Reuters: Ο αυταρχικός κ. Ντράγκι

Reuters: Ο αυταρχικός κ. Ντράγκι

Γιατί κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης ετοιμάζονται να του ασκήσουν έντονη κριτική το βράδυ της Τετάρτης, στο παραδοσιακό ανεπίσημο δείπνο που πραγματοποιείται πάντα την παραμονή της μηνιαίας συνεδρίασης της ΕΚΤ

Reuters: Ο αυταρχικός κ. Ντράγκι
Το βράδυ της Τετάρτης μάλλον δεν θα είναι και τόσο ευχάριστο για τον Μάριο Ντράγκι, εάν τουλάχιστον, ισχύει αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters στο οποίο αναφέρεται ότι αρκετοί κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης ετοιμάζονται να του ασκήσουν έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί την ΕΚΤ.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης θα έχουν την Τετάρτη το παραδοσιακό ανεπίσημο δείπνο που πραγματοποιείται πάντα την παραμονή της μηνιαίας συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Reuters, αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ επιθυμούν ο κ.  Ντράγκι να καταστεί λιγότερο μυστικοπαθής αλλά και αυταρχικός στον τρόπο που διοικεί την τράπεζα και παράλληλα να αρχίσει να γίνεται περισσότερο συνεργάσιμος με τους υπόλοιπους.

Ορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι όταν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συμφώνησε ότι ο ισολογισμός της τράπεζας μπορεί να αυξηθεί, ταυτόχρονα είχε υπάρξει και συμφωνία να μη δοθεί στη δημοσιότητα κάποιο συγκεκριμένο ποσό για το ύψος στο οποίο μπορεί να φθάσει. Όμως ο κ. Ντράγκι δεν τήρησε την απαιτούμενη μυστικότητα.

“Αυτή η απόφασή του δημιούργησε αυτό που όλοι θέλαμε να αποφύγουμε. Τώρα όποια κίνηση και κάνουμε αμέσως συνδέεται άμεσα με την δήλωση ότι ο ισολογισμός της ΕΚΤ θα φθάσει στο 1 τρισ. ευρώ. Μας δημιούργησε προβλήματα”, υποστηρίζει – φυσικά ανώνυμα – στέλεχος της ΕΚΤ.
Κλείσιμο

“Ο Μάριο είναι περισσότερο μυστικοπαθής και λιγότερο συνεργάσιμος. Ορισμένοι εθνικοί κεντρικοί τραπεζίτες αισθάνονται ότι τους αφήνει στο σκοτάδι”, σπεύδει να προσθέσει βετεράνος της ΕΚΤ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης