Τι προβλέπει το πρόγραμμα επανένταξης αστέγων

Τι προβλέπει το πρόγραμμα επανένταξης αστέγων

Τρία προγράμματα συνολικού κόστους 21,2 εκατ. ευρώ

Επανένταξη αστέγων, διευκολύνσεις για κωφούς και άτομα με αναπηρία προβλέπουν τα τρία προγράμματα συνολικού κόστους 21,2 εκατ. ευρώ που θα θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως ανακοίνωσαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θεανώ Φωτίου το πρώτο πρόγραμμα αφορά στην κατάργηση του ψυχιατρικού ιδρύματος των Λεχαινών το οποίο είχε διασύρει τη χώρα μας διεθνώς και τη μεταστέγαση των φιλοξενούμενων σε υποστηρικτική δομή ή σε δομή οικογενειακού τύπου. Το παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών ήταν αρχικά ίδρυμα για παιδιά. Σήμερα φιλοξενεί 4 ανήλικους και 45 ενήλικες, 9 έως 47 ετών.

Πολλοί έχουν ζήσει εκεί ή σε άλλο ίδρυμα για πολλά χρόνια, με τα χέρια και τα πόδια τους δεμένα με ιμάντες, σε συνθήκες περιορισμού που διαρκούσαν από 6 μήνες έως 21 χρόνια. Από τον Ιούλιο 2016 ειδική ομάδα επιστημόνων προετοιμάζει την ένταξη των τροφίμων σε μικρές δομές, διαμερίσματα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη δομών φιλοξενίας, πιλοτικού προγράμματος επαγγελματικής αναδοχής, μονάδας βραχείας υποδομής ατόμων με αναπηρία, κινητής μονάδας παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε οικογένειες, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, κέντρων ημέρας για άτομα με αναπηρία.

Το δεύτερο πρόγραμμα συνιστά συνέχεια της πιλοτικής στέγασης κι επανένταξης που υλοποιείται από το 2015 για τους αστέγους.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Επρεπε

να δωσουν παραπανω λεφτα παντως παλι καλα που κανουν κατι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

εκπτωσεις

Θέματα τήρησης της νομοθεσίας, όπως εαν τηρείται στην περίοδο των προσφορών ο περιορισμός της πώλησης με χαμηλότερη τιμή μέχρι και του 50% των εμπορευμάτων, ή αν τηρείται διαφάνεια στις μειώσεις τιμών, ή αν προστατεύεται ο καταναλωτής, είναι μερικά από τα θέματα για τα οποία ζητάει τη γνώμη των εμπόρων το υπουργείο μέσω ερωτηματολογίου

claus-reglin_main01

«Βόμβα» από τον επικεφαλής του ESM: Η Ελλάδα βρίσκεται 8 χρόνια σε Μνημόνιο γιατί το 2015 κινήθηκε σε λάθος κατεύθυνση - Το καλοκαίρι του 2015 το Grexit είχε γίνει μια πραγματική πιθανότητα - Βέτο Ρέγκλιγκ σε αυτόματες ελαφρύνσεις χρέους: «Έχετε πάρει ήδη ελάφρυνση 10 δισ. το χρόνο»!

3
GREECE-ECONOMY

«Μας οφείλουν περισσότερα από 200 δισ. ευρώ, οπότε δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα», λέει η ΕΚΤ - «Θα είναι ένα μικρό λουρί. Μην ξεχνάτε ότι έχουν υψηλό χρέος που πρέπει να αποπληρωθεί» δηλώνει στο Politico άλλος αξιωματούχος - Πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ένας αξιωματούχος

8