Από συνέντευξη περνούν σήμερα οι υποψήφιοι διάδοχοι της Σαββαΐδου

Από συνέντευξη περνούν σήμερα οι υποψήφιοι διάδοχοι της Σαββαΐδου

Στην επιτροπή που λαμβάνει τις συνεντεύξεις μετέχουν και δύο ξένοι εκπρόσωποι της Κομισιόν, ένας Γάλλος και ένας Ολλανδός, γεγονός που ενδέχεται να καθορίσει και το πού θα κρίνει τελικά η πλάστιγγα των αποφάσεων

Από συνέντευξη περνούν σήμερα οι υποψήφιοι διάδοχοι της Σαββαΐδου
Από προσωπική συνέντευξη περνούν σήμερα οι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). Μέσα στην εβδομάδα θα καταρτιστεί και η short list με τους επικρατέστερους υποψηφίους, εκ των οποίων ο υπουργός Οικονομικών
Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιλέξει τον εκλεκτό της κυβέρνησης.
 
Πληροφορίες που τελικώς δεν επιβεβαιώθηκαν έφεραν ως υποψήφιο τον διευθυντή της Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνείων της Κομισιόν Αντώνη Καστρισιανάκη. Πρόκειται για ένα πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία στα φορολογικά θέματα, η οποία απορρέει άλλωστε από τα 25 χρόνια της θητείας του στις Βρυξέλλες. Πηγές προσκείμενες στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ωστόσο ότι ο κ. Καστρισιανάκης δεν έχει υποβάλει υποψηφιότητα για να διεκδικήσει την θέση του γενικού γραμματέα. Ομοίως, πηγές από την Κομισιόν διαψεύδουν ότι ο κ. Καστρισιανάκης διεκδικεί την θέση του γενικού γραμματέα.
 
Στην επιτροπή που λαμβάνει τις συνεντεύξεις μετέχουν και δύο ξένοι εκπρόσωποι της Κομισιόν, ένας Γάλλος και ένας Ολλανδός, γεγονός που ενδέχεται να καθορίσει και το πού θα κρίνει τελικά η πλάστιγγα των αποφάσεων.
Κλείσιμο
 
Από τις 44 υποψηφιότητες, οι περίπου 30 είναι από υπηρεσιακά στελέχη με μεγάλη εμπειρία τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και επιμέρους στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Για τον ιδιωτικό τομέα, είναι σαφές ότι η θέση δεν ήταν μαγνήτης. Δύσκολα στέλεχος ή μάνατζερ του χώρου θα εγκατέλειπε τη δουλειά του για να αναλάβει με λιγότερα από 3.000 ευρώ μία θέση η οποία θεωρείται «ηλεκτρική καρέκλα», με δεδομένη την αντιμετώπιση της οποίας έτυχαν οι κ.κ. Θεοχάρης και Σαββαΐδου. Πάντως η διαδικασία επιλογής του νέου Γραμματέα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα ή την ερχόμενη εβδομάδα το αργότερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης