Φορολογική δήλωση: Τι πρέπει να προσέξουν φιλοξενούντες και φιλοξενούμενοι

forologiki-dilosi


Ιδιαίτερη προσοχή στους νέους κωδικούς που πρέπει να συμπληρωθούν - Τα δηλούμενα στοιχεία θα διασταυρώνονται


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν φέτος, κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, όσοι φορολογούμενοι φιλοξενούν στα σπίτια τους ενήλικα άτομα, είτε τέκνα τους είτε άλλους συγγενείς τους είτε φίλους τους, καθώς και όσοι φιλοξενούνται. Οι κίνδυνοι λαθών στη συμπλήρωση των δηλώσεων από τους φορολογούμενους αυτούς είναι φέτος αυξημένοι λόγω της προσθήκης νέων κωδικών που πρέπει να συμπληρωθούν από όσους φιλοξενούν, ώστε τα στοιχεία για τις "φιλοξενίες" να διασταυρώνονται και να επιβεβαιώνονται αυτόματα από το σύστημα TAXISNET.

Τα σημεία που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι "φιλοξενούντες" και οι "φιλοξενούμενοι" έχουν ως εξής:

1) Κάθε φορολογούμενος ο οποίος φιλοξενείται, θα πρέπει κατά τη συμπλήρωση της δήλωσής του να αναγράψει δίπλα από τον κωδικό 801, που βρίσκεται στον πίνακα 6, τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη του σπιτιού, τα τ.μ. της επιφάνειας του σπιτιού και τους μήνες φιλοξενίας μέσα στο έτος 2017.

2) Ο φορολογούμενος που φιλοξενεί θα πρέπει να συμπληρώσει τον κωδικό 007 ή 008 του πίνακα 2 της φορολογικής του δήλωσης. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να κλικάρει πάνω στην κόκκινη λέξη «ΕΔΩ» που υπάρχει αριστερά από τους κωδικούς αυτούς.

3) Σε περίπτωση φορολογούμενου, ο οποίος έχει ενήλικο εξαρτώμενο τέκνο το οποίο φιλοξενεί στο σπίτι του και το οποίο πρέπει να συμπεριληφθεί κανονικά στον πίνακα 8 της δήλωσης για τα εξαρτώμενα μέλη, δεν υποχρεούται να συμπληρώσει τα στοιχεία του τέκνου αυτού στον πίνακα των κωδικών 007-008 για τη φιλοξενία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pressmesa

Έπειτα από σχεδόν εννέα ώρες, οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου και την σκληρή εποπτεία μετά τις 20 Αυγούστου - Στα δέκα έτη η επιμήκυνση των δανείων του EFSF, σε συνδυασμό με επέκταση της περιόδου χάριτος για την πληρωμή επιτοκίων επίσης για δέκα έτη - Η Ελλάδα θα λάβει δόση 15 δισ. ευρώ - Το ανακοινωθέν θα περιλαμβάνει το πολυσυζητημένο παράρτημα με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο της ενισχυμένης επιτήρησης

16
eurogroupmesa

Με την στάση του Βερολίνου να παραμένει ιδιαίτερα σκληρή, η συνεδρίαση αναμένεται να τραβήξει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής - «Το πράγμα κόλλησε όταν οι Γερμανοί άρχισαν τα δικά τους» ανέφερε αρμόδια πηγή - «Αγκάθι» και το πώς θα συμπληρωθεί ο «σκελετός» του νέου εργαλείου παρακολούθησης που δημιουργείται για την Ελλάδα, καθώς χρησιμοποιείται για πρώτη φορά - Νέα σενάρια «πυροδοτεί» η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις 

8