Νέος πρόεδρος της ΕΤΕ ο Παν. Θωμόπουλος χωρίς τις ψήφους του ΤΧΣ

Νέος πρόεδρος της ΕΤΕ ο Παν. Θωμόπουλος χωρίς τις ψήφους του ΤΧΣ

Διοικητική... αμηχανία στην τράπεζα – Η συνεδρίαση «θρίλερ» του ΔΣ και τα δύο «στρατόπεδα»

Νέος πρόεδρος της ΕΤΕ ο Παν. Θωμόπουλος χωρίς τις ψήφους του ΤΧΣ
Σύγχυση δημιουργήθηκε στην Εθνική Τράπεζα σε σχέση με την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού Προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Διοικητικό Συμβούλιο διατυπώθηκαν αντίθετες απόψεις μεταξύ ΤΧΣ και της διοίκησης της τράπεζας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ο διευθύνων σύμβουλος κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης υποστήριξε σθεναρά την υποψηφιότητα του κ. Παν. Θωμόπουλου σε αντίθεση με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο εισηγήθηκε την τοποθέτηση του κ. Δημ. Τσιτσιράγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΣ της ΕΤΕ ψήφισε ενάντια στην επιλογή του μεγαλομετόχου της τράπεζας και εκπροσώπου του Δημοσίου, δηλαδή του ΤΧΣ, προκρίνοντας για τη θέση του Προέδρου τον κ. Παν. Θωμόπουλο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η επιλογή του κ. Θωμόπουλου πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία καθώς 8 μέλη του Δ.Σ. υπερψήφισαν, έναντι μόλις 2 που ψήφισαν υπέρ του ετέρου υποψηφίου Δημήτρη Τσιτσιράγκου.

Η Εθνική Τράπεζα αρνείται να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες και παραπέμπει σε επίσημη ανακοίνωση, που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα το απόγευμα.
Κλείσιμο

Σημειώνεται πάντως πως ανοικτή διάσταση σε Διοικητικό Συμβούλιο μεταξύ διοίκησης τραπέζης και ΤΧΣ μέχρι στιγμής δεν είχε ξανασυμβεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ έχει συνεδριάσει το ΔΣ από χθες το βράδυ, οι αποφάσεις του δεν έχουν ανακοινωθεί, κάτι το οποίο επίσης είναι πρωτόγνωρο και δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων.

Σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες προκειμένου να εκτονωθεί η διοικητική κρίση. Άγνωστες πάντως είναι οι αντιδράσεις του ΤΧΣ μετά από αυτή την εξέλιξη, όπου αγνοήθηκαν οι προτάσεις του.
Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης