ΗΠΑ: Πιο αισιόδοξα τα νοικοκυριά για το μέλλον

ΗΠΑ: Πιο αισιόδοξα τα νοικοκυριά για το μέλλον

Μικρή βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης «της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών» στις Ην. Πολιτείες τον μήνα Αύγουστο...

Μικρή βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης «της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών» στις Ην. Πολιτείες τον μήνα Αύγουστο, καθώς ένα μεγαλύτερο ποσοστό «νοικοκυριών» βλέπει το άμεσο μέλλον περισσότερο αισιόδοξα, ανέφερε σήμερα στην Ουάσινγκτον «η Διάσκεψη των συμβούλων».

Με τον δείκτη αυτόν μετράται κατά πόσον κρίνουν θετικά, ή αρνητικά, πέντε χιλιάδες επιλεγμένα για την αντιπροσωπευτικότητά τους «νοικοκυριά» την τωρινή οικονομική συγκυρία, αλλά και την διαφαινόμενη (του ερχομένου εξαμήνου).

Πλέον, ο δείκτης διαμορφώνεται στις 53,5 μονάδες, με αύξηση σε σχέση με τον μήνα Ιούλιο κατά 2,5 μονάδες. Οι αναλυτές διέβλεπαν αύξηση 0,50 μονάδας.

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι για την κατάσταση τον Ιούνιο του 2011 οι ερωτηθέντες γνωμάτευσαν κατά πλειοψηφία 72,5% ότι «η κατάσταση θα είναι καλή», έναντι 67,5% στο τέλος του Ιουλίου.

Ποσοστό σχεδόν 25% έκρινε ότι, «σήμερα, τα πράγματα δεν είναι καλά», από 26,4% προηγούμενα, η χειρότερη επίδοση μετά από τον φετινό Φεβρουάριο. Σε αυτόν τον τομέα, δηλαδή την απογοήτευση των μελών των δημοσκοπούμενων «νοικοκυριών», τον πιό καθοριστικό ρόλο παίζει ο βαθμός της απασχόλησης μέσα σε μία οικογένεια, όπως διευκρίνισε η «Διάσκεψη των συμβούλων».

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eforia0

Νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα από 1.1.2020 - Διατήρηση του αφορολογήτου ορίου - Ηλεκτρονικές αποδείξεις για το 30% - Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% -Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5% - Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου - Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική

23