Alpha Bank: Επιβεβαιώνεται η ισχυρή κεφαλαιακή μας βάση

alpha_bank

Η κεφαλαιακή μας θέση μας επιτρέπει να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Δημ. Μαντζούνης – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των stress tests για την Alpha Bank

Για επιβεβαίωση της ισχυρής κεφαλαιακής βάσης αλλά και της ικανότητας της Alpha Bank να επιτυγχάνει τους στρατηγικούς στόχους που θέτει κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος, Δημ. Μαντζούνης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests.

«H κεφαλαιακή θέση της Τραπέζης, η υψηλότερη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας για τη μείωση των Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων και να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας, ενισχύοντας περαιτέρω την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων», προσθέτει ο κ. Μαντζούνης.

Υπενθυμίζεται πως με βάση το δυσμενές σενάριο η Alpha Bank εμφανίζει δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Core Tier 1) 9,68%, το μεγαλύτερο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η Alpha Bank ολοκλήρωσε με επιτυχία την Άσκηση Προσομοιώσεως Ακραίων Καταστάσεων 2018 (Stress Test) για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

* Η Άσκηση Προσομοιώσεως Ακραίων Καταστάσεων πραγματοποιήθηκε υπό το βασικό και το δυσμενές σενάριο μακροοικονομικών παραδοχών με χρονικό ορίζοντα τριών ετών (2018-2020) και σημείο αναφοράς τον Ισολογισμό της 31 ∆εκεμβρίου 2017 (static balance sheet approach), αναμορφωμένο για την επίδραση της εφαρμογής του ∆ιεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Πληροφορήσεως 9 (IFRS 9). Το αποτέλεσμα προσδιορίσθηκε σε όρους του ∆είκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1). Στο πλαίσιο της Ασκήσεως, δεν εφαρμόσθηκε κανένα ελάχιστο όριο ή όριο κεφαλαίων.

* Υπό το βασικό σενάριο, ο ∆είκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) διαμορφώθηκε σε 20,4% για το έτος 2020 μετά από τη σταδιακή ενσωμάτωση της επιδράσεως από την εφαρμογή του ∆ιεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Πληροφορήσεως 9 (IFRS 9), ενισχυμένος κατά 212 μονάδες βάσεως, κυρίως ως αποτέλεσμα της υψηλής κερδοφορίας προ προβλέψεων σύμφωνα με τις παραδοχές του βασικού σεναρίου.

* Υπό το δυσμενές σενάριο, ο ελάχιστος ∆είκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) ανήλθε σε 9,7% για το έτος 2020 μετά από τη σταδιακή ενσωμάτωση της επιδράσεως από την εφαρμογή του ∆ιεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Πληροφορήσεως 9 (IFRS 9), μειωμένος κατά 856 μονάδες βάσεως, κυρίως ως αποτέλεσμα της αρνητικής επιπτώσεως του πιστωτικού κινδύνου που οφείλεται στο μακροοικονομικό περιβάλλον καθώς και στην εφαρμοσθείσα μεθοδολογία.

* Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), το αποτέλεσμα της Ασκήσεως Προσομοιώσεως Ακραίων Καταστάσεων, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, αξιολογήθηκε από το Εποπτικό του Συμβούλιο και διαπιστώθηκε η μη ύπαρξη κεφαλαιακού ελλείμματος, επομένως δεν προκύπτουν κεφαλαιακές ανάγκες ως αποτέλεσμα της Ασκήσεως.

AlphaStressTest

Ο ∆ιευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank κ. ∆ημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε:

“Η εξαιρετική επίδοση στην Άσκηση Προσομοιώσεως Ακραίων Καταστάσεων επιβεβαιώνει την ισχυρή κεφαλαιακή βάση της Alpha Bank, και την ικανότητά μας να επιτυγχάνουμε τους στρατηγικούς στόχους μας. H κεφαλαιακή θέση της Τραπέζης, η υψηλότερη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας για τη μείωση των Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων και να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας, ενισχύοντας περαιτέρω την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων".»

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Αριστείδης

Χλωμό το βλέπουμε με τόσα προνόμια σε τραπεζικούς για μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, αμοιβές, παροχές, περίθαλψη, δάνεια, συντάξεις, επικουρικά, εφάπαξ.

@Αριστείδης

Φιλε δεν εχεις την παραμικρη ιδεα, αυτα που λες δεν ειναι πραγματικοτητα για τους εργαζομενους στο δικτυο. Μπορεις τωρα να αρχισεις τις ιστοριες ''εμενα ενας φιλος/η μου...''.

ΜΙχάλης

Γιατί έχουν μισθό 586 ευρώ ακαθάριστα ???

ττ

Είναι ντροπή σε εποχή capital controls να βγαίνουν οι μπαρμπαδες και να μιλανε για κεφαλαιακη επαρκεια. Ειναι κεφαλαικά επαρκείς με κατασχεμένα χρήματα. Απολυτη κοροιδια.

GG

φουλ ψεκασμα

BLAX

ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ !! ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑΙ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ !

Ε

8% κεφαλ/κη επάρκεια (δηλαδη για καθε 100.000€ κεφαλαίου υπαρχουν 8.000€ διαθέσιμα σε ρευστό) και αυτοι πανηγυρίζουν!!!!Τις τράπεζες τις τελείωσε το δίδυμο Τσιπρας-Βαρουφακης με τα capital controls κ την ζημιά των 100δις.Τωρα τις κρατανε ανοιχτές με τεχνικα κολπα οι τροικανοι γιατί τους χρειάζονται σαν εργακεια προκειμένου να εισπράττουν φόρους να βάζουν χέρι σε καταθέσεις να κανουν κατασχέσεις κτλπ μολις τα παρουν ολα θα τις παρατησουν να φαλιρισουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trftL

Εστω κι αν η συνολική αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Ελλάδα το 2018 σχεδόν διπλασιάστηκε έναντι του 2017, φθάνοντας τα 3,8 δισ. ευρώ, τα νούμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης απέχουν μακράν σε σχέση με τα πρό κρίσης επίπεδα του 2008 όταν το αντίστοιχο νούμερο έφθανε τα 8,7 δισ. ευρώ

hg_XL

Η αδιαφορία του κόσμου και η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας αποτελούν τα κυριότερα εμπόδια της νέας γενιάς κτηματογράφησης, η οποία θα χρειαστεί γενναίες επικοινωνιακές ενέσεις από την Ελληνικό Κτηματολόγιο, για να μπορέσει να αναστηθεί.