FAZ: Απαράδεκτοι οι όροι δασμών του Τραμπ για ΕΕ

FAZ: Απαράδεκτοι οι όροι δασμών του Τραμπ για ΕΕ

Ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ  είχε απαιτήσει από την Ευρώπη να περιορίσει κατά 90% τις εξαγωγές χάλυβα κι αλουμινίου

Trump_2016
Απαράδεκτοι είναι οι όροι του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη μόνιμη εξαίρεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος ζήτησε από την Ευρωπαία Επίτροπο για Θέματα Εμπορίου, Σεσίλια Μάλμστρομ, να καταλήξει σε μια κοινή ανακοίνωση ως τις 1 Μαϊου με τα βασικά σημεία των διμερών εμπορικών διαπραγματεύσεων για μια παράταση της εξαίρεσης, μετέδωσε η Fraknfurter Allgemeine Zeitung.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει αισιόδοξη ότι η εξαίρεση θα παραταθεί. Με βάση έγγραφο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που επικαλείται η FAZ, o Ρος και η Μάλστρομ θα επικοινωνήσουν ξανά τηλεφωνικά αυτή την εβδομάδα.

Η FAZ σημειώνει πως κατά την τελευταία τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο κ. Ρος είχε απαιτήσει να περιορίσει οικειοθελώς η Ε.Ε. τις εξαγωγές αλουμινίου και χάλυβα στις ΗΠΑ κατά 90% από τα μέσο επίπεδο του 2016/17, το οποίο αντιστοιχεί σε μια μείωση της παραγωγής κατά 16,3%.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η Κομισιόν απέρριψε τις απαιτήσεις ως απαράδεκτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης