Επιφυλάξεις των θεσμών για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Επιφυλάξεις των θεσμών για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Έρχονται τα τεχνικά κλιμάκια στα μέσα Σεπτεμβρίου και οι επικεφαλής μετά την Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στις 15 Οκτωβρίου

Άρχισαν τα όργανα πριν καν αρχίσει η αξιολόγηση,
καθώς οι θεσμοί
φέρονται να έχουν ήδη εκφράσει τις πρώτες επιφυλάξεις για το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή ακόμη και σήμερα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενστάσεις αφορούν κυρίως ορισμένες από τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. 

Η Τρόικα αναμένεται στην Αθήνα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων αμέσως λίγο πριν το Εurogroup της 15ης Σεπτεμβρίου που σηματοδοτεί την άτυπη επανεκκίνηση των διαδικασιών για το ελληνικό πρόγραμμα. Οι επικεφαλής θα έρθουν το πιθανότερο μετά την Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στις 15 Οκτωβρίου. 

Στο παρασκήνιο μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την Ουάσινγκτον να ζητεί εδώ και τώρα νέα επισκόπηση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών (AQR) και να υποστηρίζει στις εκθέσεις του ότι ενδέχεται να χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση ύψους ακόμη και 10 δισ. Ευρώ. 

Η ΕΚΤ έχει κλείσει την πόρτα στην απαίτηση του ΔΝΤ και έχει αντικρούσει με σαφήνεια τη παρέμβαση του Ταμείου. Το ενδεχόμενο ρήξης ΔΝΤ και ΕΕ-ΕΚΤ συνδέεται με τα σενάρια αποχώρησης του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα ως το τέλος του έτους. Σε ανάλογα όμως σενάρια έχει ποντάρει και στο παρελθόν η κυβέρνηση, σπαταλώντας χρόνο, για να τα δει τελικά να διαψεύδονται. 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Άδωνις

Ελπίζουμε επιτέλους το κράτος να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα φαρμακοποιών, ταξιτζήδων, λαϊκών αγορών, συμβολαιογράφων κλπ, να εντάξει στο ενιαίο μισθολόγιο υπουργείων-περιφερειών-δήμων εργαζόμενους τραπεζών, οργανισμών, νομικών προσώπων, τελωνείων, εφοριών, ενημέρωσης, μεταφορών, βουλής, δικαστηρίων κλπ, να καθορίσει νομοθετικά ανώτατες επιτρεπόμενες ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές 2.000 ευρώ όπως καθόρισε κατώτερες μηνιαίες αποδοχές 586 ευρώ ως επαρκείς διαβίωσης, να απαγορεύσει την εργασία σε συνταξιούχους και διπλοθεσίτες, να συνταξιοδοτεί υποχρεωτικά απασχολούμενους ηλικίας 67 χρονών-40 ετών ασφάλισης, να εξουσιοδοτήσει την άμεση δράση αστυνομίας για αποκατάσταση της νομιμότητας στους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες μέσω τηλεφωνικών καταγγελιών καταναλωτών και απασχολουμένων περί φοροκλοπής, εισφοροδιαφυγής, μαύρης εργασίας, αδήλωτων εισοδημάτων, παραβάσεων οικονομικών-εργασιακών-ασφαλιστικών-υγειονομικών-τραπεζικών προς επιβολή κυρώσεων κατόπιν ελέγχων παρανομιών.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑΣ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΡΑΞΗ.ΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ,ΣΚΟΠΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΟ ΕΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΩΔΥΝΟ.ΜΟΝΟ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης