Στη συνεδρίαση του ΤΧΣ κρίνεται η έκβαση της διοικητικής κρίσης στην Εθνική

Στη συνεδρίαση του ΤΧΣ κρίνεται η έκβαση της διοικητικής κρίσης στην Εθνική

Στο τραπέζι η πρόκληση ΓΣ για την άρση της εμπιστοσύνης στο ΔΣ της τράπεζας - Οι συμβιβαστικές προτάσεις που επιχειρούνται με την παρέμβαση της ΤτΕ στο παρά πέντε και η τύχη της Διοίκησης

Στη συνεδρίαση του ΤΧΣ κρίνεται η έκβαση της διοικητικής κρίσης στην Εθνική
Στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το μεσημέρι αναμένεται να κριθεί η έκβαση της διοικητικής κρίσης που απειλεί την Εθνική Τράπεζα με φόντο την εκλογή Προέδρου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ΤΧΣ δεν έχει βγάλει απ' το τραπέζι τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εθνικής με θέμα την άρση της εμπιστοσύνης στο διοικητικό συμβούλιο, κάτι το οποίο θα εξετάσει πολύ σοβαρά κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου αποτελείται από 9 μέλη, 4 Έλληνες και 5 ξένους. Στους Έλληνες περιλαμβάνονται ο πρόεδρος Γ. Μιχελής, ο απερχόμενος Διευθύνων Συμβουλος Χριστόφορος Στράτος, ο εκπρόσωπος της ΤτΕ  Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος και η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Κερασίνα Ραυτοπούλου.

Πηγές με γνώση του παρασκηνίου τονίζουν ότι η διοίκηση του Ταμείου δεν επιθυμεί να φθάσει η κατάσταση στα άκρα, ωστόσο πολλά μέλη του Συμβουλίου εμφανίζονται εξαγριωμένα με τη στάση του διευθύνοντος συμβούλου Λ. Φραγκιαδάκη αλλά και των υπολοίπων μελών του ΔΣ που δεν σεβάστηκαν τα δικαιώματα του βασικού μετόχου, δηλαδή του ΤΧΣ, που κατέχει το 40,4% των μετοχών της ΕΤΕ.

Γι αυτό και από χθες υπήρχαν φωνές πως ακόμα και στην περίπτωση συμβιβασμού θα έπρεπε ο κ. Φραγκιαδάκης να υποβάλει την παραίτηση του. Βέβαια και οι αναπληρωτές του κ. Παύλος Μυλωνάς και Δημήτρης Δημόπουλος στήριξαν την πρόταση Φραγκιαδάκη, κάτι που σημαίνει πως στο ενδεχόμενο ξηλώματος όλης της διοίκησης θα προκαλούσε πλήγμα στην ίδια την τράπεζα!
Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ είχε προτείνει για τη θέση του Προέδρου τον κ. Δημήτρη Τσιτσιράγκο ενώ η πρόταση της Διοίκησης που υπερψηφίστηκε από οκτώ μέλη του ΔΣ ήταν ο κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος.

Στις λύσεις που εξετάζονται στην κατεύθυνση εκτόνωσης της έντασης είναι μια πιθανή παραίτηση του Π. Θωμόπουλου, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιούσε το ΤΧΣ. Όμως μέχρι αυτή την ώρα ούτε ο κ. Θωμόπουλος έχει εκφράσει την επιθυμία του για κάτι τέτοιο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης