Το «Get in the Ring» έρχεται στην Ελλάδα

Το «Get in the Ring» έρχεται στην Ελλάδα

Θα διεξαχθεί στο νέο Σεράφειο, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μεγάλο ετήσιο γεγονός, όχι μόνο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, αλλά και πολιτισμού

Το «Get in the Ring» έρχεται στην Ελλάδα
To Get in the Ring (GITR), ο δυναμικότερος διαγωνισμός επιχειρηματικότητας παγκοσμίως, διοργανώνεται στην Αθήνα από την Orama Group, με συνδιοργανωτή το Europe Direct του Δήμου Αθηναίων, έχοντας ως κύριο στόχο να αποτελέσει θεσμό επιχειρηματικότητας για τα επόμενα χρόνια. Γενικότερα, το κοινό του Get in the Ring είναι λάτρεις της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικότητας. Αυτή είναι και η βάση στην οποία η διοργανωτική ομάδα ​​θα επικεντρωθεί, έχοντας οργανώσει και στο παρελθόν σημαντικό αριθμό σχετικών εκδηλώσεων.


    ​​
Το «Get in the Ring StartingUP Athens» θα διεξαχθεί στις
Κλείσιμο
21 Μαρτίου 2018 στους χώρους του Europe Direct του Δήμου Αθηναίων που εδρεύει στο νέο Σεράφειο, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μεγάλο ετήσιο γεγονός, όχι μόνο επιχειρηματικότητας, δημιουργικότητας και καινοτομίας, αλλά και πολιτισμού. Τόσο η επιλογή του χώρου, της ημερομηνίας (21 Μαρτίου είναι η εαρινή ισημερία), αλλά και η χρήση του concept «StartingUp» στην επίσημη ονομασία, προσδίδουν το νόημα ότι η Ελλάδα έχει την δυνατότητα μέσω της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, να ξεκινήσει ξανά να καινοτομεί και να δημιουργεί.

Ως concept, το GITR StartingUp Athens δεν αφορά μόνο στην εκδήλωση της 21ης Μαρτίου 2018, αλλά ακολουθεί μια διαδικασία που ελέγχεται από τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ολλανδία. Για αυτόν τον λόγο, θα υπάρχουν ενημερωτικές ημερίδες, ώστε να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν και να ρωτήσουν. Συγκεκριμένα, στις 7 Μαρτίου 2018, στα πλαίσια της Startup Europe Week, θα διεξαχθεί στις 17:00 στον ίδιο χώρο (Σεράφειο, Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς), παρουσίαση του «Get in the Ring StartingUP Athens», καθώς και την 1η Μαρτίου στο Πολεμικό Μουσείο στις 15:00.  Θα είναι ανοιχτές στο κοινό.
    ​​    ​​


Το διαγωνιστικό μέρος αποτελείται από τρεις φάσεις. Κατά την Α΄ φάση, οι ενδιαφερόμενες καινοτόμες επιχειρήσεις (startups) κάνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στο https://www.eventora.com/el/Events/get-in-the-ring-athens, ώστε να αξιολογηθούν με κριτήρια με βάση τα διεθνή πρότυπα του οργανισμού. Οι 20 εξ αυτών με την υψηλότερη βαθμολογία περνάνε στη Β’ φάση. Η Β΄ φάση διενεργείται το μεσημέρι της 21ης Μαρτίου στο Σεράφειο, όπου παρουσιάζουν την επιχειρηματική τους καινοτομία και εξέλιξη σε εξειδικευμένους συνεργάτες, οι οποίοι θα επιλεχθούν σε συνεργασία με τους Υποστηρικτές, με βάση την εμπειρία τους. Οι αξιολογητές αυτοί θα διαθέτουν συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης ώστε η αξιολόγηση να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική. Οι 4 startups με την καλύτερη αξιολόγηση, περνάνε στην Γ΄ φάση, η οποία θα είναι και ανοιχτή στο κοινό. Η Γ΄ φάση διεξάγεται την ίδια ημέρα το απόγευμα, οπότε και ανακοινώνονται στο κοινό οι 4 καλύτερες startups σε δύο αντίπαλα ζεύγη. Το κάθε ζεύγος θα διαγωνιστεί σε σκηνικό που παραπέμπει σε ring, μπροστά στο κοινό, απαντώντας 5 ερωτήσεις των κριτών συν μία του αντιπάλου, προσθέτοντας έτσι στο διαγωνισμό περισσότερο δυναμισμό και σασπένς. Από τις δύο μονομαχίες θα προκύψει το ζευγάρι του ημιτελικού που -ύστερα από διάλειμμα προετοιμασίας- θα ανέβει στο ring για την τελική “μάχη”, ο νικητής της οποίας κερδίζει το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Τελικό. 

Εκτός από το καθαρά διαγωνιστικό μέρος, η εκδήλωση έχει έντονα στοιχεία show που διατηρούν το ενδιαφέρον του κοινού και ενισχύουν την προβολή των οργανισμών που συμμετέχουν ως χορηγοί ή υποστηρικτές.

O γνωστός standup performer Λάμπρος Φισφής, θα είναι ο "διαιτητής" των μονομαχιών και παρουσιαστής της εκδήλωσης, ενώ η ομάδα των LP Dudes θα παρουσιάσει επικές μάχες της rap μουσικής!

Οικοδεσπότης του ​​Get in the Ring StartingUP Athens είναι ο Ορέστης Ματσούκας, ιδρυτής της Orama Group και Πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Ειχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Αθηνών, Πειραιώς και Περιχώρων.



O Ορέστης Ματσούκας έχει διοργανώσει και συντονίσει σημαντικό αριθμό εκδηλώσεων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς, όπως η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πανεπιστήμια και τοπικούς φορείς (εμπορικά επιμελητήρια, κλαδικές συνδέσμους κςι ομοσπονδίες, δήμους και περιφέρειες). Από το 2011 δραστηριοποιειται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, στον τομέα marketing και επικοινωνίας, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε και τη μη κερδοσκοπική δράση για την υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Το 2011 και το 2016 ήταν συντονιστής για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, τις χρονιές 2012, 2013 και 2016 διοργάνωσε σειρά ημερίδων και διαγωνισμών μέσω του StartingUP, ενώ από το 2016 είναι διοργανωτής του Startup Europe Athens. 

Το 2012-2015 ήταν επικεφαλής του Κέντρου Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ενώ το 2015 ανέλαβε επικεφαλής του GaragErasmus στην Αθήνα, του επίσημου επιχειρηματικού & επαγγελματικού δικτύου για τη γενιά μετά το Erasmus.


Το «Get in the Ring StartingUP Athens» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) ΑΠΠ, ενώ έχει την υποστήριξη σημαντικών πανεπιστημίων της χώρας και Επιχειρηματικών Θερμοκοιτίδων, των νέων χρηματοδοτικών ταμείων για startups, καθώς και την επίσημη υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων φορέων.

Πληροφορίες: https://goo.gl/ryqTbY 
Εισιτήρια: https://goo.gl/bB4Ku4 
Συμμετοχή των startups: https://goo.gl/9ic6Mr 
Event: https://goo.gl/8g39eV 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης