουργός Πολιτισμού δεν έχει ακόμα λάβει απόφαση σχετικά με τον χαρακτηρισμό ή όχι του λιμανιού ως αρχαιολογικού χώρου, παρατείνοντας την αβεβαιότητα σε σχέση με το μέλλον της επένδυσης της Cosco

limani-pireas

Ο αρθρογράφος συνδέει την καθυστέρηση της Μ. Ζορμπά να αποφασίσει  για την πρόταση του ΚΑΣ με τις επικείμενες Ευρωεκλογές, λέγοντας ότι επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να λέει «στους ψηφοφόρους του ότι καταπολεμά τα μεγάλα συμφέροντα, ακόμη και όταν υπογράφει συμφωνίες μαζί τους»