Στις 25 Σεπτεμβρίου έρχεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα

Στις 25 Σεπτεμβρίου έρχεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα

Μια μέρα μετά τις γερμανικές εκλογές και 33 μήνες μετά το «ουάου» του Γιάννη Βαρουφάκη στις 30 Ιανουαρίου του 2015, ο επικεφαλής του Eurogroup επισκέπτεται ξανά την Ελλάδα

Στις 25 Σεπτεμβρίου έρχεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα
Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, μία μέρα μετά τις γερμανικές εκλογές αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε την πληροφορία δυο ώρες μετά το δημοσίευμα του «protothema.gr», ενώ από την πλευρά των Ευρωπαίων η επίσκεψη του κυρίου Ντάισελμπλουμ δεν συνδέεται με τις εκκρεμότητες της τρίτης αξιολόγησης αλλά με την ανάγκη για την διατήρηση της καλής σχέσης ανάμεσα στην Ευρωομάδα και την ελληνική κυβέρνηση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Ντάισελμπλουμ αναμένεται να αντικατασταθεί τους επόμενους μήνες μετά τη συντριβή του κόμματος του στις Ολλανδικές εκλογές και βεβαίως εφόσον η θητεία του ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2017. 

Κλείσιμο
Ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψηφίους για να τον αντικαταστήσουν στη θέση του προέδρου του Eurogroup είναι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. 

Η επίσκεψη του κ. Ντάισελμπλουμ έρχεται 33 σχεδόν μήνες μετά την
επεισοδιακή συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Οικονομικών με τον τότε υπουργό κ. Γιάννη Βαρουφάκη στις 30 Ιανουαρίου 2015 μόλις πέντε ημέρες μετά την εκλογική νίκη του ΣυΡιζΑ στις 25 Ιανουαρίου του ίδιου μήνα. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης