Goldman Sachs: «Λασπωμένος ο δρόμος της Ελλάδας προς την καθαρή έξοδο»

Goldman Sachs: «Λασπωμένος ο δρόμος της Ελλάδας προς την καθαρή έξοδο»

Σε νέα έκθεσή της για την ελληνική οικονομία υποστηρίζει ότι το οικονομικό και θεσμικό καθεστώς της Ελλάδας, μετά το πρόγραμμα είναι μακριά από το να ιδωθεί ως καθαρό 

Με τίτλο «Ο λασπωμένος δρόμος της Ελλάδας προς την καθαρή έξοδο», σε ανάλυση της για την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα, η Goldman Sachs (κ. Dylan Smith) σημειώνει ότι το τρίτο πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Όπως υπογραμμίζει, «οκτώ χρόνια μετά το πρώτο πακέτο διάσωσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι αγορές σύντομα θα ερωτηθούν να υπολογίσουν την μετάβαση της Ελλάδας, έξω από ένα τυπικό πρόγραμμα, σε ένα καθεστώς ελέγχου μετά το πρόγραμμα».

Κατά την Goldman Sachs, υπάρχουν βήματα σε ένα δυσχερή δρόμο πριν η Ελλάδα εξέλθει τυπικά από το πρόγραμμα. Οι διαπραγματεύσεις πάνω στις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους συνεχίζονται (μια ανακοίνωση είναι πιθανή τον Απρίλιο ή Μάιο), και η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει μια λίστα προαπαιτούμενων (μεταρρυθμίσεις), πριν το πρόγραμμα κλείσει.

«Τέσσερις από τις ελληνικές τράπεζες βρίσκονται κάτω από εξελισσόμενα stress tests, αν και η κεντρική μας προσδοκία είναι ότι οι τράπεζες δεν θα ερωτηθούν για να αυξήσουν περαιτέρω τα κεφάλαια τους».

Πέραν αυτών, το οικονομικό και θεσμικό καθεστώς της Ελλάδας, μετά το πρόγραμμα είναι μακριά από το να ιδωθεί ως καθαρό. Μέσα στο καλοκαίρι, όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο για τον έλεγχο της Ελλάδας μετά το πρόγραμμα και να κάνουν συμφωνίες για τις οικονομικές επιλογές του Ελληνικού Δημοσίου.

«Η αίσθηση των επενδυτών - και έτσι μόνο η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές- θα εξαρτηθεί από αυτά τα αποτελέσματα. Το σταδιακώς βελτιούμενο μακροοικονομικό περιβάλλον είναι ενθαρρυντικό, όπως και η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα.

Εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια κλιμακούμενη περίοδο αβεβαιότητας, που θα ακολουθηθεί από τις βουλευτικές εκλογές σε έναν χρόνο. Η μακροπρόθεσμη διατήρηση της αρχικής ανάκαμψης της Ελλάδας θα κριθεί στο κατά πόσο αυτή η αβεβαιότητα θα λυθεί τους επόμενους μήνες» καταλήγει ο αναλυτής.


ΣΧΟΛΙΑ (2)

Βεροιώτης

καθαρή έξοδος και μπούρδες ....πότε σε 98 χρόνια ?

Πέτρος ο Μυτιληναίος

Κάτι ξέρουν, ειδικά τώρα που έχουν το δικός τους υφυπουργό οικονομικών της Γερμανίας...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hfvgw

Βαθαίνει το χάσμα των Ευρωπαίων με την Ιταλία - Περιθώριο δύο εβδομάδων στα κράτη-μέλη να ελέγξουν γραμμή-γραμμή τον ιταλικό προϋπολογισμό - Τυπική έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος εντός του Δεκεμβρίου, εάν η Ρώμη δεν συμμορφωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα επιβληθούν κυρώσεις

ytygy_XL

Οι όποιες συζητήσεις για το μέλλον του Αttica Group έχουν παγώσει, προς το παρόν, και αναμένεται να αναθερμανθούν το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η MIG μετά την πώληση του «ΥΓΕΙΑ» εισέπραξε 200 εκατομμύρια ευρώ οπότε «δεν υπάρχει βιασύνη» όπως ειπώθηκε στο «business stories».

hg67_XL

Σχεδόν ένα στα δύο ξενοδοχεία στην Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων- «αστεριών», ήτοι στην κατηγορία των διεθνώς αντατωνιστικών ξενοδοχείων, τα οποία όμως συγκεντρώνονται στους κύριους προορισμούς.