«Βουτιά» 21,5% σημείωσε ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα

«Βουτιά» 21,5% σημείωσε ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα

Ο σχετικός δείκτης κατέγραψε πτώση 21,5% έναντι αύξησης την ίδια περίοδο πέρυσι

Κατά 21,5% συρρικνώθηκε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές, το Δ' τρίμηνο του 2017, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ενδεικτικά, το δ' τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, ο δείκτης είχε γνωρίσει άνοδο 18,6%.

Σημειώνεται ότι σκοπός του δείκτη είναι η σύγκριση του μεγέθους (όγκου) της εκάστοτε τρέχουσας τριμηνιαίας παραγωγής στους κλάδους κτηρίων - έργων πολιτικού μηχανικού, προς την αντίστοιχη παραγωγή μιας δεδομένης σταθερής περιόδου, η οποία λαμβάνεται ως βάση.

Σε σύγκριση με το γ' τρίμηνο του 2017, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 44,5%, έναντι αύξησης 25,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δ' τριμήνου του 2016 με το γ' τρίμηνο του 2016. 

Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης, σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2017, παρουσίασε αύξηση 8,6% κατά το δ' τρίμηνο του 2017.


ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αντιαριστερή αριθμολαγνεία

Η ανάπτυξη είναι εδώ, είναι αριστερή και τάσσεται υπέρ Τσίπρα, Μαδούρο και Ραούλ Κάστρο. Δεξιοί παραμένουν μόνο οι αριθμοί, επειδή δρούν αντιαριστερά φανερώνουν την πείνα και τον ζοφο της κοινωνίας, ενώ δεν παίρνουν εντολές απο το Μαξίμου, όπως γίνεται με την ηθικά και σωματικά άρρωστη ΕΡΤ.

Μηχανικός

Αν δεν σπάσει επιτέλους η φούσκα των ακινήτων για να γίνουν αγοραπωλησίες ξανά, η οικοδομή δεν θα αναβιώσει. Οι τιμές είναι εξωπραγματικές παρά την πτώση.

Γιώτα

Τους φόρους ακινήτων του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνουν οι ενοικιαστές, για 70 τετραγωνικά, 600 ευρώ ενοίκιο. Ενώ, ο ευρών ξενοίκιαστα διαμερίσματα αμοιφθήσετε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4588069

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στο χθεσινό Eurogroup το γερμανογαλλικό σχέδιο για έναν κοινό προϋπολογισμό των χωρών της Ευρωζώνης - Οι υπουργοί χαιρέτισαν μεν την πρωτοβουλία, ζητούν όμως περαιτέρω διευκρινίσεις

ecb

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης συνεπάγεται και την καθυστέρηση στην καταβολή της πρώτης δόσης των 4,8 δισ. ευρώ

9