Σαρώνει τους συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου: Χάνουν έως και τρεις συντάξεις το 2019

Σαρώνει τους συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου: Χάνουν έως και τρεις συντάξεις το 2019

Ενώ η ανταποδοτικότητα θα φτάσει το 89% από 150% που ήταν το 2011 - Οι τρεις παράγοντες που βάζουν «βόμβα» στο σύστημα

Η πλειοψηφία των ασφαλισμένων δεν πρόκειται να πάρει πίσω τα λεφτά που έχει καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία αφού οι συντάξεις που «χτίζει» ο νόμος Κατρούγκαλου είναι πολύ χαμηλότερες από τις εισφορές που καταβάλλονται.

Όπως τονίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων από το 2019 και μετά, οι
συντάξεις του δημόσιου συστήματος ασφάλισης θα είναι υποχρηματοδοτημένες  με αποτέλεσμα  το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας να είναι «αναλογιστικά άδικο και ληστρικό». Όπως επισημαίνεται σε επιστημονικές  μελέτες η γενική ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος (συντάξεις προς εισφορές) για όλους τους ασφαλισμένους από 150% που ήταν το 2011 έπεσε στο 121% το 2014, στο 101% το 2016 και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω στο 89% το 2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το  νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων για 20 χρόνια υπηρεσίας και συντάξιμες αποδοχές 600 ευρώ ο συντελεστής αναπλήρωσης είναι κοντά στο 90%, κατακρημνισμένος στο 57% για 30 χρόνια υπηρεσίας και συντάξιμες αποδοχές 2.200  ευρώ! 

Από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εκτιμάται ότι οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, τη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, τη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το «πάγωμα» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και τέλος από τη κατάργηση του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
 
Όπως τονίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ο κίνδυνος και νέων (μελλοντικών) περικοπών στις  συντάξεις είναι ορατός  αν δεν υπάρξει εισροή νέων πόρων στο σύστημα.Οι τρεις λόγοι της ασφυξίας που αποτελούν βόμβες στις συντάξεις είναι:

1. Η κλιμάκωση των ευέλικτων μορφών  απασχόλησης, που κόβει έσοδα από τα ασφαλιστικά  ταμεία.
 
2. Η γήρανση του πληθυσμού που θα αυξάνει συνεχώς τον λόγο συνταξιούχων προς εργαζόμενους με αποκορύφωμα τη δεκαετία 2020-2030.
 
3. Η  αύξηση του προσδόκιμου  ζωής.

Τα στοιχεία του  Ενιαίου  Δικτύου Συνταξιούχων δείχνουν ότι συνολικά, την τελευταία επταετία ξεπερνούν τα 62 δισ. ευρώ οι συνολικές μνημονικές απώλειες για τους συνταξιούχους. Οι συντάξεις μετατρέπονται σε φιλοδωρήματα  και με τη νέα περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2019  σε συνδυασμό με την μείωση του αφορολογήτου», παρατηρεί το Δίκτυο.

Όπως σημειώνουν  ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος και ο αντιπρόεδρος Θόδωρος  Χρονόπουλος «οι μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματα των συνταξιούχων είναι τεράστιες  γιατί δεν είναι μόνο η μείωση στις συντάξεις, είναι και η αύξηση της φορολογίας και οι αυξήσεις στις εισφορές που έχουν μειώσει το εισόδημα των συνταξιούχων περισσότερο από 50%». «Έχουμε φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακα τους. Δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε πια ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο» παρατηρεί το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ.
 

ΣΧΟΛΙΑ (77)

Γιώργος 45

Προς όσους πανηλίθιους γράφουν ότι οι συνταξιούχοι έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ Απόσπασμα από την δημογραφική ανάλυση των ψηφοφόρων του Σεπτ, 2015: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει καταλυτικά έναντι της ΝΔ στις νέες ηλικίες και ειδικά στους φοιτητές (37,6% έναντι 17,3%), - Συντριπτική είναι η υπεροχή του κυβερνώντος κόμματος και στους ανέργους (42,8% έναντι 17,3%), - Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα τόσο στους δημοσίους υπαλλήλους (37,3% έναντι 28,2%) όσο και στους ιδιωτικούς (36,9% έναντι 22,5%), ενώ παίρνει κεφάλι και στους αγρότες (33,9% έναντι 32,1%). - Η ΝΔ προηγείται ΜΟΝΟ στους συνταξιούχους (ΣΥΡΙΖΑ 33,8% έναντι Ν.Δ 36,6%).

@Γιώργος 45

ΣΩΣΤΟΣ σε όλα όσα έχεις γράψει!!!!!!!!!!!!!! Αλλά που να ακούσουν τα τρολ του Τσύριζα που πάνε για τα 0,60..........

ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα αποθεματικά κύριοι και η έντοκη απόδοση τούς τι έγιναν ;; Γιατί δεν αναφέρονται καν στο άρθρο σας;; Υπολογίζεται ότι τα αποθεματικά όλων των ταμειων μαζί με τις έντοκες αποδόσεις τους ξεπερνούν τα 250 δις, και ειναι λεφτά που πλήρωναν 3 γενιές εργαζόμενων.. Αυτά γιατί δεν αναφερονται καν στο παρόν άρθρο σας;; ..Ειναι αμελητέα ποσότητα;; Γνωστόν προς πληρέστερη σας ενημέρωση ότι στον μαθηματικό τύπο που μέχρι πρότινος υπολογίζονταν οι συντάξεις πρωτεύοντα ρόλο έπαιζε η έντοκη απόδοση του συνόλου των αποθεματικών Εσείς δεν αναφέρετε ούτε την λέξη Α Π Ο Θ Ε Μ Α Τ Ι Κ Α... γιατί άραγε;;;;;

Μιχάλης

ο φίλος μου ο Ανδρουλάκης αν δεν θέλει να είναι βαμπίρ ας δηνει τη σύνταξη του στους νέους

Ζονκ

Που ειναι η 13η συνταξη οεο?Οι Ελληνες ψηφισαν Αλεξη μηπως και βγουν τα 2 απο τα 10 που υποσχεθηκε ,αλλα τελικα το μονο που βγηκε είναι ζονκ....

Χ

Γκο μπάκ μαντάμ Μέρκελ.Γκο μπάκ μαντάμ Μέρκελ.13η σύνταξη θέλατε ε?Και να δεις που θα το παίζει και ήρωας που έκοψε τις συντάξεις από τους κωλόγερους γιατί αυτοί φταίνε.Αυτό είναι το νέο αφήγημα των γκεμπελιστων του φασιστικού καθεστώτος που μας κυβερνά.Πριν τις εκλογές μας έλεγε για λίστες Λαγκάρντ για λαθρεμπόριο καυσίμων για φοροδιαφυγή.Που είναι ρε.Και τώρα πήρε μπρος η προπαγανδιστική μηχανή του καθεστώτος και βρίζει τους γέρους.Άντε ρε στα τσακίδια.Ολοι στο λευκό Πύργο.

τερμα οι κοπριτες

ποιοι συνταξιουχοι ειναι αυτοι?Μηπως αυτοι του δημοσιου?αυτοι που χρεωσανε την χωρα .Εχουν το θρασος και μιλανε .Να τους κανουν και αλλες περικοπες .Γειτονας μου οτετζης συνταξιουχος γκρινιαζει γιατι τη συνταξη του απο τα 4000 που επερνε προ μνημονιων την πηγαν στα 2000 .Αυτοι που γκρινιαζουν εχουν λευτα και καλα κανουν αν τους κοβουν

zf

Οι περισσότεροι συνταξιούχοι ψήφισαν σύριζα για να ξαναπάρουν την 13η. Να μάθετε να μην ψηφιζετε κατσαπλιαδες και υποστηρικτές τρομοκρατων που πιστευατε ότι α σας έδιναν και 13η.Τόσα χρονια δεν μάθατε ότι κουμμουνισμός σημαίνει φτωχοποιηση από τους κομπλεξικους αναξιους αεργους που μόνο διαμαρτύρονται αλλα ποτε δεν εργάζονται? Καλο 2019 και άλλη φορά να.προσεχετε τι ψηφιζετε

Πάνος

Εκατομμύρια ψηφοφόροι θα βρίσκονται απέναντι στον ψεύτη Αλέξη Τσίπρα που υποσχέθηκε 13&14η σύνταξη. Μετά τις εκλογές, αντί να τηρήσει την υπόσχεση του έρχεται και κόβει τρεις συντάξεις και το χειρότερο, βάζει πληρωμένους συριζαίους να βρίζουν στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Δηλαδή τα λεφτά των Ελλήνων πάνε στους κομματικούς ινστρούχτορες. Ντροπή, ντροπή, ντροπή......

Ιωάννης

Εκατομμύρια έχουν τα γερόντια κάτω απ τα στρώματα γι αυτό η Ελλάδα δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Όλο αυτό το χρήμα αν επέστρεφε στην οικονομία η ανάπτυξη θα έτρεχε με 200%. Να τους πάρουν και τα σπίτια και τα σωβρακα.

Γιωργής

Α ρε βδέλυγμα... Κάτι τέτοιοι σαν και σένα θέλουν πέταμα στον καιάδα την ωρα που σας γεννάνε οι έρμοι γονείς σας...

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΜΗΠΩΣ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ ? ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

ΑΜΟΙΒΉ 60 ΛΕΠΤΑ

Σκοπιανέ του Σύριζα, σε λίγο θα μείνεις άνεργο. Τα εκατομμύρια των Ελλήνων θα σβήσουν από το πολιτικό χάρτη το κόμμα των ψευτών του Αλέξη Τσίπρα.

Jim

Διαβάστε το κανίβαλοι και βαμπίρ του Ανδρουλάκη. Οι γέροι είναι τα βαμπίρ που ρουφάνε το αίμα των νέων και οι νέοι είναι οι κανίβαλοι που τρώνε τους γέρους .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalwtos_euro_arthro

Οι Ευρωπαίοι διαπραγματεύονται με το ΔΝΤ τα... δεσμά της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια - Τι γράφει η γερμανική Süddeutsche Zeitung για τη στάση που κράτησε ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο τελευταίο Eurogroup - Γιατί ο Όλα Σολτς αρνείται συστηματικά τα αιτήματα του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

1
folli

Τεράστιες οι ευθύνες για την υπόθεση της Folli Follie που παίρνει δραματική τροπή και πλήττει την αξιοπιστία του συνόλου της ελληνικής αγοράς - Παραπομπή της υπόθεσης στις δικαστικές Αρχές εξετάζει τώρα η Επ. Κεφαλαιαγοράς

6