Εντυπωσιακή αύξηση 45% στις συναλλαγές με κάρτες το 2017

pos

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές κατακτούν συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα – Το 58% των συναλλαγών με κάρτα γίνονται ανέπαφα 

Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζει η χρήση καρτών στην Ελλάδα, με τις έξι στις δέκα συναλλαγές να γίνονται με τη μέθοδο της ανέπαφης πληρωμής.

Συμφωνα με τις εκτιμήσεις της Mastercard, ο όγκος συναλλαγών με κάρτα παρουσίασε αύξηση 45% το 2017 έναντι του 2016.
Την ίδια ώρα, οι Έλληνες φαίνεται ότι χρησιμοποιούν την κάρτα και για τις καθημερινές αγορές χαμηλότερης αξίας καθώς βάσει των στοιχείων της εταιρείας, η μέση αξία συναλλαγής με κάρτα μειώθηκε κατά 35% έναντι του 2015.

Τα στοιχεία παρουσίασε σήμερα η country manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Άσπα Παλημέρη, με αφορμή το ετήσιο Innovation Forum Athens 2018, με θέμα «Empoweringy out o the Digital Economy», που διοργάνωσε η Mastercard.

Σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης των ηλεκτρονικών πληρωμών

Πάντως, αν και τα στοιχεία δείχνουν εντυπωσιακή αύξηση των συναλλαγών με κάρτες, σύμφωνα με τη Mastercard υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο για ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Κι αυτό, επειδή η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετά χαμηλά σε σύγκριση με το μέσο όρο στο ποσοστό όγκου συναλλαγών με κάρτα ως μέρος του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, παρά τη σημαντική αύξηση που κατέγραψε η αναλογία αυτή το 2017 (10% του ΑΕΠ σε όρους 2016), ενώ το 2015 βρισκόταν σχεδόν στο ¼ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Πάνω από 650.000 τερματικά αποδοχής καρτών

Την ίδια ώρα, αλματώδης είναι η αύξηση των τερματικών αποδοχής καρτών, που πλέον ξεπερνούν τα 650.000 έναντι των 219.000 το 2015.

Όμως, μεγάλος αριθμός POS,, υποστηρίζει η κηρία Παλημέρη, μένει ουσιαστικά ανενεργός. Ως παράδειγμα έδωσε τα POS στα διόδια, που ελάχιστα είναι διαδεδομένα στο ευρύ κοινό.

Εντυπωσιακή αύξηση των ανέπαφων συναλλαγών

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει συνεχής ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου κι ότι ο εμπορικός κόσμος κινείται σε μια καινούρια, ψηφιακή πραγματικότητα.

Η Ελλάδα είναι μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές στις ανέπαφες συναλλαγές. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 58% των συναλλαγών με κάρτα στον φυσικό κόσμο πραγματοποιούνται πλέον ανέπαφα, καταγράφοντας αύξηση υψηλότερη από 180%, τον τελευταίο χρόνο (σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2017).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης