Μετά τις 10 Ιουλίου θα έρθει η δόση των 7,7 δισ. από τον ESM

Μετά τις 10 Ιουλίου θα έρθει η δόση των 7,7 δισ. από τον ESM

Την ερχόμενη εβδομάδα η επιστολή προθέσεων για το Μνημόνιο με το ΔΝΤ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να σταλεί η επιστολή προθέσεων (letter of intent) που αποτελεί την βάση της συμφωνίας με το ΔΝΤ. Όπως ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται έως τις 26 Ιουλίου να υπάρχει συμφωνία επό της αρχής για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο 3ο πρόγραμμα.
 
Όπως εξήγησε, η συμφωνία επί της αρχής δεν θα προβλέπει εκταμίευση άμεσα δόσεις από το δάνειο του ΔΝΤ, ύψους περίπου 1,5 - 2 δισ. ευρώ.
 
Όσον αφορά στην δόση των 7,7 δισ. από τον ESM, η ίδια πηγή εκτίμησε πως θα η έγκριση θα δοθεί μετά το Eurogroup της 10ης Ιουλίου καθώς θα πρέπει να επικυρωθεί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών. Η ίδια πηγή διευκρίνιζε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για την εκταμίευση της δόσης και η ολοκλήρωση διαδικασιών εξελίσσεται ομαλά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

enfia

Η ανάρτηση των τελικών ποσών δεν αποκλείεται να γίνει και μετά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης - Δεν αλλάζει η ημερομηνία της πρώτης δόσης, η οποία συμπίπτει με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, την τελευταία εργάσιμη του Σεπτεμβρίου

f11ccc2ea29477fa81044a6100ea93c3_XL

Το 2018 θα είναι μία ακόμη πτωτική χρονιά για την εισερχόμενη τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η Τουρκία βλέπει τα νούμερα των αφίξεων των Ρώσων τουριστών να έχουν ...εκτοξευθεί.