Πρόεδρος Fed: Παγκόσμιος ο κίνδυνος από τις αναταραχές στην αμερικάνικη οικονομία

Πρόεδρος Fed: Παγκόσμιος ο κίνδυνος από τις αναταραχές στην αμερικάνικη οικονομία

Η αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές και για την πολιτική συναλλαγματικών ισοτιμιών της Κίνας έχουν «οξύνει τις ανησυχίες σε σχέση με την προοπτική για την παγκόσμια ανάπτυξη», τόνισε η Γέλεν 

Πρόεδρος Fed: Παγκόσμιος ο κίνδυνος από τις αναταραχές στην αμερικάνικη οικονομία
Τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για την αμερικανική όσο και για την παγκόσμια οικονομία κρούει η πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Τζάνετ Γέλεν. 

Η 69χρονη επικεφαλής της Fed σε ομιλία της ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ουάσινγκτον, προειδοποίησε ότι «οι χρηματοοικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ
Κλείσιμο
υποστηρίζουν λιγότερο πλέον την ανάπτυξη» γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς «αν αυτές οι εξελίξεις συνεχιστούν, θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τις προοπτικές για την οικονομική δραστηριότητα και την αγορά εργασίας». 

Σύμφωνα με τη Γέλεν η αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές και για την πολιτική συναλλαγματικών ισοτιμιών της Κίνας έχουν «οξύνει τις ανησυχίες σε σχέση με την προοπτική για την παγκόσμια ανάπτυξη», ενώ επηρέασαν την πρόσφατη υποχώρηση του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων. Συμπλήρωσε δε ότι η επικρατούσα κατάσταση στις ΗΠΑ ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, πυροδοτώντας μια αναταραχή που θα απειλήσει τη ζήτηση για τις αμερικανικές εξαγωγές, δήλωσε. 

Οκτώ εβδομάδες μετά την αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν μια δεκαετία, οι αξιωματούχοι της Fed προσπαθούν να αξιολογήσουν εάν η αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές και οι πιο αδύναμες προοπτικές στο εξωτερικό υπονομεύουν τις προβλέψεις τους για τις ΗΠΑ και την ανάγκη για την επιπλέον υιοθέτηση πιο «σφιχτής» πολιτικής. Η επόμενη συνεδρίασή τους για να εξετάσουν μια αλλαγή των επιτοκίων έχει προγραμματιστεί στις 15-16 Μαρτίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης