Με πτώση 3,8% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με πτώση 3,8% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο 559,79 μονάδες, χαμηλότερα κι από τις 24 Αυγούστου - Κοντά στο 1 δισ. τεμάχια οι πωλητές στην Πειραιώς και πραγματοποιήθηκαν μόλις 238 χιλ. κομμάτια

Με πτώση 3,8% έκλεισε το Χρηματιστήριο
ΓΕΝΙΚΗ καταστροφή στο χρηματιστήριο προκαλεί η  αναδιάρθρωση- για δεύτερη ημέρα-  των παθητικών χαρτοφυλακίων που μειώνει το βάρος ( weight )  μη τραπεζικών μετοχών ωστόσο στο βάθος υπάρχει και μια.. σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα.

Οι ξένοι επενδυτές οι οποίοι την ερχόμενη εβδομάδα θα φύγουν για διακοπές μαζί με τα μπόνους αγοράζουν τις
τραπεζικές μετοχές ( εξ ου και η άνοδος σε Alpha και Eurobank ) και μειώνουν τις θέσεις τους στις υπόλοιπες.

Κλείσιμο
Όλοι όμως,  γνωρίζουν άλλωστε ότι, θα έλθει η νέα στάθμιση των τραπεζικών μετοχών και τότε θα σημειωθεί νέα πτώση- η οποία θα φθάσει τον Δείκτη κάτω απο τα επίπεδα του 2012 όταν η Ελλάδα
είχε κοντέψει να βγει εκτός Ευρώπης.         

Η τραγική υποχώρηση, λοιπόν του Γενικού Δείκτη κοντά στα επίπεδα του “Grexit” του 2012 και όλων των Blue Chips κρατικών και ιδιωτικών προεξοφλεί και τις χειρότερες μέρες  που έρχονται μπροστά μας.

Πιθανότατα μια αρνητική εξέλιξη να είναι να μην δοθεί η αξιολόγηση απο τους Ευρωπαίους – γεγονός που θα κοστίσει σοβαρά στην οικονομία και το χρηματιστήριο.

Μάλιστα αυτή η εκδοχή έχει αρχίσει να κυκλοφορεί και σε επενδυτικά γραφεία ενω σύμφωνα με τις ίδιες πηγές όλοι θυμούνται τι συνέβη πέρυσι τον Ιανουάριο του 2014 όταν δεν δίδοταν η αξιολόγηση στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Επίσης,  οι ξένοι επενδυτές διαβλέπουν ακόμη και την σύγκρουση με τους δανειστές ή και πολιτικές εξελίξεις και ήδη κλάποιοι εύχονται να γίνει αυτό νωρίς προκειμένου να μην χαθεί και το 2016. 

Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν σε 159 εκατ. ευρώ με πακέτα 3,2 εκατ. ευρώ./ 

Πτώση 
Ο Γενικός Δείκτης έφθασε να χάνει και 4% και τελικά στο κλείσιμο με τις αγορές των τραπεζών έκλεισε στις 559,79 μονάδες με απώλειες 3,80%, δηλαδή χαμηλότερα και απο το κλείσιμο στις 24 Αυγούστου. 

Βουτιά 21,12%  για την Εθνική Τράπεζα στα 0,422  ευρώ με 1 εκατ. τεμάχια. Με πτώση 29,87% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,324 ευρώ. Κέρδη 4,89% η Alpha bank στα 1,93 ευρώ. Με κέρδη 4,20% η Eurobank στα 0,943 ευρώ. Με κέρδη έκλεισε και η Μπέλα στα 8,99 ευρώ. Πάνω απο 5% η πτώση στην Τέρνα Ενεργειακή στα 2,20 ευρώ και 8,22% για την Αεροπορία Αιγαίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης